Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na podział pokoju i plan mieszkania!!!

Wigii

Recommended Posts

Witam, za pewien czas zamierzam rozpocząc remont mieszkania w którym mamy zamieszkać, aktualnie w dwie osoby. Ponieżej załączam poglądowy plan mieszkania. Wydaje mi się że wszystko co istotne jest na planie, tak wygląda mieszkanie aktualnie, lecz chciałbym zrobić tak aby z tego dużego pokoju (Pokój 1) zrobić dwa, myślałem o postawieniu ścianki lecz wtedy jeden pokój byłby ciemny, bez okna i sam już niewiem. Za wszystkie pomysły z góry dziękuje, pozdrawiam.

schemat pomieszczeń.jpg

Macie tylko 2 okna...........?

Pokój jest przechodni,może da się zrobić aneks w innym miejscu.............?

Zaznacz które ściany są działówki,a które nośne i gdzie komin.

Pokój bez okna to zły pomysł,będą mieć po 235cm szerokości a to za mało.

http://images69.fotosik.pl/703/e6cfb50b9408c714med.jpg

jestem "pani".

Nie bez powodu pomieszczenia przeznaczone na pobyt stały dla ludzi, wg. przepisów prawa, muszą posiadać okna.

Jasne, można kombinować , robić wentylatorki, wentylację wymuszoną.

Na razie macie tam zamieszkać w dwie osoby - po kiego grzyba kombinujecie z tym dodatkowym pokojem? Zacznijcie kombinowac jak potencjalne przyszłe dziecko będzie miało 2-3 lata i będziecie chcieli mieć dla niego osobny pokój.

za 3 lata możecie zmienić pracę i kupić mieszkanie z oknami, o normalnym rozkładzie, możecie odziedziczyć spadek lub przeprowadzić się do innego miasta. To długa perspektywa czasowa.

Albo oddać dziecku waszą sypialnię i spać w salonie.

• 1 month później...