Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miksokret raz jeszcze

ronin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie kochani

Mam prośbę o namiar na sprawdzonego wykonawcę posadzek miksokretem z okolic Warszawy, oraz o info o cenach w okolicy ;)

Druga sprawa dotyczy innego wątku, ale co tam... :)

Potrzebuję jeszcze namiar na dobrą ekipę od tynków maszynowych ( potrzebuję z agregatem do gipsu i do Mineralnego )

Będę wdzięczny za info na priv. i szybką reakcję

[email protected]

Pozdrawiam

Robert

Wiem kogo Ci nie polecam. Ekipę tynkarzy z Brześcia Kujawskiego z szefem Andrzejem. Bardzo nieuczciwi partacze i niesłowni. Wiem, ze robią w okolicy Warszawy. Na razie sprawę złożyłem u znajomego prawnika, za kilka(naście) dni opiszę ją na forum z podaniem nazwisk. Być mozę nawet zdjęć.

Jak już się Pan reklamujesz na forum, to mógłbyś Pan też odpowiedzieć na pytania! :-?

Słuszna uwaga i to robię tym ,którzy chcą słuchać moich rad

proszę o prześledzenie moich postów

0603749833

pozdrawiam JZ

To może ja ponownie przedstawię swoją sprawę, a Pan spróbuje mi odpowiedzieć.

Na parterze będę miał podłogówkę. Na styropian będzie położona folia aluminiowa (Delta Reflex Dorkena, bo zostało mi trochę z foliowania poddasza :wink: ), na to stalowa siatka posadzkowa 10x10 (uniesiona później 2 cm nad folię) i do tego będą mocowane rurki.

Wiem, że beton z mixokreta jest gęsty więc obawiam się, czy przy takim układzie warstw (siatka uniesiona nad ociepleniem i na tym rurki) nie będzie problemów z wylaniem (a raczej wysypaniem :wink: ) posadzki z mixokreta? Czy beton dostatecznie otuli rurki :roll:

Z góry dziękuję za odpowiedź, bo temat dla mnie b.pilny.

Zbychu

U mojego sasiada robili z Miksokreta wylewkę na podłogówce tak jak u Ciebie a w zasadzie "wysypkę" bo knsystencja mieszanki była prawie sucha. Wszystko było OK. Pracownik dokładnie obsypywał wszystkie rurki. Po kilku godzinach zatarli maszynką i wyszło OK. Nie masz co się zastanawiać. Ja robiłem tradycyjnie trochę tego żałuję. Z Miksokreta może nieco drożej ale warto. O podłogówkę nie masz się co martwić. Jak będą robić ci wylewki to tylko weź sobie wolne i przypilnuj co by rurek ci nie poniszczyli i dokładnie obkładali zaprawą. Z tą stalowa siatką to bym się mocno zastanawiał do podłogówki myslę że znacznie lepsze jest zbrojenie przeciwskurczowe w postaci włókien PP.

Pozdrawiam

Jak już się Pan reklamujesz na forum, to mógłbyś Pan też odpowiedzieć na pytania! :-?

Słuszna uwaga i to robię tym ,którzy chcą słuchać moich rad

proszę o prześledzenie moich postów

0603749833

pozdrawiam JZ

To może ja ponownie przedstawię swoją sprawę, a Pan spróbuje mi odpowiedzieć.

Na parterze będę miał podłogówkę. Na styropian będzie położona folia aluminiowa (Delta Reflex Dorkena, bo zostało mi trochę z foliowania poddasza :wink: ), na to stalowa siatka posadzkowa 10x10 (uniesiona później 2 cm nad folię) i do tego będą mocowane rurki.

Wiem, że beton z mixokreta jest gęsty więc obawiam się, czy przy takim układzie warstw (siatka uniesiona nad ociepleniem i na tym rurki) nie będzie problemów z wylaniem (a raczej wysypaniem :wink: ) posadzki z mixokreta? Czy beton dostatecznie otuli rurki :roll:

Z góry dziękuję za odpowiedź, bo temat dla mnie b.pilny.

Zaprawa z miksokreta zawsze ma w swoim składzie uplastyczniacz ,który redukuje wodę zarobową potrzebną do procesu wiazania czyli jest jej tyle aby te proces przebiegał i jednocześnie na tyle plastyczny by otoczyć rury ogrzewania podłogowego.

... Z Miksokreta może nieco drożej ale warto. ...

Nie sądzę, żeby było wiele drożej (robocizna tradycyjna 12zł, a z miksokreta 14zł) - a jak doliczysz jakieś specyfiki gruntujące, albo wylewkę samopoziomującą to na pewno tradycyjnie wyjdzie drożej

... no i to beznadziejne pylenie, którego nie można zlikwidować :cry:

No nie żartuj! Posadzka z miksokreta wigóle się nie złuszcza i nic nie pyli ( powinna być jak płyta betonowa z fabryki, tylko nieco bardziej porowata, bo piasek jest gruboziarnisty) ... chyba, że coś sknocili.

Ja miałem i taką, i taką - no i ta tradycyjna była praktycznie nie do posprzątania, wystarczyło potrzeć palcem żeby "odzyskać" cement... po prostu koszmar, nie pomagały nawet hektolitry unigruntu (czy czegoś takiego)

NIGDY WIĘCEJ!!! :evil: