Winciu 07.03.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witajcie, Buduję dom z gotowego projektu Diogenes 2, ale chciałbym poprawić możliwie jak się da ( średnim nakładem kosztów ) te elementy które w późniejszym czasie ciężko jest wymienić. Raczej chciałbym osiągnąć wartość dla dofinansowania NF40, ale muszę jeszcze sprawdzić jak sprawa z mostkami. Od razu nadmienię, że już wykonałem ławy fundamentowe, a pojutrze zaczynam z bloczkami i wszelkie teorie - "lepsza byłaby płyta" są zbędne ( wiem że lepsza, ale szkoda pieniędzy na dobrą ekipę i brak konstruktora ) Narysowałem przekrój moich przemyśleń. Czekam na opinie fachowców i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Do takich rzeczy to jest adaptacja projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 08.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Witajcie, Buduję dom z gotowego projektu Diogenes 2, ale chciałbym poprawić możliwie jak się da ( średnim nakładem kosztów ) te elementy które w późniejszym czasie ciężko jest wymienić. Raczej chciałbym osiągnąć wartość dla dofinansowania NF40, ale muszę jeszcze sprawdzić jak sprawa z mostkami. Od razu nadmienię, że już wykonałem ławy fundamentowe, a pojutrze zaczynam z bloczkami i wszelkie teorie - "lepsza byłaby płyta" są zbędne ( wiem że lepsza, ale szkoda pieniędzy na dobrą ekipę i brak konstruktora ) Narysowałem przekrój moich przemyśleń. [ATTACH=CONFIG]307656[/ATTACH] Czekam na opinie fachowców i z góry dziękuję. - NF40 to dedykowane połączenie architektury / konstrukcji / instalacji sanitarnych / elektrycznych przy optymalnym zagospodarowaniu działki. - jw wymieniłem 4-ch specjalistów, a dla dofinansowania dochodzi jeszcze weryfikator z listy NFOŚiGW - nie z każdego gotowca da się opracować budynek energooszczędny wg Twoich założeń i dla konkretnej działki budowlanej i terenu - jeśli piszesz, że " szkoda pieniędzy na dobrą ekipę i brak konstruktora " to mogę jedynie życzyć powodzenia, proponuję jednocześnie mocno obniżyć poprzeczkę i przygotować się na duże wydatki zwiazane z brakiem wiedzy budowlanej. Edytowane 8 Marca 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokrates72 09.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 na niektórych rzeczach nie opłaca się oszczędzać , przemyśl to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winciu 09.03.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Tak się składa, że mam duże doświadczenie w instalacjach, spore w budownictwie, mam już 2 weryfikatorów którzy zajmą się budową, jednak budowa już ruszyła i zanim przeliczą wszystko "dokładnie" ja muszę działać i wybrać optymalne rozwiązanie, zaraz wyleje chudziaka i nie poprawię izolacji. Bloczki już dzisiaj się wymurowały. Myślałem że uzyskam tu jakaś opinię na temat rysunku, myliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 09.03.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 ... to faktycznie dobrze się składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Rysunek prawie był, trochę nie za ciepły, na pewno nie zimny.Szału nie ma, trochę by pasowało to przeliczyć np numerycznie, aby wiedzieć gdzie oddać cm izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts