mularczwo2.pl 06.03.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam, Chciałbym zapytać Was, co sądzicie o pomyśle przesunięcia drzwi tak, jak na poniższym rysunku? Mieszkanie wg standardowego projektu ma drwi odsunięte od ścianki bocznej o ok. 65 cm. Zastanawiam się, czy tam nie zmieścić szafy (PAX), niestety szafa z drzwiami przesuwnymi niestety odpada, bo drzwi przesuwne zajmują trochę więcej miejsca (66cm). Pozostaje wiec albo PAX z drzwiami otwieranymi, albo w ogóle bez drzwi. Zastanawiam się więc nad tym, czy nie przysunąć drzwi bliżej ściany, żeby wnętrze było trochę bardziej ustawne? Alternatywnie myślę również o systemie drzwi przesuwnych. Wtedy drwi odsuwałyby się wewnątrz w lewą stronę (o ile udałoby się je zmieścić??) Co o tym sądzicie? Jak Wy byście rozwiązali ten problem? Obecnie normalne skrzydło będzie albo otwierać się na szafę (oczywiście trzeba będzie dodać ogranicznik w podłodze), co na pewno nie jest do końca wygodnym rozwiązaniem, albo pozostanie tam pusty zakątek, co przy tak niewielkim pokoju jest marnotrawieniem miejsca :/ Dodam tylko, że mieszkanie jest w stanie developerskim więc jest jeszcze jakieś pole manewru, chociaż szczerze mówiąc nie nastawiałem się na wielką rewolucję przy wykańczaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 06.03.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Najmniej kłopotu miałbyś, wstawiając szafę bez drzwi... Albo drzwi przesuwne, jeśli oczywiście Ci się takie podobają. W sumie jeśli korytarz jest wąski, to może byłoby to calkiem praktyczne rozwiązanie. Bo z przenoszeniem drzwi to chyba nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 jak dla mnie nie przesuwać i wstawić normalnie otwieraną szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts