Zdun Darek B 26.04.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Zuzia ?? No niemów że znacie się osobiście ... Byłem przekonany że Ona pochodzi z Radomia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.04.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Szkoda że wielu hydraulików w ogóle nie czyta instrukcji montażu wkładów kominkowych . Najczęściej wystarczy im Misia .. "widzi Mi sia że tak będzie dobrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 26.04.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 to wklad lechma exclusive 22 za prawie 10000 pln. On z zuzia ma niewiele wspolnego. PB pomylil modele zdaje sie. Z jednym racja: zle podlaczona zuzia da co najmniej identyczne rezultaty. Kazdy wklad z plaszczem na dole da takie. Zuzia ?? No niemów że znacie się osobiście ... Byłem przekonany że Ona pochodzi z Radomia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.04.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Trochę się zagubiłem w tym temacie ale skoro kominek z płaszczem na dole jest zły to jakiego szukać? Osobiście potrzebował będę już niedługo takiego z PW o mocy max 10kw, znacie jakieś dobre sprawdzone wkłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.04.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 to wklad lechma exclusive 22 za prawie 10000 pln. On z zuzia ma niewiele wspolnego. PB pomylil modele zdaje sie. Z jednym racja: zle podlaczona zuzia da co najmniej identyczne rezultaty. Kazdy wklad z plaszczem na dole da takie. Nieprawda, że każdy wkład z płaszczem na dole, da takie rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.04.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Potwierdzam, Piotr dobrze wie o czym pisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 26.04.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Takie rezultaty przy takim podlaczeniu. Skrot myslowy. Nieprawda, że każdy wkład z płaszczem na dole, da takie rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 26.04.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Szukaj z plaszczem na gorze, lub dolnego z gruba warstwa szamotu. Te gorne oddaja troszke wiecej powietrzem(nie mylic ze sprawnoscia) dlatego dobrze jesli salon jest duzy. Trochę się zagubiłem w tym temacie ale skoro kominek z płaszczem na dole jest zły to jakiego szukać? Osobiście potrzebował będę już niedługo takiego z PW o mocy max 10kw, znacie jakieś dobre sprawdzone wkłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.04.2015 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Szukaj z plaszczem na gorze, lub dolnego z gruba warstwa szamotu. Te gorne oddaja troszke wiecej powietrzem(nie mylic ze sprawnoscia) dlatego dobrze jesli salon jest duzy. To też nie prawda. Szamot poprawia warunki spalania, ale szukać trzeba lepszego hydraulika lub kominkarza. Jak nie masz czasu na przemyślany wpis, nie pisz wcale. Skróty zostaw na dojazd do pracy. Przy okazji jak znów zabłądzisz, podjedź zobaczyć jaką czystą komore spalania i szybę ma Zuzia wodna pracująca w moim warsztacie, ogrzewająca 180 m2. CTM - a też Ci mogę pokazać - ten ogrzewa alternatywnie 300 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 27.04.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To też nie prawda. Szamot poprawia warunki spalania, ale szukać trzeba lepszego hydraulika lub kominkarza. Jak nie masz czasu na przemyślany wpis, nie pisz wcale. Skróty zostaw na dojazd do pracy. Przy okazji jak znów zabłądzisz, podjedź zobaczyć jaką czystą komore spalania i szybę ma Zuzia wodna pracująca w moim warsztacie, ogrzewająca 180 m2. CTM - a też Ci mogę pokazać - ten ogrzewa alternatywnie 300 m2. ale to sa twoje slowa, moze dzis ich z jakichs powodow nie podzielasz, ale wlasnie takie wklady spelniaja dzis wysrubowane normy . jesli mialbym kupic zuzie to w wersji deco, a jeszcze lepiej aquario. nie wiem dlaczego dzis usilnie przekonujesz ze proste blaszanki wodne sa super skoro przed nimi niedaleka przyszlosc, a krytykowales nie raz osobiscie takowe. nie potrafisz rozpoznac modelu wkladu lechmy, a na kazdym kroku wytykasz mi niewiedze. prosze Cie uprzejmie - odpusc. dobry hydraulik podlaczy na czysto najtansze 100 kg blachy z marketu. nie wiem tylko czy o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.04.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Nic nie puszczę, bo nic nie "czymam"...Ot, przekomarzamy się, co tylko z korzyścią dla kogo mądrego być może. Głupi i tak nie zrozumie. Niepotrzebnie oskarżasz się o brak wiedzy. Zwracam Ci tylko uwagę na bardziej przemyślane zabieranie głosu. Nie masz czasu, nie wysilaj się... Wkład rozpoznałem doskonale. To, że ma ładne nowe drzwiczki, nie zmienia faktu posiadania starego, tego samego od lat kociołka. System oddymiania też taki jak w poprzednim modelu - czyli w zasadzie brak. Coś drgnęło w modelach LECHMA GREEN. Mimo wad, jest to zupełnie inny produkt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorpaw 30.04.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Czy mogę założyć zawór mieszający na powrocie w kominkuz płaszczem wodnym jeżeli mam dwie pompy jedna do ładowania zasobnika c.wu. a druga do instalacji c.o. Zasobnik jest dwuwęrzownicowy : jedna wężownica - woda użytkowa druga ogrzewanie c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Czy mogę założyć zawór mieszający na powrocie w kominkuz płaszczem wodnym jeżeli mam dwie pompy jedna do ładowania zasobnika c.wu. a druga do instalacji c.o. Zasobnik jest dwuwęrzownicowy : jedna wężownica - woda użytkowa druga ogrzewanie c.o. Branża powie ci ,że se załóż.Ja powiem ,że szkoda kasy.Co chcesz tam pomieszać?Foresta z Baturą...................mity.Oni nie znają się na KZPŁW. Tyle lat bez zaworu na powrocie a ciepło idzie .czasami aż za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 30.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Branża powie ci ,że se załóż.Ja powiem ,że szkoda kasy.Co chcesz tam pomieszać?Foresta z Baturą...................mity.Oni nie znają się na KZPŁW. Tyle lat bez zaworu na powrocie a ciepło idzie .czasami aż za bardzo. Ale wiesz co mówisz czy mówisz co wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorpaw 04.05.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Bardzo proszę może ktoś uczciwie wypowie się na temat zaworu mieszającego. J\est konieczny czy tez nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.05.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam.1. Przedłuża znacznie życie oraz ułatwia i uprzyjemnia użytkowanie każdego kotła na paliwo stałe (w tym kominka z płaszczem wodnym).2. Wielu producentów palenisk z PW uzależnia od jego zamontowania jakąkolwiek gwarancję na zamontowane urządzenie.3. Dobry isntalator - hydraulik wie do czego służy i zawsze go zamontuje.4. Nie jest "nigdzie napisane" że jest konieczny i obowiązkowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorpaw 04.05.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Witam. 1. Przedłuża znacznie życie oraz ułatwia i uprzyjemnia użytkowanie każdego kotła na paliwo stałe (w tym kominka z płaszczem wodnym). 2. Wielu producentów palenisk z PW uzależnia od jego zamontowania jakąkolwiek gwarancję na zamontowane urządzenie. 3. Dobry isntalator - hydraulik wie do czego służy i zawsze go zamontuje. 4. Nie jest "nigdzie napisane" że jest konieczny i obowiązkowy. Pozdrawiam. Mam pytanie czy wystarczy zamontowanie zaworu mieszającego - sterowanego mechanicznie ? np taki : http://allegro.pl/zawor-3-drogowy-mieszajacy-afriso-arv-384-1-i5311488445.html Edytowane 4 Maja 2015 przez gorpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.05.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam.Aaa ... tego to ja już nie wiem ... nie jetem instalatorem i nie wiem jakimi rurkami masz zrobioną instalację i jak jest ona zrobiona w całości. Zaworów jest cała masa - na jeden cal. na 3/4 cala, z możliwością regulacji manualnej jak i elektronicznej, stałe, proste ale także z własnym zepołem pompowym, itd. Zawory stałe o określonej temepraturze (np. 50 czy55 stopni) są dużo lepsze dla kogos, kto nie będzie wiedział np. jaka temperatura jest na powrocie i jak ustawić generalnie parametry sterownika.Takie rzeczy powinien dobrać i wyregulować instalator wykonujący całość instalacji i ustawiający jej parametry.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.05.2015 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam. Aaa ... tego to ja już nie wiem ... nie jetem instalatorem i nie wiem jakimi rurkami masz zrobioną instalację i jak jest ona zrobiona w całości. Zaworów jest cała masa - na jeden cal. na 3/4 cala, z możliwością regulacji manualnej jak i elektronicznej, stałe, proste ale także z własnym zepołem pompowym, itd. Zawory stałe o określonej temepraturze (np. 50 czy55 stopni) są dużo lepsze dla kogos, kto nie będzie wiedział np. jaka temperatura jest na powrocie i jak ustawić generalnie parametry sterownika. Takie rzeczy powinien dobrać i wyregulować instalator wykonujący całość instalacji i ustawiający jej parametry. Pozdrawiam. Forest to ja spytam wprost.Czy w tym ewentualnym wyborze i ewentualnym montażu zaworu o jaki wnosi autor, uwzględniasz jako w rzeczy samej branża i fachowiec,doskonale znający zagadnienia z pracą KZPŁW inne temperatury jak ta powrocie??? Jeśli tak to jakie???. I wreszcie jak to się ma do układu otwartego i zamkniętego???. W konsekwencji ,do czego może doprowadzić jego brak???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorpaw 07.05.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Dalej nie wiem czy zawór mieszający jest bardzo potrzebny czy nie. Widzę że w tej kwestii jest tylu zwolenników co przeciwników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts