Owczar 22.02.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Jasne, gilotynka super sprawa nożyk ma ten plus, że nic sie nie przypala i kilka osób może w tym samym casie działać, a mam plan robic to w kilka osob Swoją drogą, nie rozważałeś anhydrytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Nie, anhydryt jest cienki i nie daje takiej dużej akumulacji jak beton, a więc możliwości grzania w 2T. Mnie zaś sterownie temperaturą w cyklu godzinowym jest tak potrzebne jak psu łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Skoro jesteśmy przy wylewkach, to już za miesiąc wylewkarz zapowiedział że może wpadać. Muszę popędzić wykonawcę basenu żeby rury pociągnął do basenu żeby mi potem nie kuli bez sensu nowych wylewek. Teraz mam jeszcze mission impossible żeby pozbyć się domku letniskowego z działki. Ogłoszenia wystawiałem na FB i za darmo nikt go nie chce, co jest paranoją bo ten domek rynkowo z 10 tys. jest wart spokojnie. Znaczy nowy taki kosztuje około 40 tys. a mój jeszcze dodatkowo ocieplony wełną jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 22.02.2019 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 To daj ogłoszenie tu to może ktoś będzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 22.02.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Myjk , próbuje Ci wysłać PW ale masz pełną skrzynkę Podełsij plis info donośnie tego domku - teściowie szukają czegoś takiego na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.02.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ja też pisałem, ale PW nie przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 22.02.2019 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 no to chyba obowiązuje kolejność wpisów (zainteresowanych ) w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) OK, wykosiłem wszystko ze skrzynki. Fotki i info o domku letniskowym. "Górski" dom letniskowy (szkieletowy, drewniany ze spadzistym dachem pokrytym blachą) niezwiązany z gruntem (na przyszłej działce może stać bez pozwolenia na budowę nawet ponad 10 lat). Powierzchnia około 100m2. Nie posiadam niestety na tę chwilę fotek z zewnątrz, ale gdyby posiłkować się materiałami z internetu, to jest to coś takiego: https://www.domhurt.com.pl/domek-rekreacyjny,dzieciol.html (poniżej także ceny wyjściowe nowych konstrukcji), z tą różnicą, że nie ma tam "werandy" ani "balkonu" (był taras kiedyś, ale go "porwało") a dom jest zestawiony w literę T z dwóch ww. domków (stąd powierzchnia prawie 100m2). Dom we własnym zakresie należy rozebrać, zorganizować transport (z tego co pamiętam wchodził na długiego HDSa), przewieźć w miejsce docelowe, a następnie złożyć w odwrotnej kolejności. Było to już wcześniej zrobione (bo przyjechał ze Skierniewic) zatem jest to jak najbardziej wykonalne. Domek służył jako całoroczny dom a następnie schowek na duperelki budowlane oraz schronienie dla pracowników głównie przed deszczem czy chłodem (stąd nie wygląda na fotkach zbyt zachęcająco, bo jest nabrudzone i nabałaganione). Teraz już jest niepotrzebny. Wnętrze wymaga odświeżenia: podłoga w "salonie" trochę podupadła, schodki na piętro się powyłamywały, łazienka trochę zawilgotniała i wymaga odświeżenia, okna także wypadałoby nieco ucywilizować. Domek posiada ocieplenie dachu wełną, obity jest cienkimi płytami pilśniowymi od wewnątrz. Z zewnątrz na ścianach elewacyjnych jest styropian, ale pewnie się zmarnuje przy rozbiórce. Domek odstąpię za darmo. Niemniej to nie znaczy że dom ma skończyć jako opał (bo tak to sam potrafię go skończyć). Fotki. Parter: Edytowane 22 Lutego 2019 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Piętro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 22.02.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Wysyłam teściowi - prośba o rezerwację.Odezwę sie asap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Wysyłam teściowi - prośba o rezerwację. Odezwę sie asap OK! Słuchajcie, ktoś może się ocieplał celulozą? Albo rozkminiał temat? Jak się przygotować do tego? Powierzchnia wypełniana musi być zamknięta? Czy to się luzem wtłacza, rozgarnia i celuloza sobie sama "siada"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 22.02.2019 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Kaszpir ocieplal zobacz jego dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.02.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Myjk możesz polecić swojego hydraulika? Mój zaczyna mnie trochę męczyć. Przyjechał 2 razy i pojechał bo droga dojazdowa była rozjezdzona.. No fakt, była, ale do domu mieli 40m od drugiej strony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Kaszpir ocieplal zobacz jego dziennik Dzięki, znalazłem i już trochę wiem, łącznie z cenami i parametrami (waga). Myjk możesz polecić swojego hydraulika? Ale którego (do czego?), bo miałem w sumie trzech. W tym jeden był elektrykiem. Edytowane 22 Lutego 2019 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.02.2019 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Szukam kogoś do zrobienia wod kan - instalacja cwu, co, orurowanie kotłowni, podłączenie zbiornika cwu, pompy ciepła itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.02.2019 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ten obecny robi wszystko poza pompami ciepła, więc chyba bez sensu go brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.02.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Pompę ciepła robi mi producent. Tylko kwestia poprowadzenia rur między rozdzielaczem, zbiornikiem cwu i co. Schematy wszystkie są. W poniedziałek jeszcze zadzwonię do księżniczki i zaproponuje ze im przeniosę ten sprzęt... W poniedzialek wiercimy pod dz. 3x80m na zapas. A jak u Ciebie z instalacją pompy? Wybrałeś juz konkretną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 23.02.2019 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Pompę ciepła robi mi producent. Tylko kwestia poprowadzenia rur między rozdzielaczem, zbiornikiem cwu i co. Schematy wszystkie są. To pewnie by ogarnął, pytanie czy ma terminy, bo ja czekałem 2 miesiące. A jak u Ciebie z instalacją pompy? Wybrałeś juz konkretną? Nie wybrałem jeszcze. Najpierw muszę wymiennik poziomy zrobić, ale uniemożliwia to domek. Natomiast z całą pewnością będę ciągnął rury do chłodzenia wodą lodową. Hydraulik ma się tym zająć niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 23.02.2019 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 A jak szacujesz koszt poziomego wymiennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 23.02.2019 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Około 8 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts