Remiks 10.03.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Zawsze podobały mi się dachy i kominy na południu europy. Dlaczego u nas takie nie występują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.03.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Bo powszechny jest mit daszku, który zakłóca ciąg...Piękne zakończenia kominów mają szkoły budowane przez Niemców z francuskiej czerwonej cegły. Gdzieś tak po 1900 roku... Przyjedź do Łazisk...Daszki są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 11.03.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Bo powszechny jest mit daszku, który zakłóca ciąg...Piękne zakończenia kominów mają szkoły budowane przez Niemców z francuskiej czerwonej cegły. Gdzieś tak po 1900 roku... Przyjedź do Łazisk...Daszki są... Z Karkonoszy troszkę daleko by daszki pooglądać ale przy okazji nie omieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.03.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie miasteczko włoskie Alberobello z uwagi na trulle i przypomniałam sobie, że tam było mnóstwo śmiesznych kominów. Miasteczko zbudowali ludzie z nieprzeciętnym poczuciem humoru. Polecam Edytowane 11 Marca 2015 przez Kejt_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.03.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie miasteczko włoskie Alberobello z uwagi na trulle i przypomniałam sobie, że tam było mnóstwo śmiesznych kominów. [ATTACH=CONFIG]308184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308186[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308187[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308188[/ATTACH] Miasteczko zbudowali ludzie z nieprzeciętnym poczuciem humoru. Polecam Niepokoi mnie brak nowomodnych dworków, typowych dla naszego współczesnego krajobrazu...Tu czerwona dachówka, obok zielona, a po drugiej stronie niebieska... Taka dbałość o styl jest żenująca. To samo w Prowansji. Po prostu nuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 11.03.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Piotrze jaka dbałość o styl toż to lenistwo i przywiązanie do tradycji )) A co do kominów to czasami małe dzieła sztuki architektonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts