dworekretro 23.04.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A no wlasnie, jak w temacie. Macie jakies doswiadczenia? Mamy dziale 21 arow, na niej stoi dom i garaz, dom ma 200, garaz 100. wszystko jest w stylu dworkowym, a ja nie mam pojecia jak zagospodarowac sprawe kostka i jak zrobic ogrod. Chcialabym zeby to zaczelo juz rosnac. Tylko, ze taki priojekt to pewnie niemaly koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.04.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 orientacyjne ceny znalezione w sieci Projekt ogrodu koncepcyjny: plany: ukształtowanie terenu, nawierzchnie ogrodowe, nawodnienie, oświetlenie ogrodu, mała architektura i projekt zieleni. Do koncepcji dołączamy wizualizacje komputerowe najważniejszych fragmentów ogrodu i kosztorys - koszt ok 4.000 - 6.000 -Projekt ogrodu - wykonawczy- szczegółowa dokumentacja architektury krajobrazu zawierająca niezbędne plany z wymiarami i rysunki techniczne. Często dołączana jest inwentaryzacja roślin istniejących i projekt gospodarki drzewostanem - koszt ok 10.000 Projekty ogrodów - zestawy do samodzielnego zbudowania ogrodu - pakiety zawierające m.in.: projekt ogrodu z wizualizacjami, technologie wykonania poszczególnych robót, instrukcję – krok po kroku jak kupować i posadzić rośliny, adresy szkółek ogrodniczych i szczegółowy program pielęgnacji. Podczas samodzielnej budowy ogrodu przez klienta proponujemy doradztwo i nadzór architekta krajobrazu - koszt ok 12.000 to oczywiście dla wielkości Twojego ogrodu 21 arów ale może się mylę i ktoś mnie zweryfikuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 23.04.2015 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 wow! cena konkretale sie zorientuje w okolicyChcialabym zeby bylo ladnie i sensownie- a nie napeciać wszystkiego i potem plakac ze brzydko.. dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.04.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A no wlasnie, ........ wszystko jest w stylu dworkowym, a ja nie mam pojecia jak zagospodarowac. Tylko, ze taki priojekt to pewnie niemaly koszt. W Twoim przypadku warto - dom musi wpasować się w otoczenie - wybraliście taki projekt więc trzeba kontynuować wybór. W kosztach całości 4-5 tyś to niewiele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.04.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie wiem skąd te ceny. To zdecydowanie nie są te ceny - piszę to jako aktywny architekt krajobrazu. Czy zlecać projekt?- jeżeli jesteś pasjonatem ogrodnictwa, jest to twoja pasja, raczej nie bierz- ogród ma być odzwierciedleniem Twoich fascynacji, upodobań, miejscem eksperymentów, dynamicznych zmian. jeżeli masz kłopot z nakreśleniem kształtów i proporcji itd, może warto poprosić o konsultację czy wstępny ogólny zarys - jeśli dopiero zaczynasz przygodę z ogrodem wg mnie warto żeby mieć ogród bez dużych pomyłek, nieprzystosowany do Waszego trybu życia, rodziny, zaangażowania, stylu domu, warunków glebowo- świetlnych itd..dzięki projektowi większość takich błędów można uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.04.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Magnolia ma rację Mój ogród jest wg projektu Magnolii - sama próbowałam go urządzić, ale pewne rzeczy mnie przerosły, a kupowanie w szkółce roślin, bo śliczne..... skutkuje chaosem Co prwda zdarzyły się rośliny, które po prostu nie chciały u mnie rosnąć, czy coś tam trzeba przesunąć, ale projekt jest szkieletem, pomysłem, robotą fachowca (sąsiedztwo roślin, połączenia, swiatło i ... kontrolowana fantazja) PS Marto, różanka jest mistrzostwem swiata nie ma osoby, która przeszłaby obojętnie obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 23.04.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 mój też jest projektu Magnoli i wystarczy zerknąć do mojego wątku, żadnych słów tu nie potrzeba, a ceny o których pisał Skula to ceny z kosmosu (oczywiście że i takie są ale da sie duuuzo taniej) :):wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 23.04.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 ave, wklej zdjęcie tej swojej pięknej różanki, bo nas ciekawość zeżre!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 23.04.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 dzieki, znalazlam dziewczyne ktora bierze za projekt 2 tys, wiec niewiele- jest po studiach, wiec pewnie stad taka cena.Dziewczyna ma pojecie, to jej pasja. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.Spotykam sie z nia w przyszlym tygodniu wiiec zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.04.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 no, ja tych cen sam nie wymyśliłem są to ceny jednej z wielu firm działających na rynku oczywiście wiem , że może być taniej , ale i drożej też na pewno można znaleźć tu działa wolny rynek ale miło było przy okazji spotkać tutaj wielu znajomych pozdrowienia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Nie wiem skąd te ceny. . też bym chciała tyle zarabiać na jednym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 29.05.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ja bym zainwestował jakbym naprawdę się czuł w kropce. Koszty podane przez SKula przeraziły mnie totalnie. Można pójść na skróty tj. ukraść pomysł od kogoś z okolicy, zmodyfikować pod własne potrzeby. Ja projekt samego podjazd (też przecież część ogrodu) miałem zaprojektowany za darmo wraz z zamówieniem na kostkę, tutaj też można pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.05.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) koszty podane przez SKula to chyba dotyczą ogrodu o pow. 1 ha Średniej wilkosci ogródek to bliżej ceny zwykłej kanapy jest. Edytowane 30 Maja 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 a dobra kanapa to ile kosztuje co ? no ile ? dużo prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 31.05.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Też mi się wydawało, że projekt ogrodu to zbędny luksus, który kosztuje nie wiadomo ile tysięcy i że dam radę sama, a dodam, że jestem kompletnym amatorem Oczywiście nie dałam rady. Straciłam niepotrzebnie 2 lata. Teraz mam piękny projekt, a z realizacją radzę sobie spokojnie sama. Także polecam usługi dobrych projektantów ogrodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 a dobra kanapa to ile kosztuje co ? no ile ? dużo prawda? Dobra, bo za dużo wymyślania z sufitu tu jest. Nie mogę ogłaszać usług. Ale chodzi o taką kanapę z Agata Meble a nie od Bizzarto. Nie mam pojęcia skąd masz ten cennik, ale chyba od Pieta Oudolfa. On być może tak się ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts