beatagl 16.04.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 WitamSadzę 16 róż na pniu o wysokości 130cm o różnych kolorach, będą posadzone w kształcie litery U wokół huśtawki takiej z bali. Nie będę dawać do każdej palika podtrzymującego tylko daje na początku, w rogach i na końcu kształtownik metalowy zabetonowany w ziemi i przeciągam sznurek tak poniżej "korony" i do sznurka przywiąże róże. Myślę że pieńki róż będą szpeciły wyglądem i chciałabym coś posadzić pośród tych róż, żeby częściowo zakryć pnie róż. Co by się nadawało najlepiej ? Jakaś trwa , kwiaty, ? krzewy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.04.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 wierzysz, że przezimują? Polecam gaurę, perowskię, gipsówkę - wysokie byliny o drobnych kwitkach, nie konkurujace z kwiatami róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.04.2015 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedź, moje róże będą posadzone w 60 cm odstępach. Doradź mi proszę ile takich sadzonek musiałabym posadzić pomiędzy jedną a drugą i czy w jednym czy w dwóch rzędach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.04.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Perowskie są w różnych odmianach - wyższe i niższe. Te wysokie sadzi się 3 szt/m2 (czyli co ok. 0,5 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 19.04.2015 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Zastanawiam się jeszcze nad kocimiętką? co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 może być. także szałwie, lawendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts