nuxe 04.06.2017 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Wiesz, przez tę budowę, gdzie ciągle płacimy po 20-30 tys., to te 8 tys. wydaje się mało. Ale sama czuję, że straciłam rozeznanie co to jest drogo albo tanio. Jesteśmy świeżo po zachwycie tą mozaiką i jeszcze cena nas nie odstraszyła, ale pewnie za 2-3 dni wróci rozsądek, bo jak to ujęłaś to cała nasza pensja. Ciągle szukam czegoś ekstra na ścianę w toalecie i gdyby ta mozaika była o połowę tańsza to już bym składała zamówienie. Projektantki zaproponowały tapetę albo płytki lustrzane, a ja wolę coś wyrafinowanego np. z mozaiką w roli głównej. Na razie nic konkretnego jeszcze nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Tutaj masz łazienkę z mozaiką: http://cdn4.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/30446/mala-lazienka-goscinna-pomyslowo-wykonczona_1047090.jpg znalazłam jeszcze taką inspirację (w stylu art deco) http://i.lazienka.pl/i/00/25/15/002515_r1_300.jpg http://www.homesquare.pl/files/uploads/2015/09/Wytworna-łazienka.jpg PS - u mnie 8 tyś to cała łazienka kosztowała...Ale jest zwykła, nie wyrafinowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 04.06.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 mozaika super, kto bogatemu zabroni ale jak się bawić to może duże lustro i dwa pasy oświetlonego onyksu po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 06.06.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Witam, Mam wątpliwości czy właściwie rozplanowałam układ salonu. Dom dopiero się projektuje i mogę jeszcze wprowadzać zmiany. Proszę więc o poradę czy obecna lokalizacja kominka jest optymalna. A co z telewizorem? Dom będzie w stylu willi miejskiej. Wystrój - klasyczny z elementami art deco. Po latach funkcjonowania w domach typu salon lotnisko (jedno pomieszczenie dla salonu-kuchni i jadalni), zdecydowałam, że chcę z tym zerwać . Każde pomieszczenie ma mieć konkretne granice - stąd nietypowy jak na obecne czasy No i jak to zostało w końcu zaplanowane? Jestem bardzo ciekawa, jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 i jesczze inspiracje:http://www.homebook.pl/inspiracje/salon/314779_-salon-styl-eklektyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 16.06.2017 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Clovi, tak wygląda rzut salonu przed ostatecznymi zmianami. Czekamy na najnowsze wizualizacje po poprawkach mebli i kolorów. Na starych wizualizacjach salon wyglądał tak: Pewnie w salonie będzie ciasno, ale nie chcemy rezygnować ani z biblioteczek, ani z biurka ani też z dwóch kanap. Za to wycofaliśmy się z tego stylu nowojorskiego - na inspiracjach wygląda on pięknie ale nie chciałabym żyć w otoczeniu takiej ilości chromu, luster i innych błyskotek. Mam też pytanie o aranżację okien - będziemy mieli dwa okna i potrójne drzwi tarasowe (wszystkie z naświetlami górnymi), niestety nie mam miejsca na firany i zasłony. W dzień chciałabym mieć okna odsłonięte, ale wieczorem przydałoby się trochę prywatności. Projektantki odradzają rolety rzymskie i namawiają na zwykłe rolety. Ale mi taki pomysł raczej się nie podoba. Czym mogłabym przysłaniać te okna? Elfir, te ostatnie inspiracje są ładne, pewnie to co teraz wymyśliliśmy do salonu będzie już w podobnym klimacie. Zastanawia mnie tylko to, jak radzą sobie zawodowcy z nazywaniem styli, bo jest ich teraz tak dużo, a różnice miedzy nimi są już bardzo subtelne. Dzięki temu wątkowi wiem, że nie powinnam powoływać się na konkretny styl, bo właściwie nie potrafię ich odróżnić Edytowane 16 Czerwca 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 17.06.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Styl NY wcale nie musi byc "blyskotliwy", za to glamour jak najbardziej. W NY stal nie jest elementem koniecznym, choć chętnie wykorzystywanym. Jeśli bliżej Ci do czegoś cieplejszego to może Hampton Style, ktory jest nadmorskim, bardziej domowym odpowiednikiem NYS. Więcej tu drewna i tkanin, stal jest tylko dodatkiem jeśli w ogóle się pojawia. Co do rolet... sama biję się z myślami. Teraz mam rolety, bez bocznych listew. Niemal ich niie widać i to praktyczne rozwiązanie. Zastanawiałam się nad rzymskimi i..: - rzymskie zajmują sporo miejsca od góry, ładnie to wygląda, ale lubię jak jest sufit doświetlony - nie lubię firanek, więc rzymskie fajnie by wyglądały, ale rolety są bezobsługowe, a rzymskie to zbieracze kurzu - codziennie przejeżdżam obok domu z rzymskimi i myślę sobie, chce takie, a potem rozmyślam nad praktycznością i kilkunastoma oknami... i wymiękam No nie pomogę. Chociaż... zrób rzymskie, zobacz jak się sprawdzają (to taki piękny dodatek ), jak się nie sprawdzą to wstawisz rolety, albo shuttersy i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 17.06.2017 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 A czy jest jakiś POLSKI styl w urządzaniu wnętrz? Chętnie wprowadziłabym do domu parę takich naszych, polskich akcentów współczesnych lub przedwojenne meble. Czy istnieje coś takiego jak "Polska Szkoła"? Szukam właśnie biurka podobnego do tego na zdjęciu z wnętrza pałacu w Dzikowie/ Tarnobrzeg. A co do okien, to widziałam materiałowe żaluzje "3D". Ciekawie to wygląda ale pewnie są droższe niż rolety rzymskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2017 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Dobre polskie to masz vintage lat 60-70 Masz do wyboru też meble gdańskie A biureczko jest chyba klasycystyczne/biedermeier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 30.06.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 To co najtrudniejsze w urządzaniu wnętrz to wybór stylu, albo motywu przewodniego. Albo robisz polski dworek, albo nowojorski apartament, glamour albo ikony polskiego dizajnu. Mozna wstawić cos Z polskiego nowego dizajnu lub perełke ze starszego, ale wtedy z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.07.2017 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) Mój projekt wnętrz prawie stoi w miejscu. Nie mam jeszcze zrobionego żadnego pomieszczenia. Niestety to co miało być zaletą - trzy projektantki - coraz częściej staje się wadą. Dziewczyny nie informują się wzajemnie jeśli coś ustalę z jedną z nich, no i chyba nabrały sporo zleceń, bo są zabiegane i tak ogólnie to często mam wrażenie, że są mocno roztargnione. Z dobrych rzeczy, to byłyśmy na wyprawie po sklepach i wybraliśmy kluczowe płytki do każdej z łazienek. Najbardziej bałam się o toaletę na parterze, bo nic nie mogłam tam dopasować. Tu dziewczyny zaplusowały, bo wyszukały mi płytkę Porcelanosy Madison Plata, takie malutkie sześciokąty pokryte srebrem na wysoki połysk. Na żywo jest olśniewająca, niestety strasznie droga więc albo znajdę tańszy odpowiednik albo dam ją tylko na kawałek ściany. Wydaje się, że do płytki Porcelanosa najlepiej będą pasowały białe ściany- gres wysoki połysk z delikatnym mazajem oraz ciemno szara czy wręcz grafitowa podłoga oczywiście w wysokim połysku. Tu jest kilka zestawów kolorystycznych: Co myślicie o takich zestawieniach? Edytowane 10 Lipca 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) a ile metrów jesteś skłonna kupić tej mozaiki? Żeby nie wyglądało, że znalazła się w łazience jakaś miniaturowa próbka tylko dlatego, że ładna a na resztę zabrakło kasy. inspiracje:http://conchitahome.pl/wp-content/uploads/2015/11/srebrnamozaika7.jpg http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2012/06/monocromatic-bathroom2.gif Edytowane 10 Lipca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.07.2017 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Wiem, cena za 1m2 jest kosmiczna, ale mogę liczyć na jeszcze dodatkowy rabat tak po znajomości. Projektantki mają taki pomysł żeby dać te płytki na ścianie z umywalką ale tylko do poziomu szafki, czyli po odjęciu lustra wyjdzie jakieś 2,5m2. Na reszcie ścian będzie biały gres. Ja natomiast chciałabym coś śmielszego z większym przegięciem. Wiem, że te płytki są odjechane ale brak mi w tym pomyśle ręki artysty. Pozostałe łazienki będą takie typowe i grzeczne więc w tej chcę coś śmielszego. Nie wiem czy czekać na projekt od projektantek, patrząc na dotychczasowe tempo to pewnie poczekam z miesiąc czy też wymyślać coś samodzielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.07.2017 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) Zrobiłam bazę wyjściową: rzut ścian plus adoptowany widok 3d i inspiracja dotycząca lustra - tak mniej więcej wygląda wizja projektantek. Pomóżcie proszę dopracować koncepcję tej toalety, co kilka głów to nie jedna... Możemy albo zmienić cały układ płytek lub dodać nowe elementy albo dopieścić to co jest. Edytowane 10 Lipca 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) lustro nawiazuje do art-deco. Może mozaika z onyksu? Albo panele z oksydowanej miedzi? Edytowane 10 Lipca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.07.2017 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Także myślałam o wprowadzeniu mozaiki. Tylko nie może być w połysku, bo ta płytka mieni się jak szalona. Z takiego lustra mogę bez żalu zrezygnować - to pomysł projektantek. Natomiast jeśli miałaby to być mozaika to w którym miejscu i jak ją ułożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) ale ja nie twierdze, że lustro jest złe czy nie pasuje!szukam pomysłów na efekt wow! Edytowane 10 Lipca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.07.2017 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Lustro jest ładne, ponoć można je z tymi ramkami wtopić w ścianę. Tylko, że skoro ta płytka Madison Plata ma taki olśniewający blask, to może ten chrom w jej bezpośrednim sąsiedztwie to już za dużo? A wracając do mozaiki to gdzie i jak ją ułożyć? O dziwo ładnie z tą płytką wyglądała mozaika aluminiowa (też z Porcelanosy), wiem że obie to różne bajki ale jak je do siebie przyłożyłam, to nie widziałam miedzy nimi konfliktu. A może mam coś nie tak ze wzrokiem ? Poniżej aluminium vs połysk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 inspiracje: http://img.shmbk.pl/rimgsph/54480_f433624f-10c4-4adc-aef3-d8fa70dc81b7_max_900_1200_-salon-styl-art-deco.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 21.07.2017 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Piękny jest ten pierwszy salon. Możliwe, że to mój styl, tylko muszę do niego dojrzeć. Na pewno wyrosłam już z nowojorskiego. Projektantki cały czas mają opóźnienie i nie mogę się doczekać moich wizualizacji. Szczególnie, że wszystko jest już niemal wybrane. Tymczasem na przekór wszystkiemu do łazienki małżeńskiej wybraliśmy taki żyrandol. I nic nie szkodzi, że łazienka jest niewiele większa od niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts