Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na ściane obok łóżka

piotr92ziomal

Recommended Posts

Witam was jestem tu nowy ;) nie dawno malowałem i urządzałem pokój swój lecz jest mały problem z łóżkiem otóż łóżko stoi obok ściany bokiem i nie chce aby się ściana brudziła ;/ co waszym zdaniem najlepiej tam powiesić i nie drogie aby fajnie wyglądało? kolor pokoju bordo malowane fabrbą ogniste flamenco z duluxa

tapete odradzam, bo nawet najlepsza i świetnie położona, narażona na pocieranie szybo się zniszczy. Płyta meblowa wydaje się być najlepszym rozwiązaniem,

Wypowiedź z lustrem mnie powaliła na kolana :) Ciekawe argumenty M.A.G. :) :)

Rozumiem a płyta meblowa jakiej grubości bo są różne, a coś oprócz tego może kołdra pikowana w kolorze ściany albo poduszeczki podwieszane? zagłówek skórzany odpada kosztowna sprawa

Wszystko się po pewnym czasie zniszczy, a odmalować najłatwiej i najtaniej. Nie jestem przekonany co do wyglądu płyty. Może po prostu odsuń łózko odrobinę od ściany. Wrzuć jakieś foty.

co do zdjęcia to łożko mam podobnie jak tu pokazane (łóżko przy tv) http://eholiday.smcloud.net/eholiday/img/foto/big/fv1397/struktura-pokoje-goscinne-na-poddaszu-trzescianka-24245.jpg

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
http://fluffo.pl/

Czy tanio to inna sprawa, tego nie sprzedają na sztuki tylko na komplety.

kaszak - masz jakieś doświadczenie z fluffo? chciałabym zrobić ścianę z ich paneli, ale chyba potrzebuję wsparcia przy projekcie (tj. te wszystkie nierówności i krawędzie muszą być sensownie rozplanowane, chyba nie ogarnę tego tylko w wyobraźni) - mają w ofercie projektowanie ściany z ich paneli?

Pozdr,

Kamila

Przez parę dobrych lat przy wersalce stojącej przy zimnej ścianie miałem przyklejony korek (takie duże prostokąty, przyklejone specjalnym klejem do korka) i spisywał się świetnie. W nocy jak dotykałam ściany nie marzłam, a w dzień jak wersalka była rozłożona opierałam się o niego. Są różne wzory i kolory, można dobrać taki by pasował do całego pokoju i przykleić tylko na wybranym kawałku ściany. Zresztą to chyba najtańsze rozwiązanie. Taniej może być jedynie tapeta, ale ona też po jakimś czasie się zniszczy.

Też miałem kiedyś taki problem, ostatecznie odsunąłem łóżko od ściany. Próbowałem przykleić fototapetę, która ostatecznie się przebarwiła i nie wyglądała zbyt atrakcyjnie. W końcu postanowiłem odmalować sypialnię i odsunąć łóżko. Co prawda często gubię różne rzeczy w tej "szczelinie" , ale za to ściana wygląda czysto :)