enedue 18.09.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) wiesz, to się w głowie nie mieści. dodatkowo jest niesamowite, ile mieliście szczęścia w nieszczęściu, że jednak żadnych trwałych szkód nie ma. kiedyś tam jeździłam dwa razy dziennie, wożąc dzieci do szkoły, ale już na szczęście nie, bo korki były koszmarne. trzymam kciuki i czekam na wieści już pozytywne i budowlane obejrzałam filmiki, kolejny szok, ale przynajmniej już wiem, jak może dojść do dachowania w mieście na światłach, bo się zawsze zastanawiałam nad problemem Edytowane 18 Września 2015 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 16.03.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Ruszyło się coś... Projekt się skompletował Wszczęcie postępowania Jest decyzja o PnB! Edytowane 16 Marca 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 16.03.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Widzę, że dźwignąłeś dziennik z czeluści.I dobrze. Będę zaglądał, 3maj się, zaczynasz jazdę bez trzymanki.http://emotikona.pl/emotikony/pic/samochod-rodzinny.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 17.03.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.03.2017 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Powodzenia! Tnx, trochę pod Twoje obecne zmagania wrzuciłem ponownie schemat instalacji CO/CWU/Chłodzenie/Basen na gruntowej PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Gratuluję PnB I powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.03.2017 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Tnx. Dzisiaj miał wpaść majster z wyceną i umową, ale zadzwonił że się nie wyrobi. Jakoś wcale się specjalnie nie zdziwiłem. Na szczęście ja to ja -- totalny luz w gaciach. Niemniej jednak jak się dogadamy co do ceny, to jeszcze przed świętami jajkowymi (a najdalej w tydzień po) mogą stanąć fundamenty. Potem będzie, już zapowiedziana od dawna, przerwa do czerwca i wtedy ruszą ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 18.03.2017 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Był majster! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 18.03.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Jak dla mnie ta cena jest mocno wygorowana.. 57tys bez dachu.. to razem wiezba i dachem bedzie lekko 85-90tys dla porownania koszt scian+wienca to u mnie 10tys.. scian zewn 240m2, dzialowych 95m2, wieniec kolo 100mb.. przypuszczam ze to troche mniej niz u Ciebie ale nie zeby to kosztowalo ponad 2x wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 18.03.2017 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 (edytowane) Jak dla mnie ta cena jest mocno wygorowana.. 57tys bez dachu.. to razem wiezba i dachem bedzie lekko 85-90tys dla porownania koszt scian+wienca to u mnie 10tys.. scian zewn 240m2, dzialowych 95m2, wieniec kolo 100mb.. przypuszczam ze to troche mniej niz u Ciebie ale nie zeby to kosztowalo ponad 2x wiecej Nie wiem czy doczytałeś, ale majster policzył mi robienie stropu na piętrze -- a ja stropu tam nie mam. Więc nie kosztuje 2x więcej, bo ściany piętra policzył 8, plus strop 8 którego nie ma a trzeba będzie zrobić wieniec. To nie wiem ile wieniec może kosztować, 2 tys.? Z kolei więźba kosztuje około 7-8 czyli w 57 ma się niby zamknąć. Całe dachy (których mam 380m2) z pokryciem i orynnowaniem wycenili dodatkowo na na 12. Czyli w sumie robocizna za SSO niecałe 70. I tak szacowałem na podstawie paru(nastu) otrzymanych wycen. Aczkolwiek pewnie się potarguję, bo kominów nie ma, bryła prosta... Inna sprawa, że ja z Wawy. BTW U mnie wyszło 300m2 zewnętrznych, 150m2 działowych, wieńca 40mb. Edytowane 19 Marca 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 19.03.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Doczytalem o stropie, chodzi mi o same sciany. Nie wiem ile u mnie kosztowal sam wieniec ale do plyty mialbym doplacic 3tys zl (powierzchnia to okolo 180m2). Przypuszczam ze moj wieniec to conajmniej 3-4tys (100mb) tego szalowania naprawde sporo bylo, zalewanie tez malo wygodne. Sciany u mnie w takim razie to okolo 7tys razem z dzialowymi(zakladajac ze wieniec 3tys)!!!.. u Ciebie 16tys za 2 pietra+6tys dzialowe. Razem 22tys czyli ponad 3x wiecej a scian raptem 30 kilka procent wiecej (335m2 vs 450m2) Rozumiem, ze ceny warszawskie, ale mysle, ze mozesz tutaj sporo ponegocjowac. Dach z wiezba natomiast bardzo tanio (tymbardziej jak na Warszawe) u mnie 16tys za 320m2. edit: u mnie byl jeszcze 1 komin w tych scianach , ale to juz pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.03.2017 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Sciany u mnie w takim razie to okolo 7tys razem z dzialowymi(zakladajac ze wieniec 3tys)!!!.. u Ciebie 16tys za 2 pietra+6tys dzialowe. Razem 22tys czyli ponad 3x wiecej a scian raptem 30 kilka procent wiecej (335m2 vs 450m2) Rozumiem, ze ceny warszawskie, ale mysle, ze mozesz tutaj sporo ponegocjowac. Coś piekielnie tanio miałeś w takim razie. Poproszę o namiar na Twoją ekipę -- mam miejsce na nocleg blisko 100m2 (z prądem i wodą bieżącą), więc nawet dwie ekipy się zmieszczą. Ile wyszło za wszystko w takim razie? Bo wychodzi SSO znacznie poniżej 35 tys. a takich cen to jeszcze u nikogo nie widziałem (w bociankach '16 było najczęściej 55-60 za SSO)... Dach z wiezba natomiast bardzo tanio (tymbardziej jak na Warszawe) u mnie 16tys za 320m2. No jak tanio, jak u mnie wychodzi 20 tys. za dachy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 19.03.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Moja ekipa juz ma problem z terminem na przyszla wiosne jak pytalem o jakies dodatkowe prace Moge dac numer, ale maja tyle pracy u siebie, ze nie wyrabiaja. Za wszystko 41tys Fundamenty z koparka - 13tys sciany z wiencem - 10tys Wiezba z dachem obrobkami rynnami etc - 16tys Podbitka - 2tys Cena netto oczywiscie wiec dochodzi ewentualne 8% Dach u Ciebie wychodzi praktycznie jak u mnie liczac proporcjonalnie(dlatego mowie ze tanio , a sciany jak dla mnie sporo.. moje sciany to bylo chyba 6-7dni roboczych u Ciebie w porywach 10. Nie chce niczego negowac u Ciebie, ani mowic, ze cos nie tak z Twoja ekipa, ale po prostu porownuje do swojej ekipy i probuje pomoc Mam nadzieje, ze zle tego nie odbierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.03.2017 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) Nie odbieram źle -- po prostu Twoje ceny są niewiarygodnie niskie (jeśli chodzi o rynek). Moje 70 tys. (brutto) za SSO to taka raczej średnia -- bo są i wyższe stawki. Są i niższe, ale sam takiej oferty przez 3 lata "zbiorów" nie dostałem i raczej to z rzadkiego widzenia po forach... Inna spawa, że jak usiąść i to policzyć, to te Twoje ceny są bliżej realności. Z tego co się wypruł mój majster, daje ludziom 2800/mies. Jeśli ma 6 ludzi (ze sobą) a zrobienie fundamentu trwa tydzień, to w teorii wychodzi koło 5 tys. za pracę. Czyli wychodzi na to, że majster za tydzień pracy zarabia 3,6 tys. Edytowane 19 Marca 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.03.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Myjk, u Ciebie SSO, to również wykonanie dachu z pokryciem blachodachówką i rynnami? Bo czasem SSO podawane jest tylko do więźby, a czasem z pokryciem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.03.2017 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Cena 70 tys. zł brutto jest z pełnymi dachami (więźba, pokrycie, rynny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 20.03.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Z tego co wiem moja ekipa liczy dniowke 1000zl (za 4 osoby) to jest 8-9h pracy bo tyle srednio robia. Przy moim sso wyszlo chyba niecale 40dni roboczych a zdarzyly sie dni ze byli w 2-3. Moja ekipa droga nie byla to fakt i jakosciowo tez jestem zadowolony. Najwazniejsze, ze jesli prosilem o wykonanie czegos po "mojemu" to nie mieli zadnego problemu i nie upierali sie jak dosc sporo ekip "my robimy tak i chuj" Ceny moze tez troche warszawskie u Ciebie dlatego moze nie ma co porownywac, tymbardziej, ze jak mowisz wszystkie wyceny miales na zblizonym pulapie. Oby terminowo wszystko bylo, u mnie od dzisiaj wod-kan i podlogowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 20.03.2017 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Własnie nie wiem czy warszawskie, czy raczej po prostu "firmowe" (w sensie że pracownicy są normalnie zatrudnieni z ZUSem a nie na czarno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.03.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dla porównania u mnie. Gotowiec, pow. piaseczyński, od ścian(płytę robi kto inny) do samej więźby, osoba wielokrotnie polecana tu. Na plus, że budowała ten dom już dwa razy. Wycena wg powierzchni całkowitej (~300m2), dużo słupów, podciągów, silikat, strop monolit, murłaty 25x30cm ~250zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.03.2017 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Z nowości: Projekt basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts