pestka56 28.07.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Trzmielina Fortunea jest śliczna i jest jej kilka odmian. Pnie się nawet do wysokości 3 metry, ale są i takie, ktore się tylko płożą. Wadą trzmielinek jest niestety to, że chociaż są zimo zielone, to listki zimą im podmarzają czase (te zewnętrzne) i nieładnie to wygląda. Szybko się regeneruje. Mam u siebie 3 różne trzmielinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 28.07.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 W okolicy bardzo dużo ludzi ma ją przy ogrodzeniu to w zimę się im przyjrzę. Moja lista roślin które chce w ogrodzie liczy sobie już ponad 100 pozycji i ciągle się powiększa teraz dodałam ta porzeczke o której pisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Alpejską ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 28.07.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ta. Odczuwam niedosyt owoców na działce tylko borówka została (i to tylko dlatego że je reanimowalam - jeden krzak nie owocowal w tym roku ale żyje i to dla mnie i tak sukces) a były maliny, porzeczki, truskawki, nawet agrest o owocowych drzewkach które mimo tego że nie wycielismy to i tak zdechly nie wspomnę, a takie dobre jabłka byly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Skoro lubisz, to jesienią musisz posadzić. Zajrzyj na Sadowniczy. Mają dobrej jakości krzewy i drzewka owocowe.Miałam wprawdzie z nimi wzeszłym roku przygodę, bo dostałam źle zapakowane rośliny (jeden jedyny raz w ciągu kilku lat), ale na wiosnę dostałam rekompensatę. Wybrałam rośliny za sumę jaką tamte kosztowały i przysłali. Tym razem bez zarzutu. Z tamtych zamęczonych roślin kilka padło, ale reszta powoli dochodzi do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Trzmielina Fortunea jest śliczna i jest jej kilka odmian. Pnie się nawet do wysokości 3 metry w Kórniku: http://images77.fotosik.pl/780/2049f9a64f016624.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 słuchajcie - co się robi z tą dekoracją z poduszek jak się idzie spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.07.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 ja planuje sobie do szafy wsadzić pudło samla z IKEA i tam wrzucać poduszki, kiedy się ich dorobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.07.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jeden z plusów ogrodów w uk - zimą mało co przemarza. Cześć dziewczyny po latach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 28.07.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 słuchajcie - co się robi z tą dekoracją z poduszek jak się idzie spać? Ja mam dwa pojemniki na pościel pod łóżkiem : w dzień leży tam pościel a w nocy poduszki. Narzuta ląduje w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 28.07.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jeden z plusów ogrodów w uk - zimą mało co przemarza. Cześć dziewczyny po latach! Yokasta witam u siebie ) Zajrzałam na bloga - przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 28.07.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ja mam dwa pojemniki na pościel pod łóżkiem : w dzień leży tam pościel a w nocy poduszki. Narzuta ląduje w szafie Czyli rozumiem że jestem jedyna która z tych poduszek korzysta nawet w nocy? Heh, zawsze coś źle robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 U mnie niektóre poduchy lądują na podłodze To te po stronie mojego J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.07.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) Czyli rozumiem że jestem jedyna która z tych poduszek korzysta nawet w nocy? Heh, zawsze coś źle robię jak lubisz spać na takiej strycie poduszek to co szkodzi? tylko od cotygodniowego prania takie poduszki dekoracyjne zaraz byłyby jak szmaty u mnie pod łózko nie włazi pojemnik dobrze, że mam w szafie luz. a narzuta ląduje na krześle na noc. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.07.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 U mnie niektóre poduchy lądują na podłodze To te po stronie mojego J łatwo rozróżnić strony łóżka u mojego meża zawsze panuje mega bajzel i usypiacze w postaci skarpetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 No, nie te z mojej strony przewędrowują na fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 28.07.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Słuchajcie jest jakaś roślina która rośnie szybko i można ją teraz sadzić? Jutro mąż montuje osłonę tarasu, niestety w tym roku będą to stare panele które osłaniały kiedyś plac zabaw. Pod nimi mają być dwie długie donice, na dwa piętra roślin. Co tam wsadzić? Trawa jakaś? Lawenda? Pnącze? Najważniejsze żeby szybko przesłoniło chociaż część tych paneli bo słabo to wygląda.....Może coś zielonego plus lawenda, jak tutaj? http://www.w-ogrodzie.com/wp-content/uploads/2016/02/1-trawy-juki-i-lawendy.jpg Rozwiązanie ma być tymczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 90% traw i większość bylin jest efektowne dość późno. Jeśli posadzisz tylko trawy i lawendę, to co roku będzie tam „goło” do czerwca. Raczej nic już się o tej porze roku nie rozpędzi tak, żeby rozrosnąć się przyzwoicie. Wszystko szybko rośnie wiosną. Pnącza, tak, ale już za póżno na duże przyrosty. Chyba, że rosły by w tym miejscu już kolejny sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 łatwo rozróżnić strony łóżka u mojego meża zawsze panuje mega bajzel i usypiacze w postaci skarpetek A ja wmawiam mojemu, że to tylko on ma krecie łapki w tyłku i robi z łóżka pier...nik do potęgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 29.07.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 90% traw i większość bylin jest efektowne dość późno. Jeśli posadzisz tylko trawy i lawendę, to co roku będzie tam „goło” do czerwca. Raczej nic już się o tej porze roku nie rozpędzi tak, żeby rozrosnąć się przyzwoicie. Wszystko szybko rośnie wiosną. Pnącza, tak, ale już za póżno na duże przyrosty. Chyba, że rosły by w tym miejscu już kolejny sezon. A Wilec? Ponoć rośnie jak szalony. Nie mówię że od razu by wszystko przykrył ale na przyszły rok byłoby chyba już dużo. Tak "od razu" to chyba gotowe wyrośnięte rośliny ale są bardzo drogie My mamy 3 ozdobne poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts