krzcel 22.03.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Naturalną rzeczą dla elektryka powinno być pilnowanie wszystkich jełopów na budowie, z kierbudem włącznie, Jestem elektrykiem( w tym kilka lat w budownictwie) i stanowczo oświadczam, że wszystkie znane mi ekipy elektryków dobrze współpracowały z murarzami (i innymi branżami) oraz odnosiły się z szacunkiem do każdego na budowie od sprzątaczki do kierownika budowy. Proszę przypadkiem nie oceniać naszego środowiska przez pryzmat jakiegoś frustrata, który w doopie był i goowno widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.03.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Jestem elektrykiem( w tym kilka lat w budownictwie) i stanowczo oświadczam, że wszystkie znane mi ekipy elektryków dobrze współpracowały z murarzami (i innymi branżami) oraz odnosiły się z szacunkiem do każdego na budowie od sprzątaczki do kierownika budowy. Proszę przypadkiem nie oceniać naszego środowiska przez pryzmat jakiegoś frustrata, który w doopie był i goowno widział. Chętnie się pod tymi zdaniemi podpiszę nie ma najmniejszych powodów by generalizować i wypowiadać się w taki sposób jak elpapiotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.03.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Jeszcze Wam mało - Tak się robi fundamenty pod budynki : (Zbrojenia nie uświadczy, tak a`propos) Może i ekipy elektryków dobrze współpracowały z murarzami (i innymi branżami), ale czy było odwrotnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 22.03.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Jeszcze Wam mało - Nie w tym rzecz, że coś na budowie jest spartolone, tylko w tym że nie masz prawa do oceniania. To co napisałeś: jełopów na budowie, z kierbudem włącznie, nie dość, że jest nieuprzejme, to w dodatku jest śmieszne, ponieważ: Kierownik Budowy to osoba, która swoim podpisem dożywotnio przyjmuje odpowiedzialność karną za istotne/konstrukcyjne elementy budynku. A ty masz jakieś papierki SEP-owskie, które do niczego na budowie nie uprawniają. Ty to Kierownikowi Budowy możesz po fajki skoczyć jak jego asystentka akurat będzie zajęta a nie oceniać jego pracę. Gieroj, to jesteś niesamowity w internecie. Już to widzę oczyma wyobraźni jak wrzucasz ekipie murarzy "jełopa" będąc face to face. Ludzie to są dobrzy i prostolinijni, ale swój honor mają. Dostałbyś w michę jak nic. A kierbud to jak na ciebie krzywo spojrzy to trzy dni masz sraczkę ze strachu o co mu chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.03.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ta, ta, ta. Już paru kierowników uczyłem, jak się buduje uziomy fundamentowe. Uczyłem ich Prawa budowlanego i Rozporządzeń wykonawczych do tego Prawa. Ale tematem tego wątku jest Montaż puszek elektrycznych w ścianie. No to wracamy do puszek No wręcz mistrzostwo świata ... gipsiarzy. Nie jełopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 22.03.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Co tu nie gra bo nie czaję bazy. Elektryk może się wykazać teraz z montażem po tynkowaniu więc wszystko gra. Za to estetyka instalacji jak po tajfunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 22.03.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 No wręcz mistrzostwo świata ... gipsiarzy. Nie jełopy ? Chciałbym zobaczyć jak montujesz taką ściankę. Trochę szacunku dla innych bo aż wstyd się przyznać na forum, że się jest elektrykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.03.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Jakby tu powiedzieć - chyba właściciel mieszkania powinien zgłosić do Spółdzielni zmianę metrażu na ... mniejszy. Z jakie racji płacić czynsz za nieistniejące metry czy kubaturę mieszkania ? Po ich wyczynach w sumie parę metrów ubyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 22.03.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ta, ta, ta. Już paru kierowników uczyłem, jak się buduje uziomy fundamentowe. Uczyłem ich Prawa budowlanego i Rozporządzeń wykonawczych do tego Prawa. Jasne. Na forum czy na czacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.03.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Problem z kierbudami jest jeden - Kierownik Budowy to osoba, która swoim podpisem dożywotnio przyjmuje odpowiedzialność karną za istotne/konstrukcyjne elementy budynku. Zdobył UB i ... dożywotnio już nie musi się uczyć. Wystarczy, że płaci składki do Izby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 22.03.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Problem z kierbudami jest jeden - Zdobył UB i ... dożywotnio już nie musi się uczyć. Wystarczy, że płaci składki do Izby. Co za problem? Zdaj se egzamin na UB i płać składki do Izby dożywotnio a uczyć się i tak możesz. Ale żeby zdać egzamin do Izby, to trzeba sobą coś reprezentować. Tam nie dają uprawnień byle komu. Cienko widzę twój egzamin. Ale skoro ty uczysz tych jełopów Kierowników Budowy jak się robi uziomy fundamentowe, to taki egzamin nie powinien ci sprawić trudności. PS. Oskarżyłeś mnie ostatnio leszczyku o manipulacje postami.W tym wątku cytując mój post zmieniłeś wytłuszczenia. Ja mnie cytujesz trollu, to nie manipuluj kontentem. Szczególnie jak komuś zarzucasz manipulacje. Dalej czekam na info gdzie zmanipulowałem. Edytowane 22 Marca 2015 przez krzcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.03.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ale skoro ty uczysz tych jełopów Kierowników Budowy jak się robi uziomy fundamentowe, to taki egzamin nie powinien ci sprawić trudności. A w szczególności uziomy fundamentowe w płytach fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 22.03.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Ta, ta, ta. Już paru kierowników uczyłem, jak się buduje uziomy fundamentowe. Uczyłem ich Prawa budowlanego i Rozporządzeń wykonawczych do tego Prawa. Jasne. Na forum czy na czacie? Ja mam swój intymny mały świat. Świstak siedzi i zawija to wszystko w takie sreberka. Albo się najarał i widział to w wizjach. Edytowane 22 Marca 2015 przez krzcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 22.03.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Problem z kierbudami jest jeden -. A z trolami są trzy problemy: 1. Są agresywni 2. Zakładają multikonta na forach 3. W przenośni : "przynoszą noże na strzelaninę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.03.2015 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Bezsilność przez Ciebie przemawia, krzcel.Wielka bezsilność.A Twój klakier niewiele Ci pomaga. Edytowane 23 Marca 2015 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 elpapiotr- wracając do tematu, to na pokazanych przez Ciebie fotkach montaż puszek elektrycznych wygląda dużo gorzej od montażu płyt GK. Jeśli płyty montował wg Ciebie "jełop" to puszki są dziełem.... ? Co racja to racja - trochę na wyrost piszesz o permanentnym pilnowaniu przez elektryka całej reszty budowy - to są zwyczajne uogólnienia oparte o Twoje przykre doświadczenia - zapewne to samo mogą powiedzieć o kilku "elektrykach" spotkanych na budowie hydraulicy, cieśle, zbrojarze, geodeci, tynkarze itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.03.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Pod warunkiem, że ściana prosta, że nie trzeba jej poziomować i pionować. Pod warunkiem, że tynk będzie położony równo, pod łatę. Dlatego unikam osadzania puszek przed tynkowaniem. Ale osadzam przed kładzeniem gładzi. Wówczas nie trzeba puszek szukać, lub obcinać ich brzegów, że o tzw. "bułach" przy puszkach nie wspomnę. Kolego _olo_ , daj znać, jak się sprawa przedstawia po otynkowaniu ścian. A wystające puszki nie służą do kontroli grubości tynku, proszę pana. Jak inwestor odebrał wykonanie ścian i zatrudnił dobrego tynkarza to spokojnie robić tak, jak milo222 radzi w poście 2. U mnie i każdego kogo znam to się sprawdziło. W razie potrzeby kilka puszek do skorygowania (np pierścieniem dystansowym) to nie problem. Edytowane 23 Marca 2015 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts