neptunek 07.07.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek, mam kolegę, który troszkę może w jednej z dużych firm w Jaśle produkującej różne rzeczy z tworzyw sztucznych co Ty na to? Gamrat kochany Ja nie pytam o Twoich "kolegow" ktorzy troche moga (ciekawe ) ale pytam co ty mi powiesz o zarabianu i posmakowaniu innej kasy (poznaniu wartosci pieniadza) jak sam napisales - bo chyba rozumiesz to co sam napisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.07.2004 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Woprz, jak chcesz cytatów niewyrwanych z kontekstu, to poczytaj posty, nie ma sensu puszczać wszystkiego raz jeszcze. Po prostu odnosze wrażenie, że większośc piszących w ogóle nie wierzy, że zarabiając tyle ile zarabiam można myśleć o domu, a są to, z tego co mi się wydaje, przedstawiciele tzw. wolnych zawodów, którzy mają możliwość dorobienia sobie ekstra do miesięcznych dochodów. Dobre rady w stylu dorób sobie w weekend, to więcej warte niż robota na budowie - moja praca jak się okazało jest mniej warta niz praca pomocnika murarza na mojej budowie, więc choćbym nie wiem, jak mocno się starała to i tak bardziej mnie sie opłaca pracować u siebie niż płacić jemu za najprostsze prace (nie mówiać o jego majtrze) bo i tak on ma stawkę godzinową większą niż ja. A rady w stylu zostaw robotę na budowie lepiej złap jakąś fuchę w wolnym czasie, to lepiej się przysłużysz budowie mogę sobie wsadzić w buty, bo jestem tzw. pracownikiem biurowym w zachodniej firmie i nie mam klientów, projektów, tłumaczeń itp., nie moge wynieść pracy do domu. Kończę pracę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek,nie jestem cudotwórcą co potrafi znaleźć dodatkowe zajęcie dla kazdej specjalizacjinapisałeś, że jesteś bezrobotny, więc mogę porozmawiać czy jest szansa na stała pracęi tyle mogę w ciemno Ci zaoferować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Wojtek62 a ja ? Jestem pracownikiem naukowym, koncze doktorat z polprzewodnikow. Chce pracowac w zawodzie, bo lubie. Masz dla mnie jakas fuche na popoludnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Joshi,robisz projekty z kabelków w domu szumnie zwanymi inteligentnymi- projekt inteligentnej sieci w domu jednorodzinnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek, nie jestem cudotwórcą co potrafi znaleźć dodatkowe zajęcie dla kazdej specjalizacji napisałeś, że jesteś bezrobotny, więc mogę porozmawiać czy jest szansa na stała pracę i tyle mogę w ciemno Ci zaoferować Ha i co tak nagle zmieniles ton wypowiedzi?? doszlo do konkretow i rurka zmiekla?? Napisales jasno ze pokazesz mi jak smakuje pienaidz zarobiony inaczej - coz - wracam dalej do swojego - lanie wody i tyle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 07.07.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Magdzia nie dołuj się tak że Twoja praca jest mniej warta niz robotnika na budowie. Pamietaj że taki robotnik ma prace tylko sezonowo a przez 1/2 roku siedzi w domu i bąki zbija albo pije i tłucze swoje dzieciaki i dokucza żonie. Napisałaś że jesteś b. młoda więc jeszcze ta lepsza praca przed tobą. Oczywiście byłoby to nielogiczne gdybyś miała czas wolny i czekała aż ci z nieba spadnie zamiast pomagać mężowi na budowie. Poza tym jak pojedziecie razem to sobie o róznych sprawach pogadacie, zrobicie sobie grilla i jest fajnie. Jak to mówią przyjemne z pożytecznym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Joshi, robisz projekty z kabelków w domu szumnie zwanymi inteligentnymi- projekt inteligentnej sieci w domu jednorodzinnym? Nie jestem elektronikiem, mylisz pojecia. Jestem naukowcem. Odkrywam nowe wlasnosci materialow polprzewodnikowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 nie mylę pojęć tylko pytam czy potrafisz coś wokół nie jestem cudotwórcą Joshi, ale świat bez naukowców stałby dalej w epoce kamieniał upanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek to zamiast siedziećc na forum przejdź sie po budowach w okolicy z tego co mówisz to znasz się na tej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 nie mylę pojęć tylko pytam czy potrafisz coś wokół nie jestem cudotwórcą Joshi, ale świat bez naukowców stałby dalej w epoce kamieniał upanego Dziekuje za uznanie, ale jak mam w swoim zawodzie dorobic w weekend 1500 PLN ? Dawales takie dobre rady, moze i dla mnie cos znajdziesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JoShi wiesz, w kolo jak to napisal Wojtek62 oznacza iz znasz sie na polprzewodnikach, czyli na diodach, czyli na ..... itp itd ... konczac na budowie statkow kosmicznych - czyli mozesz robic wszystko Zapomnil tylko chyba o tym ze pare postow wczesniej pisal zeby kazdy robil to w czym jest najlepszy a nie zajmowal sie wszystkim - ciezko jest to zrozumiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek to zamiast siedziećc na forum przejdź sie po budowach w okolicy z tego co mówisz to znasz się na tej robocie Ale to TY chciales mi cos udowodnic, pokazac, dac!! wiec po prostu dotrzymaj swoich slow - nic wiecej i nic bardziej trudnego I przestan byc jasnowidzem bo kiepsko ci to wychodzi a jak tym zarabiasz to wspulczje klientowm twoim nabitym w butelke - ciekawe gdzie napisalem ze znam sie na budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.07.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek przekonałeś mnie ty się do niczego nienadajsze bo nawet nie chcesz na pytanie czy można ci złatwić jakąś fuchę odpowiadam po pierwsze to nie mozliwe po drugie z tego co piszesz to nie chcesz wiec szkoda zachodu po trzecie byc może zgodził byś się na posade prezesa duże fimy pod warunkiem że został byś prezesem emerytowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.07.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Wojtek62 a ja ? Jestem pracownikiem naukowym, koncze doktorat z polprzewodnikow. Chce pracowac w zawodzie, bo lubie. Masz dla mnie jakas fuche na popoludnia ? Znam sprawę. Mój mąż zabierał się za doktorat z półprzewodników. Życie jest kwestią wyboru. Albo pasja albo fuchy i pieniądze. W tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.07.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 nie mylę pojęć tylko pytam czy potrafisz coś wokół nie jestem cudotwórcą Joshi, ale świat bez naukowców stałby dalej w epoce kamieniał upanego Dziekuje za uznanie, ale jak mam w swoim zawodzie dorobic w weekend 1500 PLN ? Dawales takie dobre rady, moze i dla mnie cos znajdziesz ?? Kolega mojego męża zrobił ten doktorat z fizyki przez duże FI i zarabiał znacznie więcej na stażach zagranicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Albo pasja albo fuchy i pieniądze. W tym kraju Czyli wbrew temu co niektorzy staraja sie udowodnic fuchy nie sa dla wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.07.2004 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Magdzia nie dołuj się tak że Twoja praca jest mniej warta niz robotnika na budowie. Pamietaj że taki robotnik ma prace tylko sezonowo a przez 1/2 roku siedzi w domu i bąki zbija albo pije i tłucze swoje dzieciaki i dokucza żonie. Napisałaś że jesteś b. młoda więc jeszcze ta lepsza praca przed tobą. Oczywiście byłoby to nielogiczne gdybyś miała czas wolny i czekała aż ci z nieba spadnie zamiast pomagać mężowi na budowie. Poza tym jak pojedziecie razem to sobie o róznych sprawach pogadacie, zrobicie sobie grilla i jest fajnie. Jak to mówią przyjemne z pożytecznym. Pozdrawiam Inwestorze - to nie jest dół, tylko tak mi trochę przykro, że facet, który pewnie podstawówki nie skończył i naprawdę sie tej budowie nie przemęcza, odpowiedzialności nie ma żadnej za swoją pracę zarabia więcej ode mnie, a nie skończyłam edukacji na podstawówce, prace mam bardzo odpowiedzialną i bardzo stresującą... No ale cóż, taki system, do nikogo nie mam pretensji, tak już jest na tym świecie. Przykro mi też, że życzliwi naprawdę ludzie nie rozumieją mnie i radzą mi, żeby szukała innej pracy. A ja jestem zadowolona z niej, daje mi dużo satysfakcji, zarabiam tyle, że mi wystarczy, nie musze łapać fuch w wolnym czasie, a to, że żyję skromnie - cóż, zawsze wiedziałąm, że budowanie domu to masa wyrzeczeń i ciężkiej pracy i dla mnie to oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Kolega mojego męża zrobił ten doktorat z fizyki przez duże FI i zarabiał znacznie więcej na stażach zagranicznych. Terz sie wybieram na roczek czy na dwa, ale fucha to miala byc na weekend. A tak na marginesie to gdzie robili ten doktoracik Twoj maz i jego kolega ? Pytam z Ciekawosci, bo polprzewodniki to taka mala rodzina... moze sie znamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 czy to znaczy, że fuchy czy dodatkowe prace zlecone nie występują w Twojej branży?znam ludzi z Pol.Wrocł. co tylko dlatego tam siedzą, że zarabiają na grantach, pracach zleconych z przemysłu itp.również po elektronicea ja nie jestem cudotwórcąneptunek,czytasz me słowa tendencyjnie - wyszedłem do Ciebie z propozycją, która wyśmiewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts