pawel250 06.06.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Mi powiedzieli ze wtedy trzeba zlozyc wniosek o zmiane przeznaczenia przylacza. Ma byc na dom. Samego przylacza nie zmieniaja tylko zabezpieczenia dadza wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 06.06.2019 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 To kumam, ale nie wiem ile standardowo pociągają do ZK. Może się okazać, że za mało mocy tam jest i trzeba ciągnąć drugą, mocniejsza linie ?25kW to niemalo.....Słyszałem ze standardowo w kazdej ZK jest możliwośc do 50kW, ale to tylko pogłoski. Wiecie jak jest naprawde ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 07.06.2019 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 U mnie przy wniosku na 15kW wkopali 4x120mm2 do przyłącza, ale fakt faktem jest, że obok może powstać kolejne 2 domy więc mają zapas. Obciążalność prądową možna sprawdzić z tabeli googla dla przekrojów kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstawik 17.07.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 CześćPochwalę się moim sukcesem przyłączenia prądu do budynku gospodarczego BG (czytaj blaszaka). Operator PGE. 2018.10 - wysłanie do Starostwa zgłoszenia zamiaru budowy BG2018.10 - uprawomocnienie się decyzji zamiaru budowy BG2018.10 - wysłanie do PGE oryginału zaświadczenia o braku sprzeciwu Starostwa do zamiaru budowy BG2018.11 - otrzymanie z PGE umowy o przyłączenie2018.11 - wysłanie do PGE podpisanych 2 egz. umów2018.12 - info od PGE, rozstrzygnięto przetarg na wykonanie przyłącza. 2019.05 - realizacja przyłącza2019.06 - otrzymanie faktury z PGE za wykonanie przyłącza2019.06 - podłączenie rozdzielni w blaszaku wraz z dokumentami i protokołami2019.07 - wizyta w siedzibie PGE z dokumentami i otrzymanie zaświadczenie z PGE o poprawności wykonania instalacji2019.07 - podpisanie umowy na założenie licznika w taryfie G112019.07 - montaż licznika i mam prąd!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarszczak 11.12.2020 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 WItam. Pomoże ktoś z wypełnienie wniosku do Enea ? Chcę mieć prąd w garażu blaszanym który już jest na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 08.01.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 WItam. Pomoże ktoś z wypełnienie wniosku do Enea ? Chcę mieć prąd w garażu blaszanym który już jest na działce. Nic w tym trudnego. We wniosku piszesz, że to dzialka rekreacyjna i zeby ją kosić, grillować na niej potrzebujesz np 6 kW i tyle. U mnie przeszło mimo że garaż to była samowola budowlana poprzedniego właściciela. Jesteś dla nich nowym klientem więc nie kręcą nosem - kasa jest kasa. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 25.08.2021 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Hej, stary temat ale może ktoś podpowie:Mamy złącze ZK na działce. Mamy też pozwolenie na budowę. W tym roku chcemy zrobić tylko stan zero a resztę "się zobaczy". Prąd na stan zero jakoś sobie ogarniemy. Teoretycznie mogę już podpisać umowę o prąd budowlany, w praktyce nie wiem czy jak budowa mi się nie rozciągnie to czy nie będę płacił ~100 zł przez rok/dwa za nic.Padł pomysł postawienia na szybko kontenera z busa jako garaż na czas budowy i tam dociągnąć prąd w taryfie G11. Orientuje się ktoś czy w Tauron coś takiego przejdzie bez zgłaszania "garażu" do starostwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektynka 25.01.2022 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Najbardziej jednak martwi mnie fakt co jak już się uda podłączyć do tego blaszaka i jak już skończę dom będę chciał przejść na dom wtedy co zrywam umowę z pomieszczenia gospodarczego i nową umowę na dom zakładam ? Nie żadnej nowej umowy nie podpisujesz. Jedynie o zwiększenie mocy, jeśli wcześniej w blaszaku miałeś mniej niż chcesz mieć w domu. Po prostu przenosisz skrzynkę z garażu do domu i to wszystko. Jesteś pewnien, że to tak wygląda? I formalnie jest to OK? Testowałeś na własnym domu? Jeśli tak to jak długo mieszkasz? Bo byłaby to dobra wiadomość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.01.2022 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Mieszkam od lipca/sierpnia. Przyłącze jest do działki. Umowa była na zasilenie gospodarstwa domowego. Elektryk zlikwidował RBtkę w garażu, kabel wprowadził do domu. Do zgłoszenia zakończenia budowy dołączyłem protokół z pomiarów elektrycznych oraz w zawiadomieniu w rubryce o przyłączu elektrycznych wpisałem "istniejące". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektynka 26.01.2022 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki.Pamiętasz może co miałeś podane we wniosku o przyłączenie, jaki rodzaj obiektu chcesz przyłączyć? Z wątku wnioskuję, że "inne: budynek gospodarczy", zgadza się? Przepisują to potem na kartę danych technicznych przyłącza i nie chcą podpisyywać umowy kompleksowej na nic inengo niż jest tam podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.01.2022 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Tak, przyłącze było do budynku gospodarczego, a w umowie kompleksowej potem znalazło się określenie gospodarstwo domowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzonzi 06.06.2023 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 Cześć, czy warto robić tak żeby złożyć wniosek o prąd budowlany na budowę blaszaka, a po postawieniu blaszaka wniosek o zmianę taryfy na G11? Słyszałem, że prąd budowlany stawiają w 1-2 miesiące, a zmiana taryfy to tylko w PGE w systemie. Czy lepiej wniosek o prąd do pustej działki do celów rekreacyjnych lub ew. do blaszaka? Zależy nam na czasie żeby mieć prąd najpóźniej w kwietniu 2023 ;/Myślałem o mocy 11 kW tak jak ktoś radził wcześniej. Okrąg Żyrardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkazmatizka 04.11.2024 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Witam buduje dom jutro wchodzi elektryk. Skrzynka stoi bo zgłaszałam jakiś czas temu ze będzie dom wiadomo dom nie ukończony. Jak zalatwic prąd zwykły nie budowlany do takiego domu.? Da się.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.11.2024 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 3 godziny temu, izkazmatizka napisał: Witam buduje dom jutro wchodzi elektryk. Skrzynka stoi bo zgłaszałam jakiś czas temu ze będzie dom wiadomo dom nie ukończony. Jak zalatwic prąd zwykły nie budowlany do takiego domu.? Da się.? To zależy jaki ZE jest u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts