pepers 16.03.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witajcie,mam pytanie: czy ktoś może buduje dom bruno 2 ps? po dlugim czasie poszukiwań ten projekt chyba najbardziej mi się podobajak myslicie czy realnym założeniem jest określenie budżetu na budowę i wykończenie na poziomie 300-350 tys? ( woj. Mazowieckie system gospodarczy za pewne)działka juz jest, media w trakcie załatwiania , ogrzewanie planuję gaz kondensat + kominek grawitacyjny zasys powietrza zewnętrzny może dodam jakąś turbine ? - to jeszcze nie jestem pewienMam tylko zagwozdkę z wentylacją : jest mozliwosc kupienia tego projektu z opcją went mechanicznej tylko zastanawiam sie czy jest sens montowania rekuperacji?czy to jest ekonomicznie zasadne - wiem czyste powietrze itp ale jak by patrzec tylko kategoriami ekonomicznymi . czy pozostać przy grawitacyjnej ? może macie większą wiedze na ten temat / lub doświadczenie praktyczne i wspomożecie mnie jakimiś cennymi uwagami /podpowiedziami za które z góry dziękuję.ew oglądając ten projekt nasuwają się wam jakieś podpowiedzi co zmienić lub zrobić inaczej ? podejżewam że to bedzie mój 1 i ostatni dom i nie chcę mieć wtopyps jesli załapie sie na dotacje dobre , chciałbym na dachu zamontowac fotowoltaikę - czy to musi byc na etapie budowy czy mozna juz sie tym zająć jak dom bedzie stał ?- wiecie koszta koszta ... na tę chwilę podstawowe kryterium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 może jakiś link do projektu, nie mówiąc o wklejeniu rzutów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepers 14.04.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 http://extradom.pl/projekt-domu-bruno-2-ps-WRW1213?gclid=COSLpfDc9cQCFcECcwoduVAAiA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 jak masz rekuperację to nie budujesz kominów, poza tym od kominka. A od pieca gazowego wychodzisz przez ścianę przewodem koncentrycznym Fotowoltaika to zabawa dla hobbystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts