Żelka 03.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Uważam, że jakby ludzi było stać na wywóz śmieci to nikt by tego na swojej działce, przed swoim domkiem nie robił, bo przecież nic przyjemnego w tym zapachu nie ma. Niestety nasze realia są trochę inne. Kto z Was nie widział sąsiada z bloku jak myje swój piękny nowy, nie tani samochód – gdzie – na parkingu przed blokiem? Pewnie powiecie jakby nie umiał oszczędzać to by na taki samochód nie zarobił. Może trochę racji w tym jest. Jeżeli jednak chodzi o palenie liści, trawy i śmieci (ekologicznych czy nie) przed domem, ja jestem przeciw. Uważam, że aby moc wymagać od świata by był dla mnie przyjazny, to musze dawać dobry przykład. I tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.05.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Redwald ! Tak trzymać. Jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.05.2005 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Jezeli sa to niewielkie ilosci lisci czy drzewa i nikomu nie przeszkadzamy to ok.Ogien to rowniez czesc przyrody,nie moze byc wiec mowy o postepowaniu nieekolgicznym .Rozpalilem kiedys ognisko takie z drzewa pozostalego po budowie i tak sie fajnie palilo ze o osmalilo styropian na elewacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.05.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 rzecz jak zwykle w skali ogniska, ekologii oraz dobrosąsiedzkich stos... przepraszam relacji. mówimy przecież o paleniu jesienno wiosennych pozostałości czyli max 2x do roku a nie o codziennym wypalaniu traw czy śmieci gospodarczych czy też eksterminacji całego kompostownika co do sąsiedzkich s... relacji to pytanie do czego się jeszcze można przyczepić, że ktoś w ciepłe dni wywiesz pranie w ogrodzie? że umyje samochód pod swoim prywatnym garażem, że kolor jego elewacji nie przypasuje ci do nowo kupionego auta. Ludzie przeczytajcie ten temat do spodu i zobaczycie że takie rzeczy da się zrobić bez problemu wystarczy trochę taktu i ludzkiego podejścia - np. zanim odpalisz ognicho idziesz do sąsiada i mówisz że masz taki to a taki plan i sorry jak będzie to trochę uciążliwe ale potrwa to max 2-3 godzinki a jak masz wszystkich i wszystko w d... przepraszam w nosie to pamiętaj, że śmiechy z tarasu też mogą być upierdliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 12.05.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 jestem przeciw. Szczególnie w gęstej zabudowie. Jeżeli prawo na to pozwala to powinno się jeszcze stosować do zasad wspóżycia społecznego i szacunku dla śasiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 proponuje co niektórym cofnąc się do pierwszych stron tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.05.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 proponuje co niektórym cofnąc się do pierwszych stron tego wątku TO ja przypomnę na początek: kaszanka z grilla http://www.podravka.pl/pictures/kaszanka-z-grilla.jpg http://www.kp.pl/tlo/p13oszr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 BK,i o to chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a przy okazji mozna powspominac siennik zabrany przez dziadka woprza jakiemuś Niemcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.05.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 MI by chyba nie przeszkadzalo palenie lisci. cieplej by bylo chociaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 ale smród jest czasem trudny do zniesienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.05.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 ale smród jest czasem trudny do zniesienia... a palone liscie smierdza? nie wiem, nie wahalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 a kojarzysz jesienne zapachy w pobliżu np ogródków działkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.05.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 a kojarzysz jesienne zapachy w pobliżu np ogródków działkowych? a no faktycznie, smierdzi O nie , to lepiej zeby sasiedzi nie palili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 13.05.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 palenie liści jest bezmyślnym i beszczelnym zachowaniem jeżeli w poblżu mieszkają jacyś sąsiedzi i dym im bucha prosto w okna. Trochę mi to przypomina głupawe wypalanie traw przez naszych wspaniałych rolników!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 tak samo jak bezmyslnym zachowaniem sie jest wieszanie biellizny w ogródku pod nosem sąsiadów, jak grillowanie gdzie smród unosi się na całą okolicę i tak dalej - grunt to zdrowe relacje sąsiędzkie a wtedy wszystko mozna załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.05.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 tak samo jak bezmyslnym zachowaniem sie jest wieszanie biellizny w ogródku pod nosem sąsiadów, jak grillowanie gdzie smród unosi się na całą okolicę i tak dalej - grunt to zdrowe relacje sąsiędzkie a wtedy wszystko mozna załatwić Wojtek, czy dotyczy to też koronkowej damskiej bielizny? kurka wodna, nie przyszło mi do głowy żeby nie wieszać na balkonie ... w domu będę siępilnować żeby nie straszyć sąsiadów "widokami" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 BK,jeśli masz stringi z koniakowej koronki to pewnie nikomu nie będą przeszkadzać - gorzej jak żona sąsiada nosi jakieś gacie ala męskie bokserki.ja mam sąsiadkę w wieku 70lat, która bielizny nowej nie kupiła przez oststnie 20lat a uwielbia suszyc kazde pranie na sznureczku przy moim płocie bo tu ma akurat południowe słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.05.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 tak samo jak bezmyslnym zachowaniem sie jest wieszanie biellizny w ogródku pod nosem sąsiadów, jak grillowanie gdzie smród unosi się na całą okolicę i tak dalej - grunt to zdrowe relacje sąsiędzkie a wtedy wszystko mozna załatwić Nie no nie przesadzaj, grilowanie jest beszczelne??? nie popadajmy w jakas skrajnosc, niedlugo beszczelnym bedzie siedzenie sobie na wlasnym ogrodku w stroju kapielowym co da stringow - wole juz patrzefc na ladne stringi niz na galoty ktore na wprost mojego okna wywiesza sobie sasiadka babcia. Wiem dokladnie jakie ma kolory gaci , ile sztuk i jakie rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.05.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 mi zapach czy tez smród grilla nie przeszkadza,pisałem o tym w kontekscie współżycia międzysąsiedzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.05.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 być może to wyrwane z kontekstu ale z ostatnich kilku postów wyłania się następując wizja stringi, galoty, 70 letnia sąsiadka, smród, w samo południe i jakoś tak a tu chodzi o liście 1 raz w roku i grill..... co weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts