Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Trzmielina Fortunea jest śliczna i jest jej kilka odmian. Pnie się nawet do wysokości 3 metry, ale są i takie, ktore się tylko płożą.

Wadą trzmielinek jest niestety to, że chociaż są zimo zielone, to listki zimą im podmarzają czase (te zewnętrzne) i nieładnie to wygląda. Szybko się regeneruje.

Mam u siebie 3 różne trzmielinki :)

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta. Odczuwam niedosyt owoców na działce ;) tylko borówka została (i to tylko dlatego że je reanimowalam - jeden krzak nie owocowal w tym roku ale żyje i to dla mnie i tak sukces) a były maliny, porzeczki, truskawki, nawet agrest o owocowych drzewkach które mimo tego że nie wycielismy to i tak zdechly nie wspomnę, a takie dobre jabłka byly)

Skoro lubisz, to jesienią musisz posadzić. Zajrzyj na Sadowniczy. Mają dobrej jakości krzewy i drzewka owocowe.

Miałam wprawdzie z nimi wzeszłym roku przygodę, bo dostałam źle zapakowane rośliny (jeden jedyny raz w ciągu kilku lat), ale na wiosnę dostałam rekompensatę. Wybrałam rośliny za sumę jaką tamte kosztowały i przysłali. Tym razem bez zarzutu. Z tamtych zamęczonych roślin kilka padło, ale reszta powoli dochodzi do siebie.

Czyli rozumiem że jestem jedyna która z tych poduszek korzysta nawet w nocy? Heh, zawsze coś źle robię :p

jak lubisz spać na takiej strycie poduszek to co szkodzi? tylko od cotygodniowego prania takie poduszki dekoracyjne zaraz byłyby jak szmaty :(

u mnie pod łózko nie włazi pojemnik :mad: dobrze, że mam w szafie luz. a narzuta ląduje na krześle na noc.

Edytowane przez Emila3000

Słuchajcie jest jakaś roślina która rośnie szybko i można ją teraz sadzić? Jutro mąż montuje osłonę tarasu, niestety w tym roku będą to stare panele które osłaniały kiedyś plac zabaw. Pod nimi mają być dwie długie donice, na dwa piętra roślin. Co tam wsadzić? Trawa jakaś? Lawenda? Pnącze? Najważniejsze żeby szybko przesłoniło chociaż część tych paneli bo słabo to wygląda.....

Może coś zielonego plus lawenda, jak tutaj?

http://www.w-ogrodzie.com/wp-content/uploads/2016/02/1-trawy-juki-i-lawendy.jpg

Rozwiązanie ma być tymczasowe

90% traw i większość bylin jest efektowne dość późno.

Jeśli posadzisz tylko trawy i lawendę, to co roku będzie tam „goło” do czerwca.

Raczej nic już się o tej porze roku nie rozpędzi tak, żeby rozrosnąć się przyzwoicie. Wszystko szybko rośnie wiosną.

Pnącza, tak, ale już za póżno na duże przyrosty. Chyba, że rosły by w tym miejscu już kolejny sezon.

łatwo rozróżnić strony łóżka :rotfl: u mojego meża zawsze panuje mega bajzel i usypiacze w postaci skarpetek :rotfl:

A ja wmawiam mojemu, że to tylko on ma krecie łapki w tyłku i robi z łóżka pier...nik do potęgi :lol2:

90% traw i większość bylin jest efektowne dość późno.

Jeśli posadzisz tylko trawy i lawendę, to co roku będzie tam „goło” do czerwca.

Raczej nic już się o tej porze roku nie rozpędzi tak, żeby rozrosnąć się przyzwoicie. Wszystko szybko rośnie wiosną.

Pnącza, tak, ale już za póżno na duże przyrosty. Chyba, że rosły by w tym miejscu już kolejny sezon.

A Wilec? Ponoć rośnie jak szalony. Nie mówię że od razu by wszystko przykrył ale na przyszły rok byłoby chyba już dużo.

Tak "od razu" to chyba gotowe wyrośnięte rośliny ale są bardzo drogie ;)

My mamy 3 ozdobne poduszki ;)