Anulka_fyndyt 12.05.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 cześć, kupiliśmy z mężem mieszkanie które jest na etapie budowy i zastanawiamy sie nad wprowadzeniem zmian w projekcie. W załączniku przesyłam rzut salonu i kuchni dewelopera oraz to co my pomyśleliśmy zrobić. W naszej koncepcji zaznaczyliśmy zmiany jakie chcielibyśmy wprowadzić tzn otwarta kuchnia na salon, większa szafa przy drzwiach wejściowych, zmiana rozkładu włączników oświetlenia i dodanie jednego punktu. Proszę o informacje czy to co wymyślaliśmy (przy dużej pomocy różnych projektów na forum) jest ok czy może inaczej coś byście rozmieścili. Zmiany chcemy wprowadzić wyłącznie w tej części mieszkania, będzie to część traktowana tak jak wyżej napisałam jako salon/jadalnia. Wymiary stołu to 120x75. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.05.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Nie podoba mi się ten stół tak w korytarzu oraz umieszczenie kaloryfera w kuchni,szkoda marnować tyle miejsca.Pamiętam poprzednie warianty tego mieszkania,więc może jeszcze tak:http://images67.fotosik.pl/883/f281b618f91c2307med.jpg małe modyfikacjehttp://images67.fotosik.pl/883/c9f9eb460604ac53med.jpg Edytowane 13 Maja 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.05.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 kinka - w twojej pierwszej wersji przesunęłabym zlew z narożnika bliżej środka blatu - np. poprzez wstawienie tej wąskiej szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.05.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 W układzie płyta/zlew nic nie zmieniałam,ale masz rację lepiej jest przesunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 13.05.2015 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ten pierwszy plan jest super, dzięki Kinka!wrzucę sobie to w domu na program do projektowania żeby sprawdzić odległości czy jest swobodnie itp w jakim celu zlew na środek? niby fajnie może wyglądać, ale czy nie będzie za mało blatu na robienie czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.05.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 lepszy jest dłuższy blat między zlewem a piecem.Za to nie za wygodnie pracuje się przy zlewie w narozniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 13.05.2015 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ok, a czy kaloryfer na ścianie (8cm) nie będzie negatywnie wpływać na lodówkę po drugiej stronie tej ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.05.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 to dasz piekarnik a lodówkę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 13.05.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 poniżej przesyłam projekt Kinki który wrzuciłam w program do projektowania. i moje pytanie: - między wsuniętym stołem a ścianą co jest grzejnik jest około 80cm, do tego dojdzie grzejnik czyli przejście będzie na jakieś 60cm. czy nie jest to za wąsko? - co do lodówki to bardziej pasuje mi dalej od ściany, czy grzejnik nie będzie źle wpływał na jej pracę? szafka z piekarnikiem czy będzie wygodna w obsłudze w takim narożniku? - w wyniku przesunięcia lodówki itp przerwa między blatem a lodówka wynosi około 155cm czy to nie za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 15.05.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 w załączonym pliku zaznaczyłam wszystkie moje wątpliwości odnośnie tego projektu, Kinka - na Twoim planie wygląda wszystko fajnie tylko wydaje mi się głównie problem przejście za stołem w szerokości 60cm między krzesłem a kaloryferem. bardzo proszę rzućcie okiem czy wszystko dobrze zrobiłam czy może gdzieś jest błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 15.05.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 150cm między blatem a lodówką jest wystarczająco, 129cm powinno starczyć na lewej ścianie (lodówka 65cm, szafka piekarnikowa 60 i blenda 4cm) blaty zrobiłbym po 60cm, agd tego wymaga, dzięki blendzie obok piekarnika wszystko powinno być ok, ew można spłycić jeden z blatów do 59cm, na wystający blat blenda, głębokość lodówki trzeba sprawdzić przed zakupem i kupić wg wymagań, myślę, że kaloryfer na ścianie nie będzie miał wielkiego wpływu na lodówkę, 3-4cm luzu zostaje do ściany, warto skontaktować się z producentem dla pewności, bo z gwarancją wychodzą cuda , odległość między stołem i krzesłem powinna być taka, abyś bez zbędnych dziwnych ruchów spokojnie mogła przejść, 63 to ciut za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 15.05.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 a gdzie szafa na kurtki i buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 16.05.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Zawsze można powiesić kurtkę na krześle w kuchni:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.05.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) A buty postawić na stole A tak serio to największy problem stanowi kaloryfer,może dać go na ścianę od szafy w korytarzu,albo tę po lewej od wejścia........? http://www.egrzejniki.pl/userdata/gfx/9fc15de8b941fc855e0149dd9fa2064c.jpg Edytowane 16 Maja 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 16.05.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 a gdzie szafa na kurtki i buty? w sumie na gwoździu może być. A na serio - mikro szafa 50cm na wprost. Ale są inne tricki - zainteresowana otrzymała na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 18.05.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Kinka - pomysł fajny, zainteresuję się u dewelopera ile policzy mnie za samo podłączenie grzejnika w korytarzu i sama zdecyduję jaki grzejnik dekoracyjny mi tam będzie pasować. Niestety cennik zmian deweloperskich jest kosmiczny tzn 500zł za przesunięcie o mb grzejnika i za rezygnacje z grzejnika nic mi nie odliczą pewnie. czy ustawienie grzejnika w korytarzy jest funkcjonalne pod względem ciepła w całym mieszkaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts