dropsec 04.03.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam,Powinienem złożyć wniosek o wydanie warunków technicznych przyłącza energii. Pytanie jednak czy ma znaczenie czy ten wniosek złożę do Tauron, Enea, Energa czy innej firmy? W sensie kosztów lub późniejszych kosztów poboru energii. Gdyby coś to sprawa dotyczy terenu w okolicy Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 04.03.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 możesz złożyć tylko do Tauron, bo ta firma jest dystrybutorem w Twojej okolicy. składasz wniosek o przyłączenie i sprzedaż energii. w umowie o sprzedaż możesz wybrać umowę na kilka lat lub na czas nieokreślony. na kilka lat jest korzystniejsza, ale uniemożliwia zmianę sprzedawcy w ciągu trwania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Sprzedawca energii prąd sprzedaje. Natomiast przyłącze robi dystrybutor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dropsec 14.04.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Złożyłem do Taurona, odpowiedź otrzymałem po 2 tygodniach, podesłali umowę i kwotę w przeliczeniu na kw. Wszystko zatwierdziłem, jednak do wyboru nie było czasowej lub bezterminowej umowy. Obecnie sprawę przejęło biuro projektowe na zlecenie tauron, do którego mam się zgłosić by ustalić jakąś ugodę (chyba na postawienie skrzynki przy posesji).Zastanawia mnie jednak fakt, co z energią na czas budowy, będzie przecież mniejszego zapotrzebowania - czy mój instalator powinien jakieś pismo wystosować w tym kierunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts