szczukot 12.03.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Mam nieszczelnośc na elementach skręcanych przy solarach. Z tego co widze, to chyba z jednej strony jest na rurze gwint wewnetrzny (po prawej), i z drugiej strony do pompy (po lewej) też gwint wewnetrzny. Po srodku chyba dwa łączniki GZ/GZ i GW/GZ ? Da się to dokręcić, bez rozk©ecania ? Bo jak na to patrzę, to chyba przy dowolnym kręceniu, jak jedno będę dociągał to w drugim miejscu się bedżie luzować ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 12.03.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam 1/Jeżeli cieknie na gwincie tam gdzie nie ma pakuł , to z tego co "widzę" połączenie to jest bez uszczelki -"na stożku" Bierzesz w lewą ręka klucz 27 , w prawą 24 trzymając w miejscu 24 dociągasz nakrętkę śrubunka 27. 2/ Jeżeli cieknie na pakułach z lewej strony. luzujesz kluczem 27 nakrętkę śrubunka (będzie ciekło więc podstaw coś) Chwytasz prawą ręką małymi "blyckami z ząbkami" część śrubunka i wkręcasz a w lewej ręce kluczem 24 trzymasz to po lewej. Więcej nie piszę daj znać gdzie to cieknie po prawej na rurze jest gwint zewnętrzny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Faktycznie. Po prawej jest GZ. Cieknie po lewej (czyli w sumie to jest na górze, tylko zdjęcie się przekręciło). Czyli luzuję tą nakrętke co jest wyżej (po lewej). A potem tzrymając to na górze aby się nie kreciło, dokręcam tą częśc z ząbkami. Czy potem znowu tą 27 mam dokręcić, czy jak będę kręcił tą z ząbkami to ona sie wkręca na dole i na górze ? A te żabki kręcić zwykłą żabką ? Tylko czy mi tam wejdzie Cisano tam trochę na grubosć. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.03.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Faktycznie. Po prawej jest GZ. Cieknie po lewej (czyli w sumie to jest na górze, tylko zdjęcie się przekręciło). Czyli luzuję tą nakrętke co jest wyżej (po lewej). A potem trzymając to na górze (aby się nie kreciło), dokręcam tą częśc z ząbkami. Czy potem znowu tą 27 mam dokręcić, czy jak będę kręcił tą z ząbkami to ona sie wkręca na dole i na górze ? A te żabki kręcić zwykłą żabką ? Tylko czy mi tam wejdzie Cisano tam trochę na grubosć. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts