woprz 19.07.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Aleksandryta Z plastrami jest luzik. Paliłem jakieś 15 lat i myślę, że powyżej 10 to i tak bez znaczenia. jedyny problem to właśnie to, że palenie jest fajne. U mnie to wyglądało tak, że nakleiłem plaster i przestał mi się chcieć (w sensie głodu nikotynowego wiesz takie uczucie, które po 3 godzinnym spotkaniu każe ci spylać do palarni i spalić od razu najlepiej 2. "trudne" specjalnie daję cudzysłów, byłe pierwsze 2-3 dni o tyle, że łapałem się na nawyku. Np. wypychałem kawałek roboty i szedłem zapalić wiec z plastrem z niewiadomych przyczyn znajdowałem się nagle przy windzie albo nagle dużo myślałem o paleniu jak była przerwa na reklamę (nie paliłem w pokoju) ale to pierwsze 2-3 dni najlepiej zaopatrzyć się w gumy dożucia i cukierki - pierwszego dnia zjadłem 3 paczki, aż mnie brzuch rozbolał ale zamieniłem na dropsy orbit bez cukru i od razu mi się polepszyło dropsy odstawiłem po jakimś tygodniu teraz tylko guma 0,5 - 1 paczka dziennie nie palę już 6 tydzień, nie ciągnie minie . efekty. lepiej śpię - budzę się wcześniej i jestem wypoczęty - brak zapuchniętych oczu zapach - tu jest mały problem fajki mi cuchną i spaliny zaczynają przeszkadzać mit o uspokajającej funkcji fajki upadł dodatkowe korzyści - czyściej w samochodzie - zwykle jak się pali w aucie ma się non stop otwarte okna więc jak się nie pali w aucie jest dużo mniej kurzu, pomijając popiół - (uwaga sprawdza się tylko w autach z klimą), lepsza koncentracja po 2,3 godzinach spotkania nie myśli się o fajce (tylko o fajce). Dodatkowe wskazówki. Wywalić wszystkie fajki i zapalniczki, popielniczki najlepiej też. Przez pierwsze kilka dni unikać towarzystwa palących, później to nie przeszkadza Uwaga można pić! Nie zauważyłem wzmożonej chęci zapalenia papierosa po 3 piwach – w sumie dobry znak. Generalnie z plastrami nie trzeba się jakoś specjalnie nakręcać wystarczy trochę dyscypliny takiej jak np. przy tym żeby nie słodzić herbaty. Waga po 5 tygodniach wydaje mi się, że przytyłem 2 kg ale nie zauważyłem żebym więcej jadł. Generalnie papierosy pomagały zdławić głód ale guma do żucia daje bardzo podobne rezultaty. Zachęcam do rezygnacji z palenia (na własnym przykładzie wiem, że się da) i myślę że palenie fajek może być dużo bardziej upierdliwe niż liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.07.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Aleksandryta Z plastrami jest luzik. Paliłem jakieś 15 lat i myślę, że powyżej 10 to i tak bez znaczenia. jedyny problem to właśnie to, że palenie jest fajne. U mnie to wyglądało tak, że nakleiłem plaster i przestał mi się chcieć (w sensie głodu nikotynowego wiesz takie uczucie, które po 3 godzinnym spotkaniu każe ci spylać do palarni i spalić od razu najlepiej 2. "trudne" specjalnie daję cudzysłów, byłe pierwsze 2-3 dni o tyle, że łapałem się na nawyku. Np. wypychałem kawałek roboty i szedłem zapalić wiec z plastrem z niewiadomych przyczyn znajdowałem się nagle przy windzie albo nagle dużo myślałem o paleniu jak była przerwa na reklamę (nie paliłem w pokoju) ale to pierwsze 2-3 dni najlepiej zaopatrzyć się w gumy dożucia i cukierki - pierwszego dnia zjadłem 3 paczki, aż mnie brzuch rozbolał ale zamieniłem na dropsy orbit bez cukru i od razu mi się polepszyło dropsy odstawiłem po jakimś tygodniu teraz tylko guma 0,5 - 1 paczka dziennie nie palę już 6 tydzień, nie ciągnie minie . efekty. lepiej śpię - budzę się wcześniej i jestem wypoczęty - brak zapuchniętych oczu zapach - tu jest mały problem fajki mi cuchną i spaliny zaczynają przeszkadzać mit o uspokajającej funkcji fajki upadł dodatkowe korzyści - czyściej w samochodzie - zwykle jak się pali w aucie ma się non stop otwarte okna więc jak się nie pali w aucie jest dużo mniej kurzu, pomijając popiół - (uwaga sprawdza się tylko w autach z klimą), lepsza koncentracja po 2,3 godzinach spotkania nie myśli się o fajce (tylko o fajce). Dodatkowe wskazówki. Wywalić wszystkie fajki i zapalniczki, popielniczki najlepiej też. Przez pierwsze kilka dni unikać towarzystwa palących, później to nie przeszkadza Uwaga można pić! Nie zauważyłem wzmożonej chęci zapalenia papierosa po 3 piwach – w sumie dobry znak. Generalnie z plastrami nie trzeba się jakoś specjalnie nakręcać wystarczy trochę dyscypliny takiej jak np. przy tym żeby nie słodzić herbaty. Waga po 5 tygodniach wydaje mi się, że przytyłem 2 kg ale nie zauważyłem żebym więcej jadł. Generalnie papierosy pomagały zdławić głód ale guma do żucia daje bardzo podobne rezultaty. Zachęcam do rezygnacji z palenia (na własnym przykładzie wiem, że się da) i myślę że palenie fajek może być dużo bardziej upierdliwe niż liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 19.07.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 jeśli masz dużą działkę i robisz to z dala od zabudowań to czemu nie szkodliwe to na pewno nie jest i nie zawsze jest gdzie to składać żeby zgniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 19.07.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 pwp, wg Ciebie duża to jaka jest działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 19.07.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 No to jutro kupuję plasterek I będę paliła.....liście na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.07.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Palenie liści jest duuużo zdrowsze niż palenie fajek Mnie osobiście zapach palonych liści podobnie jak zapach grila czy ogniska zupełnie nie przeszkadza w przeciwieństwie do okropnego smrodu machorki . I nieważne czy nazywa się to Marlboro , Camel czy Popularne zawsze tak samo śmierdzi i jest szkodliwe Zdrówka życzę - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 17.08.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 w przeciwieństwie do okropnego smrodu machorki . I nieważne czy nazywa się to Marlboro , Camel czy Popularne zawsze tak samo śmierdzi Tytoń fajkowy też Ci śmierdzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.08.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Tomek_J , owszem , przyznaję , dobry tytoń fajkowy ma przyjemny zapach co nie zmienia faktu , że fajka jest równie szkodliwa jak papierosy a jej dym działa na biernych palaczy tak samo jak papierosowy . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Przy paleniu to:-CO2-H2O- i popioły,A co wywozić na wysypisko? To będzie:-CO2-H2O-różne biogazy- i to co pozostanie z rozkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 a już myślałem, że ktoś w zgrabny sposób reaktywował mój ulubiony temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 woprz, miło poczytac o sienniku niemieckiego żołnierza, o grillowani z Magdzią..., ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.08.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 woprz , jesli się nie mylę to Ty nie palisz już dwa miesiące ?Życzę wytrwałości , tak trzymaj ! Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 17.08.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 a ja wracając do tematu... lubię zapach palonych lisci i traw (pod warunkiem, ze to same liscie i trawy bez tzw. "wkładki" ) sama tez zamierzam palic, wograniczonym zakresie, poniewaz dzialke mam bezdzrewna, poki co potraktowalam ogniem chwasty w rowie przed dzialka, powiem wam , warto było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 17.08.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ...a wracając do tematu... Woprz, uśmiałam się setnie czytając Twoje posty o paleniu, naprawdę mają bardzo pozytywny wydźwięk... Pokażę je mojemu tacie, bo On "rzucił" właśnie, tylko Mama ma podejrzenia, że popala w ukryciu, więc poczytam mu o plastrach i Twoich wyczynach, może się chłop zawstydzi i przesłanie na dobre... Woprz, tak trzymaj i daj znac jak tam niepalenie. Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 17.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 O Niemcu i 60 letnim sinniku też poczytałam Woprz, a ta Erika STEIN, to chyba Steinbach się nazywa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 na dzień dzisiejszy nadal nie palę już od 2 tygodni bez plastra daję radę co do tego postssowskiego pomiotu to możesz mieć rację że je nazwisko brzmi jakoś inaczej w kazdym razie wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 woprz,to już rozumiem te Twoje rozdraznienia w połowie tygodnia!tyle ze sobą piszemy, ze temat palenia poszedł na smietnik,a w temacie - to nie lubię smrodu palących liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 18.08.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 byli tacy którzy nie przepadali za zapachem palonej gumy (bez względu na jej smak - vide temat PAPIEROSY) a tak na poważnie to palenie na działce liści i traw jest o tyle kłopotliwe, że trzeba mieć do tego miejsce a takie miejsca nie są specjalnie atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 18.08.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 i w temacie palącej się gumy przewijała się dyskusja z Magdzią - coś ostatnio Magdzia nie podejmuje wyzwań ale może lepiej nie drażnić lwicy bo nam dokopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 18.08.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Madzia prawie skończyła budowanie więc pewnie zaraz przestanie się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts