cob_ra 08.08.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Gratulacje i dużo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 08.08.2018 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 WOW ale maleństwo Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.08.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Nooo....ojcze! Jest moc Gratuluję syna! Dużo zdrowia i spokoju Wam życzę. I zdejmijcie tę czapeczkę, upał mamy Uroczy słodziak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.08.2018 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Dziękujemy. W szpitalu klima, mocno chłodno jest, a szczególnie zimno na sali operacyjnej było. Żona wróciła skostniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.08.2018 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Nie wiedziałam, że w szpitalu takie luxusy Ja mam dzieci jesienno-zimowe, to inna bajka. Przykręcałam ogrzewanie, gdzie się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.08.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 My w Instytucie Matki i Dziecka, oddział odnowiony, nawet salę jedynkę mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 09.08.2018 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Szczere i ogromne gratulacje. Jest dla kogo budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.08.2018 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Dzięki, to prawda, w końcu jeden z pokoi na górze będzie mieć swojego stałego mieszkańca. Wcześniej myślałem że ze starości strzelam ślepakami i był to planowany pokój gościnny. Teraz w mojej pracowni stanie dodatkowe łóżko dla gości co zaniemogą... BTW jutro wchodzą z OC o 9:00 a po 12 tynkarze będą gotować ściany do poniedziałkowego i wtorkowego tynkowania. Oby w przyszłym tygodniu nie było takich upałów jak jutro mają być. Ps. Jak najskuteczniej zabezpieczyć szyny okien HST? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 09.08.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 ] Ps. Jak najskuteczniej zabezpieczyć szyny okien HST? Nie używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.08.2018 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Nam Aprele mówili żeby zdemontować wszystkie klamki i zabrać klucz od hst. Nie ma otwierania okna, wystarczy że dostanie się tam mały kawałek gruzu i jest problem. Duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 09.08.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Nam Aprele mówili żeby zdemontować wszystkie klamki i zabrać klucz od hst. Nie ma otwierania okna, wystarczy że dostanie się tam mały kawałek gruzu i jest problem. Duży problem. Dla chcącego nie ma nic trudnego. Myśmy odkryli że ktoś z wykonawców otwierał HST śrubokrętem i jest pęknięty "gwint" na który nasadza się klamkę. Ucielabym łapy przy samej d*****ie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 09.08.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Dołączam się do gratulacji Synek chociaż wyglada na razie jak mała kruszynka, to wagowo duży. Miała Twoja żona co nosić. Uff, szczególnie przy tych upałach. Wielkie pozdrowienia dla niej i małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.08.2018 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Dla chcącego nie ma nic trudnego. Myśmy odkryli że ktoś z wykonawców otwierał HST śrubokrętem i jest pęknięty "gwint" na który nasadza się klamkę. Ucielabym łapy przy samej d*****ie:mad: O matko Napisałabym coś więcej ale cisną mi się na usta same niecenzuralne słowa Może rozwiązaniem jest zainstalowanie kamer w newralgicznych miejscach? Ręce mi opadły po tym co napisałaś @Doli Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.08.2018 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Najpierw obowiązek, potem prywata 12.08.2018 Odkurzacz Centralny (#foto) Tuż po elektryce, a przed tynkami, udało się naprędce zrealizować instalację OC. Teraz będą same "niestety". W kuchni instalacja WallyFlex biegnąca do górnych szafek kolidowała z elektryką, dwa ujęcia zostały zatem wyeliminowane i zastąpione jednym ujęciem do Speed Leo (chowanym w cokole lub w szufladzie). Czy Speed Leo zagości także w szafce jadalni (zamiast wstępnie zaplanowanego WF), to się jeszcze okaże. W związku z położoną wcześniej instalacją wodną instalację OC spotkały górki i pagórki. Nie jestem tym pocieszony, bo specjalnie aby tego uniknąć kanalizację robiłem wcześniej w chudziaku. Niemniej to się dało zrobić prosto, wystarczyło unieść rurę te 5 cm w górę (podpiankować albo podłożyć styro), wszak 20 cm styro będzie w podłodze i górek w łazience i w schowku by nie było. Walczyć z tym, czy takie górki i pagórki nie będą mieć większego znaczenia? Również zastanawia mnie przebieg rury do samego odkurzacza -- chyba powinna być jak najbliżej ściany aby nie narażać wylewki garażu na pękanie (brak styro na podłodze garażu). Ps. Proszę wybaczyć jakość zdjęć, robiłem to kompletnie po ciemaku. Poza tym my już w komplecie w domu. Żona tak się zestresowała wczoraj wypisem i powrotem, że fabryki mleka stanęły. O pierwszej w nocy jechałem po mleko w proszku i butelkę. Po drodze, chyba z wrażenia, padł mi telefon, po prostu się zrestartował i wpadł w boot loopa (Nexus 5x -- podobno TTTM, aczkolwiek żona ma taki sam i działa) -- jutro jedzie do serwisu więc znając życie ze 3 tygodnie będę bez telefonu a jutro tynkarze (tak, kolejny raz przełożyli przyjazd, bo ostatnio mieli być w piątek ale bus im stanął, cokolwiek to jest). Na koniec domowo, siostra bardzo opiekuńcza, ciekawe jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.08.2018 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Tynkarze już powklejali narożniki w oknach (w tym listwy startowe), zagruntowali ściany i sufit (niepotrzebnie sufit, bo tam nie będzie tynku -- ja założyłem że standard to ściany, a tynkarz że standard to ściany i sufit) i w czwartek będą rzucać. Kupiłem na tę okazję nowy hydrofor, bo stary mi rozdęło, no i żeby mieli toaletę jakąś normalną. Podłączyli sobie to nawet i działa, za to zepsuli rezerwuar w toalecie (pękł po prostu) i znowu będą wiadrem spuszczać, bo nie mam zamiaru tam inwestować i kupować spłuczki. Tymczasem #dzieńświra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.08.2018 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Się tynkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 24.08.2018 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) 24.08.2018 Tynki (#foto) Tynki od wczoraj gotowe i schną. Dzisiaj podjechałem na działkę celem wpuszczenia do domu okienników by wymienili pękniętą szybę w salonie. Burza się rozszalała, zaczęło dmuchać i lać wiadrami z nieba. Chyba ponadrywało papę na dachu, bo zaczęło cieknąć w paru miejscach i oczywiście prosto na świeże tynki. Eh, natura złośliwa. Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 27.08.2018 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Szykuję się do podłóg. Wylewkarz, polecany na forum, zalecił układanie folii 0,4 a nawet 0,5mm. Okazuje się, że w składach mają tylko 0,2-0,3mm a inne na zamówienie. Nikt takich grubych folii nie używa? Na 100m2 0.4mm jest prawie dwa razy, a 0.5mm prawie półtora raza droższa niż 0,3mm. Ja i tak muszę kupić grubszą, bo chcę okna z roletami przed zimą zabezpieczyć, a szczególnie ten mój przeklęty balkon. Jak było u Was pod styro i miksokreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 28.08.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Myjk, czym kleiłeś XPS-a do otworów? Pianka czy zaprawa klejowa? Szukam czegoś co mi w miarę szybko zwiąże. Pianka dość słabo trzymała i trzeba było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 28.08.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Szykuję się do podłóg. Wylewkarz, polecany na forum, zalecił układanie folii 0,4 a nawet 0,5mm. Okazuje się, że w składach mają tylko 0,2-0,3mm a inne na zamówienie. Nikt takich grubych folii nie używa? Na 100m2 0.4mm jest prawie dwa razy, a 0.5mm prawie półtora raza droższa niż 0,3mm. Ja i tak muszę kupić grubszą, bo chcę okna z roletami przed zimą zabezpieczyć, a szczególnie ten mój przeklęty balkon. Jak było u Was pod styro i miksokreta? papa a na to folia 0,5mm z folnet , te cienkie folie są do niczego , porównaj to sam stwierdzisz , że równie dobrze można nic nie dawać. Tą grubą ciężko rozerwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts