nowy1234 09.05.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Witam. Chcialem w kuchni powymieniac przelaczniki z simon kontakt basic na ospel impresja. Mam problem z przelacznikami swiecznikowymi. Do tej pory w simonie przelacznik dwuklawiszowy dzialal tak, ze jesli wcisnalem jeden to zapalaly sie halogeny we wnece, natomiast po wcisnieciu drugiego zapalalo sie swiatlo w suficie. moglem wybrac jedno oswietlenie w zaleznosci ktory przycisk wcisnalem lub oba po wcisnieciu dwoch przyciskow. Inaczej to wyglada w przypadku ospela, przelacznik dwu klawiszowy, po wcisnieciu jednego swieca sie halogeny we wnece, po wcisnieciu drugiego zapala sie swiatlo w suficie, nie moge uzyskac tego efektu co w przypadku simon basic. Czy ktos moze mial podobne problemy lub zna rozwiazanie.Poki co, to widze 2 wyjscia, zostac przy simon basic lub pogodzic sie z brakiem mozliwosci w przypadku ospela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 09.05.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Do tej pory w simonie przelacznik dwuklawiszowy dzialal tak, ze jesli wcisnalem jeden to zapalaly sie halogeny we wnece, natomiast po wcisnieciu drugiego zapalalo sie swiatlo w suficie. Inaczej to wyglada w przypadku ospela, przelacznik dwu klawiszowy, po wcisnieciu jednego swieca sie halogeny we wnece, po wcisnieciu drugiego zapala sie swiatlo w suficie, nie moge uzyskac tego efektu co w przypadku simon basic. . Witam. Nie rozumiem tego co Napisałeś. Po przeczytaniu wynika, że jest tak jak przy Twoich starych przelącznikach, czyli wszystko jest OK. Pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2015 przez kowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy1234 09.05.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 troche to zawile opisalem. w prostych slowach: klawisz1 - halogeny we wneceklawisz 2 - oswietlenie sufitowe kontakt simon basic przelacznik swiecznikowy:swieci w opcjach: klawisz 1 albo klawisz 2 albo klawisz 1+klawisz 2 razem ospel impresja: klawisz 1 lub klawsz 1+klawisz2 jednoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.05.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Witam. Chcialem w kuchni powymieniac przelaczniki z simon kontakt basic na ospel impresja. Mam problem z przelacznikami swiecznikowymi. Do tej pory w simonie przelacznik dwuklawiszowy dzialal tak, ze jesli wcisnalem jeden to zapalaly sie halogeny we wnece, natomiast po wcisnieciu drugiego zapalalo sie swiatlo w suficie. moglem wybrac jedno oswietlenie w zaleznosci ktory przycisk wcisnalem lub oba po wcisnieciu dwoch przyciskow. Inaczej to wyglada w przypadku ospela, przelacznik dwu klawiszowy, po wcisnieciu jednego swieca sie halogeny we wnece, po wcisnieciu drugiego zapala sie swiatlo w suficie, nie moge uzyskac tego efektu co w przypadku simon basic. Czy ktos moze mial podobne problemy lub zna rozwiazanie.Poki co, to widze 2 wyjscia, zostac przy simon basic lub pogodzic sie z brakiem mozliwosci w przypadku ospela. Ospel działa tak samo, źle podłączyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy1234 09.05.2015 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 troche to zawile opisalem. w prostych slowach: klawisz1 - halogeny we wnece klawisz 2 - oswietlenie sufitowe kontakt simon basic przelacznik swiecznikowy: swieci w opcjach: klawisz 1 albo klawisz 2 albo klawisz 1+klawisz 2 razem ospel impresja: klawisz 1 lub klawsz 1+klawisz2 jednoczesnie podlaczylem dokladnie tak samo jak simona, no dobra, sprobuje jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molenda 30.07.2015 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Jestem początkujący w tym temacie i chciałem zapytać co cieszy się dobrą opinią z firmy Ospel? Polecił mi tę firmę znajomy i planuję zrobić większe zamówienie od nich w najbliższym czasie więc może mogę liczyć na waszą pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 30.07.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 (edytowane) Jestem początkujący w tym temacie i chciałem zapytać co cieszy się dobrą opinią z firmy Ospel? Polecił mi tę firmę znajomy i planuję zrobić większe zamówienie od nich w najbliższym czasie więc może mogę liczyć na waszą pomoc? Możesz liczyć na kpiny - (patrz posty Molenda) Łżesz w żywe oczy !! Edytowane 30 Lipca 2015 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts