ana289 13.04.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Wybór kolorów nie przypadkowy zapomniałeś o białych blatach:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 13.04.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 zapomniałeś o białych blatach:lol2: Gdybym jeszcze dał białe blaty do białej podłogi to gospodyni nie wpuściłaby nikogo do tej kuchni Monika, wymiary kuchni to było chyba 315x325, między ścianą i półwyspem bezpieczne 120cm lub coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 13.04.2015 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Arek - kuchnia jest naprawdę fantastyczna A gdybyś pod siebie projektował tę kuchnię, podobnie byś ją zorganizował? Czy miałbyś inny pomysł? Rozumiem oczywiście, że pewne kwestie są indywidualne, ale może pokażesz mi inne spojrzenie na tę kuchnię, choć obecny plan jest myślę prawie idealny (ta biała podłoga... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 14.04.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Nie rysowałem przypadkowo, zawsze jak już się zabieram to robię jak dla siebie;) Jeśli miałbym coś zmienić to pewnie część ze ścianką i stołem. Wolę otwarte przestrzenie. Ale to już typowo pode mnie. Jeżeli chodzi o układ urządzeń, taki bym zrobił u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 15.04.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Pierwsza propozycja z pewnością lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 15.04.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 arek570 - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 15.04.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 arek570 - dziękuję Proszę. Prześlij fotki na priv jak będzie gotowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 17.04.2015 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Pewnie, prześlę, ale niestety, realizacja przypada wstępnie na kolejny rok, także proszę o chwilkę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.04.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ja się nie zgadzam na fotki na priv! proszę je ładnie wkleić w wątku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 17.04.2015 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Będę wklejać w wątku Choć pewnie w międzyczasie, zanim pojawią się tu fotki, zwrócę się do Was z niejednym aranżacyjnym pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 02.01.2016 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Witajcie, Wracam do Was po kilku miesiącach i melduję, budowa na ten moment na etapie SSO. Początkiem lutego zaczynamy kłaść przewody, przyjeżdżają również okna. Jeszcze raz dziękuję za projekt kuchni, jest fantastyczny, czekamy tylko na moment, kiedy będziemy mogli go realizować. Teraz borykamy się z problemem jak zaaranżować pozostałą część tej otwartej przestrzeni. Tutaj nieproporcjonalny szkic z podanymi wymiarami: http://images78.fotosik.pl/199/87506197756fe331.png A tu kilka wyjaśnień: - najszersze okno (1,8 m naprzeciwko wejścia) to wyjście na taras, drzwi otwierane standardowo do wewnątrz pomieszczenia, z tym, że pierwsze skrzydło prawe (okno z ruchomym słupkiem); - komin w salonie (zaznaczony na czarno), bez funkcji kominka, po prostu został taki... "wypust"; - pozostałe okna są "normalnej" wysokości (tzn. nie do ziemi). Patrząc na projekt Arka, chyba niestety trzeba zmienić położenie stołu, gdyż gdyby zostawić je tak, jak jest, będzie stać w przejściu na taras. Nie chcemy usuwać stołu całkowicie. Myślimy o małym stole z funkcją rozkładania na większy przy okazji wizyt rodziny, tylko kompletnie nie wiemy, w którym miejscu go postawić, aby nie przeszkadzał w komunikacji. W salonie widzę narożnik i do niego stolik kawowy, a na ścianie obok komina telewizor i niską szafkę na płyty i małe pierdołki, na które zwykle nie ma miejsca, a są przydatne. Myślałam również o półkach na moje książki (duże ilości), jednak mąż jest przeciwny, preferuje wolną przestrzeń. Nie mam również pomysłu na rozmieszczenie oświetlenia. Czy moglibyście spojrzeć na to fachowym okiem i podpowiedzieć, jak, co i gdzie ustawić, aby było wygodnie i funkcjonalnie? Wszak salon i kuchnia to najważniejsze miejsca w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 ale masz bardzo ustawny salon. Z jednej strony jadalnia z drugiej częśc wypoczynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 02.01.2016 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 To znaczy na ścianie z kominem tv, naprzeciw sofa/narożnik, a obok niego stół z krzesłami? Obawiam się tylko, że ten stół będzie stał "na środku" i będzie trochę zawalidrogą przy wychodzeniu na taras, a i korzystanie z niego nie będzie wygodne, bo zostanie mało miejsca na odsunięcie krzesła itd. Myślałam o czymś takim: http://images77.fotosik.pl/199/957812783f09424f.jpg Tu spodobał mi się pomysł z tą niską szafką rozdzielającą salon od części jadalnianej. Tylko czy nie zagracę niezbyt dużej przestrzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 rysunek trochę za mały i nie widze wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 03.01.2016 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Elfir, powiększyłam:http://images77.fotosik.pl/202/e17eccf6346db8c7.png Edit: jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na obrazku i wybierzesz "otwórz grafikę w nowej karcie' obrazek staje się jeszcze większy i bardziej czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) rozumiem , ze prawa strona to kuchnia a nie pokój?I jest albo na rysunku błąd albo pokój nie wygląda tak. Kuchnia ma 3,3 m a ściana naprzeciw 4,4 m Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 http://images76.fotosik.pl/202/a35883a076faaa00gen.jpg Stół jadalniany śr 120 cm rozkładany do owalnego na 6 osóbKanapa trzyosobowa + fotelTelewizor na ściance od kuchni z szafkami rtv 80x40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 03.01.2016 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Wybacz, źle ujęłam proporcje, wymiary ścian są dobrze podane, obok kuchni znajduje się wąską spiżarnia. Link do projektu podawałam w pierwszym poście, możesz spojrzeć, jak to całościowo wygląda. Zaproponowany przez Ciebie układ jest ciekawy, tylko czy umieszczenie telewizora w tym miejscu nie będzie przeszkadzać oglądającym, kiedy pozostali będą tamtędy przechodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 a często będziecie przechodzić i jednocześnie oglądać? Bo idąc do kuchni po herbatę nikomu nie przeszkadzacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 a przy okazji - czemu nie robicie jak na projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts