Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ścieżka w ogrodzie - z czego najlepsza

Recommended Posts

Witam,

Właśnie razem z żoną jesteśmy w trakcie układania czegoś takiego.20150731_205455.jpg20150731_205559.jpg

Materiał to odpad po produkcji kostki granitowej. Cena wydaje mi się dobra bo 220zł/tonę. Z tego samego materiału stawialiśmy murki oporowe. N ścieżkę wybraliśmy większe "płytki" Żona wycina trawnik, ja sypie podsypkę ;) .

• 2 weeks później...
hm, ale kształtki betonowe raczej uniemożliwiają zasadzenie między takimi kształtkami różnego rodzaju roślinek. No chyba, że by to pojedynczo wylewać, ale to raczej mało wygodne. Erko, wszedłem na stronę producenta, zobaczyłem wykonanie(co prawda nie do końca o to mi chodziło),ale dzięki! :)

Witam,

Właśnie razem z żoną jesteśmy w trakcie układania czegoś takiego.[ATTACH=CONFIG]326138[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326139[/ATTACH]

Materiał to odpad po produkcji kostki granitowej. Cena wydaje mi się dobra bo 220zł/tonę. Z tego samego materiału stawialiśmy murki oporowe. N ścieżkę wybraliśmy większe "płytki" Żona wycina trawnik, ja sypie podsypkę ;) .

Szkoda waszej pracy, ciężko będzie kosić trawę a poza tym te kamienie z czasem zarosną trawą i śladu po nich nie będzie.

Oj no nie wygląda najgorzej, ale jak pokazał kamienarz wygląd czegoś podobnego po 12 latach to już zmieniłem zdanie.

Po 12 latach to jest zrobione zdjęcie, tak naprawdę płyty zarosły dużo wcześniej, jakieś 5 lat do tyłu już ich nie było widać.

Ścieżkę w ogrodzie najlepiej robić "z całości" jako chodnik a nie jako pojedyncze płyty , taki chodnik należy ułożyć 5-8cm wyżej niż trawa, dzięki temu będzie można dobrze wykosić trawę przy brzegach a dzięki temu że będzie wyżej to po kilku latach jak "siądzie" to i tak będzie powyżej trawy.

• 1 month później...