mistalova 29.07.2021 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Hikvision. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 29.07.2021 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Hikvision. Najlepszy z wymienionych przeze mnie czy w ogóle jeden z lepszych? Masz, używasz jakie wrażenia? Rzuciłem okiem na oferte i dla mojego zastosowania ciekawie wygląda - DS-KIS703-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 29.07.2021 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) Instaluję sprzęt m.in. Hikvisiona. Zarówno te tanie, jak i te najwyższe modele.Przyznaję, że zaskakuje mnie ta firma, bo cenowo jest tania a jakościowo niewiele odstaje od najlepszych. Nie psuje się, nie zawiesza, łatwa w obsłudze jak i programowaniu. Ps model, który wymieniłeś nie jest w tej chwili dostępny. Przynajmniej oficjalnie, bo z chin na pewno można go ściągnąć. I ma bajer, który wszystkich klientów ostatnio "kręci" - zdalny dostęp na smartfonie/tablecie itp. Oczywiście nie trzeba mieć nawet stałego IP, bo wszystko idzie po chmurze (jak chyba wszystkie urządzenia IOT;) Edytowane 29 Lipca 2021 przez mistalova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 29.07.2021 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Ten model wpisany w google "wyskakuje" w kilku sklepach jako dostępny, gotowy do wysyłki (natychmiast, w 2 dni, ...). Tak ten dostęp na smartfona faktycznie mnie kręci, pod warunkiem, że całość jest do 1k PLN i wszystko jest wbudowane w monitor. Skoro zawodowo się tym zajmujesz to może z praktyki klientów możesz doradzić jakiś konkretny model albo jakie jeszcze firmy oprócz Hikvision?Wszystko na jednym zasilaczu żeby było i panel zewnętrzny jak i rygiel zasilany z monitora. Otwierać też musi bramę (obsługa 2 wejść). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 30.07.2021 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) Jeżeli szukasz czegoś taniego i masz możliwość kupić DS-KIS703-P do tysiąca to możesz go brać. Współpracuje z firmową chmurą więc wszystkie apki mobilne jak i pod windowsa działają, może też obsłużyć niezależne dwa urządzenia (np. brama i furtka).Ale teraz mała kwestia - nie robi się zasilania elektrozaczepu bezpośrednio z domofonu - tzn. da się tak zrobić, ale to "januszowanie". Punkty zasilania powinny być dwa - jeden w słu[ie ogrodzenia (kaseta+rygiel) a drugi w domu (monitor). No chyba, że to przewidziałeś i masz pociągnięty dodatkowo jakiś przewód do zasilania o lepszej jakości niż zwykły YTDY.Co do bramy, to sterowanie można podłączyć bezpośrednio od kasety pod centrale od siłowników. Edytowane 30 Lipca 2021 przez mistalova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 30.07.2021 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) To nie januszowanie tylko konieczność lub brak wiedzy. A w sumie dlaczego nie, jeśli elektrozaczep niskonapięciowy i prądu wystarczy? Jeśli elektrozaczep miałbym zasilić osobno to w sumie byłaby możliwość, co prawda nie mam osobnego kabla do tego poprowadzonego, ale nieopodal jest automat bramy, który zawsze ma jakies wolne 24V "dla akcesoriów". Ale czy to nie byłoby już "szycie" i "druciarstwo"? Schemat tego DS-KIS703-P też wygląda jakby wszystko szło od monitora. Ale dobrze, że rozpocząłem tę dyskusję przed zakupem na jej koniec będę świadomy, dzięki PS Co do przewidzenia to na tamtym etapie nic nie przewidziałem, a mój elektryk też nad tym się nie zmóżdżał. Między domem (miejsce na monitor) a słupkiem mam tylko skrętkę zewnętrzną (żel) 2x4x0,5mm2 W sumie te 8 żył (albo 4 jak wykorzystam 2za1, bo cienkie) to moze wystarczą żeby puścć niezależne zasilanie - to przy wyborze domofotu "2-żyłowego". Po chwilowym googlaniu dodano: W tym zestawie faktycznie wszystko ma osobne zasilanie, nie zwróciłem uwagi - schemat DS-KIS703-P Edytowane 30 Lipca 2021 przez giman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 30.07.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Są zestawy w których faktycznie wystarczy dać zasilanie pod monitor a z niego czterema przewodami wychodzisz do kasety a z niej pod rygiel, chyba nawet jest to najczęstsze rozwiązanie w najtańszych zestawach, ale nie polecę Ci takiego bo nie chcę mieć Cię na sumieniu W Twoim przypadku zaryzykowałbym i puścił zasilanie po skrętce, wtedy ten zestaw 703 dałoby radę zamontować. Ale tak jak pisałem, jestem zwolennikiem oddzielnego zasilania - teoretycznie natężenia prądu płynącego przez rygiel nie są jakieś bardzo duże (w praktyce 15 do 2 A) ale mimo wszystko jest to spore obciążenie dla zestawu - widziałem przypadki, gdy przy zwolnieniu rygla obraz się rwał a nawet wyłączał się domofon. Ps. do domofonu skrętke można dać dodatkowo (gdy np. chcesz wszystko podłaczyć LANem), ale standardowo do takich instalacji daję się przewód typu YTDY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 30.07.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Ps. do domofonu skrętke można dać dodatkowo (gdy np. chcesz wszystko podłaczyć LANem), ale standardowo do takich instalacji daję się przewód typu YTDY. Teraz to wiem. W zamierzchłych czasach budowy niestety w ogóle o tym nie myślałem. A mój elektryk ... hmm poważniejszych rzeczy mi nie przemyślał;/ Co do tego zasilania to ten rysunek dla '703' jak dla mnie jest nieczytelny (oznaczone 3 zasilania), bo zasialnie rygla jest jednak także przewidziane w panelu zewnętrznym jest tam osobno wyprowadzone "12 V/1 A output, lock power" Widzę, ze czeka mnie jeszcze jeden lub dwa wieczory z dogłębnym wczytywaniem się w temat i wtedy może pojmę i coś rozrysuję w mojej sytuacji i wrócę z pytaniami. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 31.07.2021 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Chyba sobie daruje przekierowanie na smartfona i w myśl zasady - tanio i wystarczająco - nabędę - DS-KIS101-P/Surface Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts