Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Modernizacja przedogródka - pomóżcie

Recommended Posts

Witam,

w tym roku chcemy wykonać modernizację przedogródka w naszym domu. Generalnie chcemy pozostać zasłonięci od sąsiadów po bokach. Dodatkowo chcemy zmienić iglaki wzdłuż podjazdu na coś liściastego i kwitnącego. Ważne jest dla nas, aby zasłonić się od bloku, który znajduje się po przeciwnej stronie ulicy (przebywamy w pokoju nad garażem). Nie możemy posadzić drzewa w granicy działki, ponieważ górą biegnie linia elektryczna. Jedyne miejsce (chyba), to w miejscu obecnego chodnika, który możemy przełożyć (i tak chcemy go wymienić i poprowadzić aż na tyły ogrodu), być może w łuk. Drzewo ma nas zasłaniać przez cały rok - mysłałem o jakiejś z sosen. Przed balkonem widzicie też różanecznik, który możemy przesadzić. Ten zakątek także planujemy zagospodarować i nie bardzo wiemy jak (może także wspomagać zasłanianie od sąsiadów).

Mam nadzieję, że załączone zdjęcia pomogą:

Hm, jakoś nie mogę dodać pozostałych zdjęć ani z kompa ani a fotosik.

WP_20150310_07_07_49_Pro[1].jpg

WP_20150310_07_37_02_Pro-min.jpg

WP_20150310_07_36_53_Pro-min.jpg

WP_20150310_07_02_54_Pro-min.jpg

WP_20150310_07_03_06_Pro-min.jpg

Edytowane przez qrczak

masz tam taki busz, gdzie ty drzewo chcesz jeszcze wcisnąć?

Myślałem żeby wsadzić je w miejsce dzisiejszego chodnika a chodnik puścić łukiem do schodów i dalej bokiem domu na tył ogrodu. Może jest lepsze rozwiązanie? Po prostu nie chcę widzieć tego cholernego bloku

• 2 weeks później...
Sosny nie rośnie zbyt szybko, musiał byś kupić duże drzewo a to spore koszty. U mnie od ulicy prowadziłem żywopłot z buka, jest przy nim trochę pracy ale efekt latem i zimna to wynagradza. pozdrawiam

Właśnie żywopłot nie wystarczy bo chcę zasłonić się nie od ulicy ale od sąsiadów z bloku z pierwszego i drugiego piętra.

Zakładam także zakup dużego drzewa nawet jeśli będzie drogie.