Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Meble do pokoju.

Melocrafty

Recommended Posts

Witam jestem tu nowy.

Już od paru lat interesowałem się architekturą i wystrojem wnętrz ale teraz podchodzę do tego trochę bardziej poważnie(wiek).

W kwietniu/maju mam zamiar zmienić kompletnie swój pokój i zastanawiam się jakiej firmy meble wybrać chodzi mi tylko o dwa meble a mianowicie o szafkę RTV i komodę bądź coś większego na ubrania.Cały czas jestem zainteresowany firmą BRW lecz nie wiem czy można im zaufać.Jeśli chodzi o dopasowanie do ściany i podłogi to sprawa wygląda następująco - ogólnie cały pokój będzie w odcieniach szarości znaczy od białego do czarnego.

Na ścianę zamierzam kupić kamień dekoracyjny biały i przemalować na czarno a panele dębowe białe.Co wy na to?

Jeśli chodzi o kurz to nie ma problemu jestem pedantem i sprzątam codziennie pokój po 2h.A co do mebli to chodzi mi o wytrzymałość głównie czy się nie rozpadną czy nie wyblakną czy coś takiego. Wiem że jak się dba to wszystko długo wytrzyma ale tak ogólnie pytam czy BRW czy może jakaś inna firma.W BRW mam już wybrane kilka modeli.

Mam wybrane kilka zestawów z firmy BRW a mianowicie:

KASPIAN - Tanie ale ładne(nie wiem jak z jakością)

RABESCA - Tanie, ładne chociaż czuję tu już nawiązanie do klasyki

AUGUSTYN - to samo co Kaspian tylko grubsze podzespoły

VENOM MIX - jedyny minus to brak dużej szafy w ofercie

ANTWERPEN - troche droższe,dużo klasyki ale prezentują się świetnie

Oprócz tego jest jeszcze zestaw VIVA WM który nie jest z BRW

Przeryłem chyba wszystkie firmy i chyba tylko te modele mają jakieś szanse.Co wy byście wybrali?

Melocrafty napisał:
Mam wybrane kilka zestawów z firmy BRW a mianowicie:

KASPIAN - Tanie ale ładne(nie wiem jak z jakością)

RABESCA - Tanie, ładne chociaż czuję tu już nawiązanie do klasyki

AUGUSTYN - to samo co Kaspian tylko grubsze podzespoły

VENOM MIX - jedyny minus to brak dużej szafy w ofercie

ANTWERPEN - troche droższe,dużo klasyki ale prezentują się świetnie

Oprócz tego jest jeszcze zestaw VIVA WM który nie jest z BRW

Przeryłem chyba wszystkie firmy i chyba tylko te modele mają jakieś szanse.Co wy byście wybrali?

Antwerpen zdecydowanie się różnią od pozostałych zestawów. Ciekawie prezentują się na dużym metrażu i ciemnej podłodze. Napisz, jaką powierzchnię ma Twój pokój? Kaspian i Augustyn sprawiają wrażenie prostych i harmonijnych. O jakim kolorze myślisz?

Pokój ma 15m2 meble będą stały obok siebie na 3,5m ścianie od lewej najpierw szafa lub komoda a za tym szafka RTV i tyle.Jeśli chodzi o kolor to nie wiem do końca czy dąb latte,dąb sonoma czy białe.Co do paneli też nie wiem czy lepiej czarne czy białe(jasne),lecz skoro ściana gdzie będą meble będzie czarna(kamień) to raczej czarne panele niszczyły by kontrast więc raczej białe.Co do paneli też nie wiem czy lepiej laminat czy winylowe( podobno polecają jeszcze ich nie widziałem).Co o tym sądzisz?