sergiejt 30.04.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witajcie,Bardzo podobał mi się projekt Noelia BIS, z Domplanu. Niby nazwa podobna do poprzednika Noelia, ale posiada wiele różnic w stosunku do poprzedniej wersji, dlatego założyłem nowy temat.Tu jest link do niego:http://www.domplan.com.pl/Noelia%20Bis/Noelia%20Bis.html Wcześniej wybrałem projekt Milena z Dobrych Domów, ale ten chyba jest lepszy dla mnie.Czy możecie mi napisać swoje spostrzeżenia odnośnie tego projektu? Jakieś uwagi, co warto zmienić, co przerobić. Co chciałbym zmienić to wydłużyć budynek o ok 60cm, tak aby salon miał ok 35m2.Poszerzyłbym klatkę schodową o parę cm oraz poszerzyłbym garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 05.05.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Po analizie widzę trochę wad do wyprostowania: - wąski garaż - w dolnej łazience kabina 70x70cm, aby wstawić większą to trzeba przesunąć okno i pytanie: - czy goście wychodzący z domu nie będą wchodzić do łazienki na dole ? Może ktoś z budujących NOELIE coś podpowie? Inne uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 (edytowane) tutaj wątek o pierwszej wersji:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?198348-projekt-NOELIA-pracownia-DOMPLAN&highlight=noelia Po co ci szeroka klatka schodowa?Jeśli ruszać klatkę schodową to po to by lepiej rozwiązać układ wejścia do domu. Dolna łazienka może mieć inaczej rozstawione urządzenia i wejdzie wówczas większa kabina Edytowane 11 Maja 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 12.05.2015 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Tak wiem że jest temat o projekcie NOELIA, ale widzę po rzutach że NOELIA BIS ma ciut inaczej zorganizowane pokoje.Inny układ stychu/prali dostępny z półpiętra - pozytyw.W innym miejscu kominek - kwestia gustu, ale trochę mi nie pasuje położenie.Reszta uwag proszę dopisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts