Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umywalki - 2 mniejsze czy 1 większa?

honorcia33

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Dwie osobne umywalki to na pewno spore ułatwienie. Jeżeli jest na nie miejsce to zrób dwie niezależne, z przerwą około 0,5m pomiędzy, aby dwie korzystające osoby sobie nie przeszkadzały. To rozwiązanie sprawdza się, zwłaszcza przy dzieciach, bo bardzo często się zdaża, że np. mają na tą samą godzinę do szkoły. Wtedy z porannym myciem mogą być problemy. Ja mam u siebie dwie, bo było na to miejsce i naprawdę polecam.

Moim zdaniem jedna większa jest lepsza. Już dajmy spokój - aż tak można się umówić, żeby jednocześnie mąż się nie golił i żona nie malowała:)

Co do umywalki - lux-aqua model 6910 - droższy wariant, ale fajny. Ostatnio widziałem u znajomego taką, bardzo mi się spodobała. Można sobie w necie foty obejrzeć

Sama zaczynam niedlugo remont lazienki i na razie mysle o Kolo Traffic 120 cm. Dla kogos to moze byc dziwne, ale my codziennie wieczorem razem myjemy zeby i rano tez bardzo czesto walczymy o umywalke ;). Stad pomysl wstawienia do nowej lazienki podwojnej umywalki. Dwie osobne tez bylyby super, ale nasza lazienka na to juz nie pozwala.

Jeśli masz dylemat 2 mniejsze czy 1 większa, to najlepszym rozwiązaniem będzie umywalka podwójna, u siebie mam Traffic 120 z Koła. Dodatkowym atutem będzie możliwość montażu umywalki na blacie, na szafce, na półpostumencie.

Masz tylko umywalke z tej serii czy calosc ceramiki sanitarnej? Jaka jest biel umywalki? Spotkalam sie z opinia, ze Kolo jest mniej biale od pozostalych marek.

• 5 months później...