onil 19.03.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 I drzewka owocowe? Prosze o poradę. mam do przycięcia róże, jasmin, bez fioletowy, maliny i drzewka owocowe. Czy moge je już przycinać, czy mam jeszcze czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 drzewka owocowe - teraz to już trochę za późno. Zwykle tnie się w lutym, zanim zaczną puszczać soki.Pestkowe (śliwy, wiśnie, czereśnie) tnie się zaraz po zbiorze owoców. Maliny - jesli to odmiana owocujaca na pedach jednorocznych to tak. Róże - najwyższy czas. Lilak - w jakim celu chcesz ciąć? Jaśminowiec - w jakim celu chcesz ciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onil 19.03.2015 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 kurcze, myślałem, że jak sa jeszcze przymrozki, to nie mogę. Lilak i jaśmin chcę przyciąć w tym celu, żeby się za bardzo nie rozrastał na wszystkie strony, tylko kształt trzymał. A czy mogę jeszcze posadzić nowe drzewka owocowe i krzewy owocowe, czy też już za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 drzewka owocowe mozna ciąc całą zimę, tylko temperatura powinna byc powyżej zera w momencie cięcia i musi być sucho. Temperatura powyżej zera jest wymagana, bo po cięciu robi się opryski. Drugi termin cięcia ziarnkowych (jabłoń, grusza) to czerwiec Jasminowiec i lilak - przytnij zaraz po kwitnieniu, teraz stracisz kwiaty, jak przytniesz. Sadzenie - z doniczek możesz sadzić cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 19.03.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Teraz jest najlepsza pora na sadzenie owocowych z "gołym korzeniem", celowo cudzysłów.Z tą temperaturą powyżej zera przy cięciu to polemizowałbym delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onil 19.03.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 19.03.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Nie zawadzi korzeni po zakupie zostawić w wiadrze z wodą, na np 1 godz, lub prościej prosto po wkopaniu nic nogą nie ubijać tylko wlać wiadro wody i zamulić korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.03.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Zalewanie wodą po posadzeniu niezależnie czy udeptujesz czy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 26.03.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Całą zimę miałem róże i winorośl pod agrowłókniną myślicie że to już pora żeby ją zdjąć? Rano są jeszcze przymrozki. Jakie czynności wykonujecie przy różach i winorośli na wiosnę ? Edytowane 27 Marca 2015 przez tomalbuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.03.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Całą zimę miałem róże i winorośl pod agrowłókniną , myślicie że to już pora żeby ją zdjąć? Rano są jeszcze przymrozki. Jakie czynności wykonujecie przy różach i winorośli na wiosnę ? Chłopie, zajmujesz się spamerstwem. Co post to link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts