qrczak 11.03.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam, w tym roku chcemy wykonać modernizację przedogródka w naszym domu. Generalnie chcemy pozostać zasłonięci od sąsiadów po bokach. Dodatkowo chcemy zmienić iglaki wzdłuż podjazdu na coś liściastego i kwitnącego. Ważne jest dla nas, aby zasłonić się od bloku, który znajduje się po przeciwnej stronie ulicy (przebywamy w pokoju nad garażem). Nie możemy posadzić drzewa w granicy działki, ponieważ górą biegnie linia elektryczna. Jedyne miejsce (chyba), to w miejscu obecnego chodnika, który możemy przełożyć (i tak chcemy go wymienić i poprowadzić aż na tyły ogrodu), być może w łuk. Drzewo ma nas zasłaniać przez cały rok - mysłałem o jakiejś z sosen. Przed balkonem widzicie też różanecznik, który możemy przesadzić. Ten zakątek także planujemy zagospodarować i nie bardzo wiemy jak (może także wspomagać zasłanianie od sąsiadów). Mam nadzieję, że załączone zdjęcia pomogą: Hm, jakoś nie mogę dodać pozostałych zdjęć ani z kompa ani a fotosik. Edytowane 11 Marca 2015 przez qrczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 13.03.2015 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Czy ktoś z Was może rzucić okiem , please.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 16.03.2015 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Czy możecie chociaż pomóc w najważniejszym - jakie drzewo, które zasłoni nas od sąsiadów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 masz tam taki busz, gdzie ty drzewo chcesz jeszcze wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 16.03.2015 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 masz tam taki busz, gdzie ty drzewo chcesz jeszcze wcisnąć? Myślałem żeby wsadzić je w miejsce dzisiejszego chodnika a chodnik puścić łukiem do schodów i dalej bokiem domu na tył ogrodu. Może jest lepsze rozwiązanie? Po prostu nie chcę widzieć tego cholernego bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 na to narysuj co chcesz zrobić. A gatunek drzewa - każdy Jakie ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 18.03.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 W załączeniu szkic działki z roślinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 31.03.2015 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Hej, Czy jest szansa na Waszą pomoc? Wiosna nadchodzi to i ciśnienie na ogarnięcie ogrodu rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 31.03.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Sosny nie rośnie zbyt szybko, musiał byś kupić duże drzewo a to spore koszty. U mnie od ulicy prowadziłem żywopłot z buka, jest przy nim trochę pracy ale efekt latem i zimna to wynagradza. pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2015 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak 01.04.2015 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Sosny nie rośnie zbyt szybko, musiał byś kupić duże drzewo a to spore koszty. U mnie od ulicy prowadziłem żywopłot z buka, jest przy nim trochę pracy ale efekt latem i zimna to wynagradza. pozdrawiam Właśnie żywopłot nie wystarczy bo chcę zasłonić się nie od ulicy ale od sąsiadów z bloku z pierwszego i drugiego piętra. Zakładam także zakup dużego drzewa nawet jeśli będzie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts