Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kury sąsiada

Recommended Posts

Witam

Mam mały problem z kurami sąsiada, wchodzą na moją działkę i rozkopują wszystko. Ogrodzenie mam tymczasowe z siatki leśnej przez którą się przeciskają. Mam zamiar do tej siatki leśnej dołożyć siatkę pcv plastikową o drobnych oczkach. Na jaka wysokość musze kupić ta siatkę 60cm wystarczy ? czy 80 lub 120cm

Edytowane przez beatagl

Sąsiad popełnia wykroczenie:

Art. 77. Kodeksu Wykroczeń Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany.

Reasumując jeśli zwierzęta wydostają się z jego posesji tzn., że nie zachował zwykłych środków ostrożności przy trzymaniu zwierząt.

Kury rzadko przeskakują ogrodzenia, najczęściej się przeciskają przez nie lub pod nimi. Jeżeli są bardzo zdeterminowane to przeskoczą nawet płot 2m :), ale to rzadkość. Jeżeli masz już jakieś ogrodzenie to zablokuj możliwość przeciskania się dołem lub bokami - do tego powinno wystarczyć spokojnie wspomniane 60cm.

Siatka normalna o taka, oczka nie są duże

http://images60.fotosik.pl/1485/6e12aa3571135fcbgen.jpg

Artykułu KK lub KC nic mi nie pomogą bo nie będę sobie robić wrogów na całe życie

kury przechodzą bez problemu pomiędzy oczkami , chcę taką siatkę plastikową do niej przyczepić, oczko 3cmx3cm przez to już się nie przecisną

http://images57.fotosik.pl/1486/4f7493ab78a82f8dgen.jpg

Robiłam mały skalniak i sadziłam małe roślinki a te cholery wszystko rozgrzebały, kora rozgrzebana przy iglakach, nie wspomnę, że odchody wszędzie. Zasilałam iglaki nawozem w granulkach, tego tez się chwyciły i wyjadły o dziwo nie zdechły

Edytowane przez beatagl

Nie planujesz psa na podwórku?

Przy okazji zdradzę stary patent na kury przelatujące nad ogrodzeniem - widziałem kury latające na jakieś 20 metrów w dal i ponad 2 m nad ziemią.

Przycina się nożyczkami lotki u jednego skrzydła. Kura przy próbie wzniesienia zakręca :) Sprawdzone i niegroźne.

Nie planujesz psa na podwórku?

Przy okazji zdradzę stary patent na kury przelatujące nad ogrodzeniem - widziałem kury latające na jakieś 20 metrów w dal i ponad 2 m nad ziemią.

Przycina się nożyczkami lotki u jednego skrzydła. Kura przy próbie wzniesienia zakręca :) Sprawdzone i niegroźne.

Ciężko będzie je wyłapać i popodcinać im te lotki :)

Pies też nie jest rozwiązaniem - niszczy ogród bardziej niż kury. ;-) sąsiad też nie będzie zadowolony, a zagryziona kura niekoniecznie nadaje się do kuchni. marna kalkulacja.

tylko siatka o mniejszych oczkach, w markecie budowlanym kupiłem plastikową, zieloną siatkę, nie pamiętam ile za metr. trzeci sezon wisi, też zabezpiecza część ogrodu przed małymi zwierzętami i nic jej się nie dzieje, ani od słońca ani od mrozu.