Horher 12.04.2016 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Zastanawia mnie jeszcze czemu wybrałeś ogrzewanie prądem , jakie masz koszty ? brałeś pod uwagę PC powietrze - woda ? czy nie byłoby taniej ? pozdrawiam Brałem, ale koszt pompy to minimum 15000 za Panasonica. Wyliczenia pokazują, że za długo będzie się zwracać. Nie wiem jakie będę miał zużycie CWU, bo to może mieć wpływ na decyzję o pompie, ale to zobaczę jak już zamieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 24.04.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 hej, na jakim etapie stoją obecnie prace? Wrzuć jakieś obecne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 24.04.2016 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Teraz kładę gładzie na sufitach podwieszanych. Jak będę miał trochę czasu, to powrzucam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 07.01.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Jakim cudem uzyskałeś 18,5 kWh/m2/rok bo ja walcze i do 23 zszedłem po eliminacji tego mostka co ty od podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtektomek 16.06.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Horher, swietny watek i Twoje dyskusje. Szkoda, ze Cie juz nie ma tutaj, ale jakbys sie przpadkowo zalogowal to jestem ciekawy Twoich opinii o tematach ktore poruszales po skonfrontowaniu z rzeczywistoscia (mieszkaniem w domu). 1) Jak sie sprawdza silikat na plycie fundamentowej. Pamietam, ze slynny TB pisal, ze bedziesz tesknil za mostkami termicznymi do gruntu! Ja dalej mysle o zwyklych fundametach. Liczyles po jakim czasie plyta sie zwraca? 2) Jak sie w ogole sprawdza silikat. Poki co mysle jeszcze o keramzybetonie jako alternatywie do silikatu, choc moze jeszcze sie okaze, ze po analizie bedzie calkiem cos innego 3) Doszedles do jakichs wnioskow odnosnie grubosci izolacji a wilgotnoscia przegrody ? 4) Czy oplaca sie doplacac do jak najwiekszej "pasywnosci" domu albo jakbys budowal jeszcze raz to na czym bys sie najbardziej skupil, jezeli chodzi o energoszczednosc domu a co bys odpuscil (na przyklad grubosc izolacji/plyta/inne)? 5) Jak Ci sie mieszka w nowym domu ? Edytowane 16 Czerwca 2019 przez wojtektomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts