Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy robić na dole prysznic?

Recommended Posts

dokładnie tak - chwali, bo w domu ma samych chłopów i skończyły się problemy z rozpryskiwanym moczem kiedy sikali na stojąco do sedesu.

autorus - jak wygląda nakładka na sedes udająca pisuar?

Sorki ale tez mam chłopaków w domu i nikt nie rozpryskuje moczu po łazience, a sikanie na stojąco u mężczyzn to normalka :)

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorki ale tez mam chłopaków w domu i nikt nie rozpryskuje moczu po łazience, a sikanie na stojąco u mężczyzn to normalka :)

Jeśli ich rozmiar to 1metr to możliwe że nie rozpryskują.:) .

Jeśli ten rozmiar jest inny to chyba nie zauważasz. Żeby utrzymać czystość, to jednak przeciętni mężczyźni muszą siadać:bash: .

Chyba że zamontują sobie pisuary.

Jeśli ich rozmiar to 1metr to możliwe że nie rozpryskują.:) .

Jeśli ten rozmiar jest inny to chyba nie zauważasz. Żeby utrzymać czystość, to jednak przeciętni mężczyźni muszą siadać:bash: .

Chyba że zamontują sobie pisuary.

Mój mąż i syn nie siadają do sikania !!! sorry, że się wyrażę kolokwialnie - nie "leją" po podłodze, obaj są normalnego wzrostu. Wystarczy żeby każdy domownik dbał o higienę i czystość.

ale nikt tu nie mówi o laniu po podłodze. Po prostu mocz trafiając na lustro wody z dużej wysokości tworzy rozpryskujące się drobne kropelki, które osiadają na ścianach i meblach. To miedzy innymi dlatego trzeba zamykać klapę przed spłukiwaniem toalety. Edytowane przez Elfir

ale nikt tu nie mówi o laniu po podłodze. Po prostu mocz trafiając na lustro wody z dużej wysokości tworzy rozpryskujące się drobne kropelki, które osiadają na ścianach i meblach. To miedzy innymi dlatego trzeba zamykać klapę przed spłukiwaniem toalety.

Rozumiem doskonale o czym piszesz, powiedz mi dlaczego w 99% domów nie ma pisuarów ?

ps chyba zeszliśmy z tematu :)

ponieważ w małych blokowych łazienkach przez ostatnie 60 lat nie było na nie miejsca.

A ponieważ to kobiety zwykle zajmują się urządzaniem wnętrz, uznały, że w większej łazience w domku jednorodzinnym bardziej przyda im się bidet :)

W 99% nie ma też wentylacji mechanicznej i podłogówki po całości. Czy to jest jakieś odniesienie?

Nie zgodzę się , mechaniczna wentylacja jest już często spotykana, a podłogówka po całości to widzę, że już standard. Przynajmniej ja to już wiele razy widziałam i nie jest to dla mnie nic nowego , a pisuar to jak na razie jeszcze abstrakcja

Skoro nie siadają a dookoła nie jest opryskane to znaczy że leją do zlewu :D

A widziałeś kiedyś zdrowego, normalnego faceta który siada do sikania ? Musisz mieć lanie do zlewu przećwiczone !!! skoro wiesz, że tylko tak można zachować czystość :)

Mój dom należy do wąskiego grona 1% domów w którym są 2 pisuary, 2 bidety, prysznic na dole i podłogówka po całości ;)

Skoro i ja będę mieć bidet, prysznic na dole , podłogówkę po całości to chyba to już nie jest wąskie grono ( aha nie mam pisuaru)

Edytowane przez beatagl