spharca 26.03.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Szukam osób które rozpoczęły bądź zamierzają rozpocząć budowę domu Woodland z Pracowni projektowej DOMPASJA. My ruszamy na wiosnę i chętnie wymienimy się poradami. Dodaje link do projektu http://www.dompasja.pl/project/464 Edytowane 26 Marca 2015 przez spharca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spharca 27.03.2015 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Prosimy również o opinie odnośnie tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 całkiem niezły, duży dom. Chociaż mnie szkoda byłoby balkonu od frontu. Nikt nie będzie z niego korzystał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekm 13.09.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Też przymierzam się do budowy domu według tego projektu i wcale nie uważam aby ten balkon był zbędny. Ten balkon doskonale doświetli korytarz i pozwoli chociażby na wywieszenie prania! Dlatego uważam że stwierdzenie "nikt nie będzie z niego korzystał" jest mocno przesadzone. Myślę że warto wziąć pod uwagę ten dom http://dompasjaprojekty.pl/?projekty_wordpres=woodland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 doświetli korytarz również okno. A wieszanie prania na froncie - jak kto lubi chwalić się gaciami wszystkim sąsiadom, to pewnie go to kręci Balkon jest to zbyt drogim i kłopotliwym elementem konstrukcyjny by służył tylko za suszarkę na pranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekm 13.09.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Nie wiem czy masz tego świadomość ale oprócz suszenia gaci na balkon możesz najzwyczajniej w życiu wyjść i z niego korzystać. Idąc Twoim tropem myślenia - najlepiej kupić namiot w decathlonie (będzie to tanie rozwiązanie) i suszyć "gacie" wprost na tyłku (bez potrzeby chwalenia się nimi przed sąsiadami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 to ty wymieniłeś jako głowy element atrakcyjności balkonu suszenie na nim prania.Doświadczenia budujących wskazują, że balkon w domu jednorodzinnym to tylko kosztowny detal dekoracyjny o znikomej wartości użytkowej. Po co masz wyjść na ten balkon?Popatrzeć co się dzieje na ulicy przed domem? Chyba, że palisz i po nocnym seksie wychodzisz na dymka. Na pewno kawę wygodniej wypić na parterze na tarasie niż wchodzić z nią schodami na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekm 13.09.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 to ty wymieniłeś jako głowy element atrakcyjności balkonu suszenie na nim prania. Doświadczenia budujących wskazują, że balkon w domu jednorodzinnym to tylko kosztowny detal dekoracyjny o znikomej wartości użytkowej. Po co masz wyjść na ten balkon? Popatrzeć co się dzieje na ulicy przed domem? Chyba, że palisz i po nocnym seksie wychodzisz na dymka. Na pewno kawę wygodniej wypić na parterze na tarasie niż wchodzić z nią schodami na poddasze. Twierdzisz że: "balkon w domu jednorodzinnym to tylko kosztowny detal dekoracyjny o znikomej wartości użytkowej", a poprzednim wpisem sam sobie odpowiedziałeś na pytanie po co w domu balkon ("Po co masz wyjść na ten balkon? Popatrzeć co się dzieje na ulicy przed domem? Chyba, że palisz i po nocnym seksie wychodzisz na dymka") Jakbyś nie był tak oszczędny to może też mógłbyś się cieszyć paleniem papierosa po nocnym seksie na balkonie oraz zakładaniem suchych gaci na które się tak uparłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Na szczęście nie palę, więc balkon mi niepotrzebny. Tak samo jak rok więcej kredytu aby móc mieć balkony Masz bardzo osobisty stosunek do projektu. Skrytykowałam tylko jeden element, a robisz aferę jakbym ci matkę obraziła. Czyżby pracownik biura? Edytowane 13 Września 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekm 13.09.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Myślę że zarówno "spharca" jak i ja chcielibyśmy porozmawiać z inwestorami którzy ten dom budują, a nie z kimś kto sztucznie próbuje nabić sobie komentarzy na Forum lub jest pracownikiem konkurencyjnego do autora pracowni projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 antek - widać żeś świeżynka na forum. Trochę się tu rozejrzyj. Może poczytaj status pod nickiem rozmówcy... Poza tym spharcia napisał(a): prosimy również o opinie odnośnie tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekm 14.09.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Zaimponowałeś(łaś) mi okrutnie swoją ostatnią wypowiedzią. 33,278 postów z czego patrząc na poziom twoich wypowiedzi w tym wątku pozwala domniemywać że 16,639 z nich to posty o przysłowiowych "gaciach". Gdybyś posiadał lub posiadała zdolność czytania ze zrozumieniem a nie tylko stukał lub stukała w klawiaturę w celu zdobycia kolejnego komentarza do statusu (który sam lub sama sobie założyłaś lub założyłeś, a który jest dla ciebie tak ważnym i dowartościowującym ciebie wyznacznikiem) była by szansa że jeszcze spojrzę na twój nick z powagą, ale wybacz - takiej szansy już nie ma! Nie wiem co jest powodem twojej prawdopodobnie niskiej samooceny która nakazuje ci podkreślać swoje "niesamowite" wyczyny na forum internetowym, być może powiedzenie "kozak w necie - dupa w świecie" pozwoli chociaż na trochę usprawiedliwić twoją postawę. A na przyszłość wpisz sobie w swoim wspaniałym statusie że "balkony to zło i ktokolwiek chciałby mieć takowy w domu powinien zostać spalony na stosie" -bo ty balkonu nie masz więc jakim prawem ktoś śmie coś takiego chcieć! To tak profilaktycznie, żeby nikt nie musiał wchodzić z tobą w dyskusję na ten temat. Troll-uj dalej moderatorze i nie zapominaj że po za internetem jest jeszcze prawdziwe życie, które mógłbyś poczuć chociażby wychodząc na balkon którego nie posiadasz! Kończę dyskusję na tym forum, a ty bądź z siebie dumny moderatorze. Nadajesz się, oj nadajesz:no: Jako przyszły inwestor idę na normalne forum na którym będę mógł porozmawiać z innymi inwestorami a nie z trollującym moderatorem. Edytowane 14 Września 2016 przez antekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 14.09.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Wątek założył spharca i do jego wypowiedzi odniosłA się Elfir . Moim zdaniem bardzo rzeczowo. Ile to było wątków i postów w tonie: po co mi był tan kłopot? Ratunku, źle zaizolowany balkon; leje mi sie po elewacji; ogromny mostek cieplny; odpadające płytki na balkonie... ItdRozumiem, antek że wybudowałeś juz jakiś dom w którym balkon od frontu cię cieszy i go używasz stad bronisz go w tym projekcie jak niepodległości.no chyba ze Elfir miała jednak racje ze jesteś z biura;)Poziom twojej wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia i prędzej ciebie nazwałabym trolem. Ad rem.Projekt bardzo fajny, duży przestrzenny dom z garażem, ładna bryła i tylko ten balkon wadzi, znam kilka osób posiadających balkony( zastane juz , kupione u deweloperów domy) i nikt na nie nie wychodzi. Tralki marnieją, szyby zachlapany, po elewacji sie leje. Mnie skutecznie wyleczyli z balkonów w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Frustrat, który nie odróżnia dyskusji na temat projektu domu od wyzwisk względem dyskutanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonimm 14.09.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Odpowiem krótko - nie każdy kto nie zgadza się z tezami moderatora i jego kolegów musi być pracownikiem jakiegoś biura, tak samo jak nie każdy musi moderatorowi przyklaskiwać! Mam swój gust - mam też swoje zdanie i posiadam rozum i wolną wolę dlatego sam kieruję swoimi wyborami. Jeżeli to takie istotne to moi rodzice mają balkon na którym jako dziecko ja i moje rodzeństwo spędziliśmy dużo wspaniałych chwil, dlatego chciałbym aby moje dzieci również miały taką możliwość. Balkon ten, tak samo jak zresztą cały dom wybudował mój ojciec i do tej pory nigdy się do niego nie lało. Pofatygowałem się i przejrzałem dziennik budowy elfir. Niezrozumiałe dla mnie jest wytykanie balkonu przez kogoś kto sam takowy posiada. Jestem prostym człowiekiem - piszę to co myślę ale zawsze w zgodzie z własnym sumieniem! Ale tutaj się tak nie da - tutaj trzeba przyklaskiwać nawet kiedy negujący posiadanie balkonu sam ma jeden! Przestroga dla innych użytkowników forum - za odmienne zdanie niż zdanie moderatora dostaje się tutaj bann-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Możesz być zachwycony balkonem i mogę ja nie być nim zachwycona. I każdy ma prawo napisać to na forum (i uzasadnić swoją opinię). Ja w żaden sposób nie komentowałam twoich wyborów, zmysłu estetycznego. Skomentowałam jedynie projekt (i to akurat pozytywnie), a ty czepiłeś się mnie, jakbym ci matkę obraziła. Natomiast personalne ataki wobec innego użytkownika, tylko dlatego, że ma inną opinię na jakiś temat, to brak kultury osobistej i zrozumienia idei forum DYSKUSYJNEGO. Za to masz 7-dniowego bana. A wielokonta sa niezgodne z regulaminem forum. *** Nie mam balkonu w swoim domu, więc nie wiem co za dziennik przeglądałeś, ale na pewno nie mój BTW. jestem ogrodnikiem. To tyle, jeśli chodzi o projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spharca 18.12.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts