מרכבה 26.04.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Wpadł mi akurat, Murator do ręki, przez dodatek od prawa budowlanego nowego.. czytam co ciekawsze artykuły, najbardziej w pamięci zapada- artykuł o budynku energooszczędnym zarządzanym przez zdalny system, nie mam przy sobie czasopisma, to nazwy nie podam, jest podana w artykule.Czytam, czytam, czytam...gaz, solary, pompa ciepła, rekuperator, kominek... istny bigos w tym domu panował.To nie jest recepta na dom faktycznie, ekonomiczny w budowie i użytkowaniu.Inaczej się powinien nazywać, jak nie budować domów, owszem można sobie za życzyć nadzór z Huston.Lekko mnie przytkało, czytając- nie powiem, takiej mnogości systemów nawet sobie w domu nie wyobrażam.Cała oszczędność- psu na buty, gdy koszty przekraczają zbudowanie ultrasa w standardzie pasywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.04.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 bo sponsor się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 17.05.2015 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Tak, tylko że na rozwiązaniu którego nie można ukąsić jakąś wadą można więcej zarobić.Jeśli czytam i zapala się czerwona lampka, to nici z takiego biznesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 17.05.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Zwykły ,przeciętny Kxxxski budujący oszczędnie czyli za szwagrami i teściami i po znajomości z 12 cm styro, kupi i tak piec na ekogroch czy fasolę a pan prezes ,który się buduje mając sporo kasy zechce mieć to co tak modnie się nazywa "dom energooszczędny" z inteligentnym zarządzaniem. A, że tam jest fotowoltanika, solary, PC, gaz (na wszelki wypadek) i kominek to kogo to, . Sprzedawca/wykonawca ostrzyże i wszyscy będą zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 a to nie był dom hobbysty energooszczędności, który sprawdzał dla siebie samego te instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.05.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Wierzysz w to Elfir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.08.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Nie zaprzeczam, że facet mógł mieć wyposażenie sponsorowane przez producentów.Natomiast chodziło mi o to, że ten dom nie miał być przykładem oszczędnego budowania domu energooszczędnego. Raczej prezentacją możliwych systemów, które przy budowie takowego można wykorzystać. Gdzieś ci producenci muszą testować swoje wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts