marsik32 15.04.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. Przyszedł czas na poszukiwanie wideodomofonu. Nie szukam najtańszego rozwiązania a możliwie funkcjonalnego z przydatnymi opcjami. Dodam jeszcze że ma być dwu mieszkaniowy i w jednym mieszkaniu maja byc dwie słuchawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekll 05.05.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 (edytowane) Ja Ci polecam firmę MODEROWANO. Kupowałem u nich pół roku temu domofon na 2 mieszkania i nnie dość, że cena była przystępna, to naprawdę sprawdza się super. Możesz popatrzeć sobie też na odpowiedniki na allegro, może znajdziesz coś lepszego, ale ja szczerze mówiąc nie zdołałem. Edytowane 11 Maja 2015 przez finlandia Reklamy są zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.05.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Czy ktoś użytkuje wideodomofon firmy Orno? Jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 05.06.2016 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 omijać szeroko... coby sprzedawca nie mówił ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.06.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 omijać szeroko... coby sprzedawca nie mówił ;p A coś więcej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 16.06.2016 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 po prostu niefajny sprzęt..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.06.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 po prostu niefajny sprzęt..... W jednym ze sklepów wybito mi go z głowy, co potwierdzałoby Twoja opinie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agraf 17.06.2016 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 A może coś z Zamel-a ? Mozę ktoś używa i coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrao 11.07.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 macie jakieś konkretne propozycje/modele wideodomofonu do domku jednorodzinnego? w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 29.12.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 macie jakieś konkretne propozycje/modele wideodomofonu do domku jednorodzinnego? w przystępnej cenie? z rok temu montowałem u Klienta chyba ten model: http://legrand-sklep.pl/369210 problemów nie było, Klient nie dzwoni więc chyba działa ;p ale zaznaczam: towar był Klienta ja to tylko montowałem, wrażenie ogólnie dobre ale nic więcej o nim nie mogę powiedzieć... no tyle tylko ze jest tani ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 30.12.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ostatnio testujemy Derso smart. Dwa zainstalowaliśmy u klienta jeden mamy w firmie. Jakościowo bardzo fajny, kamera dobrej jakości, wsparcie dla SiP. Nie wiem jak to będzie działało po czasie bo to nowość. Z innych modeli (konkretnie C3) jeden nam się po czasie rozszczelnił u klienta ale to jest ewidentnie inny producent. Derso to taki Polski "producent" wideofonów który sprowadza chińczyki i sprzedaje pod swoją marką, jak zresztą 90% "producentów". Czasem lepszy chińczyk, czasem gorszy. Nowy "smart" wstępnie sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Jakiś czas temu dostaliśmy też do testów tańszego chińczyka SafeAutomation i same urządzenie było OK, ale aplikacja ewidentnie jeszcze niedopracowana. Jest duża szansa że już jest w porządku. Dwa powyższe to takie fajne z niższej półki cenowej. Jeśli nie chcesz ryzykować i mieć pewność że kupisz coś rzeczywiście dobrego to kup Mobotix lub ABB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekwolski 31.12.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Ja natomiast miałem styczność z produktami firm 2N konkretnie model helios oraz Urmet. 2N to kompletny i bezproblemowy wideodomofon. Obsługuje SIP, mjpeg itp ale w związku z tym cenę też ma odpowiednio wyższa. Do inteligentnych do8mow jak znalazł. Fajnie wypada również z tytułu swojej modułowści - można w każdej chwili dokupić np czytnik rfid czy szyfrator i działa pług&play. Urmet ma wiele ciekawych rozwiązań i kilka z nich montowaliśmy np micra . Najlepiej zadzwonić na ich infolinię i określić swoje potrzeby a oni dobiorą coś odpowiedniego i całkiem fajnego cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 31.12.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Ja natomiast miałem styczność z produktami firm 2N konkretnie model helios oraz Urmet. Owszem to dobry sprzęt. Kiedyś przeszkadzała mi u nich zła jakość kamery, ale widzę że już się poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 31.12.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Nexwell wypuścił swój domofon ale cena trochę zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.12.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Nexwell wypuścił swój domofon ale cena trochę zaporowa Masz rację, również się poddałem. Kupiłem Vidos-a, tańszy ale jakością pewnie ustępuje temu pierwszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekwolski 08.01.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Z ciekawości czy ktoś kwestie wideodomofonu rozwiązywał jako połączenie domofonu i kamery IP. Jestem niestety zmuszony wykonać tak jedną instalację i zastanawiam się nad wyborem kamery. Klient wybrał sobie domofon z firmy urmet i teraz muszę do tego dobrać kamerę IP. Będzie ona zamontowana na metalowym słupku bezpośrednio nad domofonem lub na kolejnym słupku z furtki (1m od domofonu). Czy sugerujecie jakąs mikrokamerę typu Pinhole czy może lepiej coś tubowego na słupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 29.01.2017 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A jakie warunki oświetleniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekwolski 29.01.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Nocne-pod mocną miejską latarnią. W ciągu dnia- oświetlone naturalnie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 29.01.2017 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Z bliska kamera z doświetlaczem może prześwietlać obiekt, zaś brak doświetlacza może skutkować słabą widocznością twarzy. ( cień) Idealne rozwiązanie to lampka zapalająca się nad furtką wraz z naciśnięciem dzwonka domofonu i kamera z wyłaczonym/odciętym IR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaGo77 21.01.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Dobry wieczór wszystkim. Proszę o poradę na temat zakupu wideodomofonu kablowego z obsługą 8 mieszkań. Jakiej firmy wybrać? Na co zwrócić uwag przy wyborze oferty? Czy bez problemu można go podłączyć samodzielnie, czy lepiej zostawić to specjalistom? Proszę o propozycje, uwagi i opinie. Dziękuje. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts