Elfir 29.05.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 narożnik we francuskim wnęrzu? Nie. Tylko lekkie kanapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 29.05.2015 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Dzięki za pomysł Aldonko, niestety zdjęcia są trochę niewyraźne a w realu trochę inaczej to wygląda. Tam gdzie widzisz wnękę, jest wejście do salonu z przedpokoju, więc stół tam żadną miarą stanąć nie może. Zabarykadowałby przejście. A kolor zielony, hm, już się tu nad nim większość wytrząsała . Ciekawe, że zieleń za oknem nikomu się jadowita nie wydawała Kolor przedpokoju miał właśnie do tej zieleni ogrodowej nawiązywać. W rzeczywistości jest delikatny. Parkiet już leży i w połowie czerwca ma być polakierowany. Co do mebli, to tam miał być stół jadalny i krzesła jak w linkach, uszak 1 z podnóżkiem oraz wypoczynek z ławą i pomocnikami. No i TV. Salon ma 40 m.więc za dużo mebli tam nie wejdzie. Tak, rozumiem o co Ci chodzi, a wówczas stół jadalny mógłby stanąć tam, gdzie teraz stolik ogrodowy. Na parapetach stały 2 świeczniki ale je usunęłam z uwagi na parkieciarzy.Potem myślałam dostawić jeszcze 2 doniczki z białymi orchideami. To, co na kominku też w tej chwili jest prowizorką i to zawsze można zmienić. Kominek w zbliżeniu tak wygląda: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/vqjf2P0qOOrYOFc4oB.jpg Po lewej stronie mała sypialnia, drzwi jutro przywiozą. Z urządzeniem jej nie mam problemów poza finansowymi, jak każdy po postawieniu domu. Część starych gratów weźmiemy zamiast kredytu z banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 29.05.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Na Twojej ostatniej inspiracji Elfir jest wypoczynek i nie wygląda źle. A te dwa uszaki to raczej wizualnie do lekkich nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 30.05.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jest parkiet . Do połowy czerwca ma leżeć. Potem będzie wycyklinowany i polakierowany. Ten stosik przy kominku to do spalenia, prawdziwe drewno dębowe. Dzisiaj przyszły też drzwi. No cóż, nie mogę się oprzeć pokusie wklejenia zdjęć paru. Pod jesionem zasadziliśmy rododendron. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/HahbLsyQaza2ZuB4SB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/rurG9Sh2bbUWeuPITB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/2BOJVhQMi8hAzs0lFB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 18.12.2015 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Powiedzcie proszę, jak zorganizować otoczenie wypoczynku. Dojdzie tam ława, aktualnie w renowacji. Szyją się popielate poduszki w kolorze kocyka. Prowizorycznie stanął tam podnóżek od uszaka. Po bokach kanapy jest jeszcze sporo wolnego miejsca. Co tam postawić? 2 identyczne stoliki + małe lampy stołowe oraz bibeloty w sensie radia,, miejsce na czytaną książkę, samowar, itp.czy może 1 stolik z prawej strony bądź mała konsolka? Mam już taki upatrzony w desie, ciemny orzech, prostokąt. Jednak może lepszy byłby mały okrągły? A może konsolki z szufladkami, takie niby szafki nocne, lub bez szuflad?. Ten abażur chyba głupio wygląda na lampie,jak kapelusik na głowie Chaplina, może lepszy byłby większy? Co zrobić ze ściana po prawej stronie, dać tam białą półkę z bluszczem aż do ziemi, czy gołą zostawić? Ława będzie biała z popielatym blatem, a pozostałe akcesoria? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/TuGdH2eqiCg1eKFK2B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 przede wszystkim nie ustawiaj wypoczynku pod ścianą. Odsuń bardziej na środek pomieszczenia. Wówczas z tyłu możesz ustawić szafy na książki (i to wcale niekoniecznie do sufitu, ale np. 2/3) lub długi bufet. Jeśli nie to symetrycznie po obu stronach kanapy małe komody lub konsole z lampami stołowymi - i to nie małymi ale takimi XXL. Wówczas ta wysoka lampa podłogowa bliżej magnetofonu (?) http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/64012.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 19.12.2015 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Dwa stoliki są super.Tylko czy akurat białe? Lampa nie musi tu stać. Natomiast odsunięcie kanapy od ściany spowoduje, że wypoczynek zatarasuje otwór wejściowy, bo salon jest długi i wąski. o prawda optycznie skróciłoby wnętrze, jednakże nie wiem czy straty komunikacyjne wyrównałyby zyski. Radioodtwarzacz jest do wyrzucenia, tak tylko wszedł w kadr.Dla wyjaśnienia drugie zdjęcie. Nie wiem, czemu znów krzywe mi wyszło http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/DPhWSSBdYoD4KDWu3B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2015 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 alez niekoniecznie białe. Pokazałam zdjęcie jako inspirację.Fajne byłyby meble z wybielonego drewna. Coś jak tutaj (nie styl mebli, ale kolor) http://www.innemeble.pl/data/tmp/59a4b8ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 20.12.2015 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Wiesz Elfir, ja Cię podziwiam. Wystarczy, że rzucisz okiem i już masz wyobrażenie co i jak. Rzeczywiście, takie w kolorze matowego parkietu z białą przecierką pasowałyby do złoconej ramy i do wypoczynku. Zmiękczyłyby wnętrze i nie byłoby takie sztywne. O wygodzie już nie wspomnę. Gdzie by tu takie podręczniki z lekka francuskie kupić? Przyjdzie ława i poduszki to ciepnę fotkę. Na statywie aparat postawię Abażur wymieniłam na większy, z Liroy Merlin. Chyba wygląda lepiej niż tamten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 20.12.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Macie Kochani jakieś linki, namiary, pomysły? I żeby jeszcze obrotowa była...TV planujemy na 55 cali, specjalnie do horrorów; drugi duży obraz w salonie odpada Szmata też nie, choć w latach 60-tych pierwsze w Polsce telewizory szmatą przykrywano, żeby się nie kurzyły . TV ma stać nisko, więc winda też nie. Całkiem brak mi konceptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 nie lepiej do filmów rzutnik? Zaleta jest taka, że nie musisz mieć stylizowanej szafki ze współczesnym telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 20.12.2015 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Elfir, co myślisz o czymś takim: 50x50x55, 720 zł jeden ?http://domodi.pl/marki_dekoria/dla-domu/do-salonu/meble-do-salonu/stoliki-i-lawy-do-salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 moim zdaniem zdecydowanie za małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 gdzie chcesz ustawić telewizor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.12.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 jedno mieszkanie = jeden wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 21.12.2015 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Noo, na 2 zdjęciu w wątku jest ten kawałek ściany, której fotografowania starannie unikam, bo stoi tam obecnie koszmarna szafka z lat 80-tych razem z równie starym TV.Wstyd! Trochę tego badziewia widać z lewej strony na ostatnim zdjęciu. Zresztą my mało oglądamy, wolimy czytać, pracujemy długo i z przyjemnością, ogród też mnóstwo czasu pochłania. Gdzie indziej na ten TV miejsca nie ma. W sumie on nigdzie nie pasuje, ale jak już będzie, to filmy raczej z internetu niż to co daje zwykła antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.12.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 dlatego proponuję rzutnik, który nijak nie koliduje ci z wystrojem wnętrza. telewizor ma sens wyłącznie przy codziennym oglądaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 22.12.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 E, nie bądź złośliwa Elfir. Nie znam osoby, która by codziennie przed TV siedziała. Ty chyba też nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.12.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Ja siedzę codziennie... I wiele znanych mi osób również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.12.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 E, nie bądź złośliwa Elfir. Nie znam osoby, która by codziennie przed TV siedziała. Ty chyba też nie znasz. Ja nie mam telewizora w domu. Planuję rzutnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts