Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o opinię i pomysł na aranżacje 61,61 m2

Recommended Posts

Witam,

Pisałam już wcześniej na temat innego mieszkania,

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?237662-Prosz%C4%99-o-pomys%C5%82-na-aran%C5%BCacje-65-44-m2

Zrezygnowaliśmy, głównie za waszą radą, otworzyły nam się oczy więc po rozmowie z innym deweloperem również proszę o pomoc.

Obraz.jpg

Istnieje możliwość łączenia mieszkań pomyśleliśmy o takim połączeniu. Przy połączeniu i podpisaniu umowy projektant przedstawi swoją wizję wyglądu mieszkania i rozłożenia pomieszczeń z zachowaniem ciągów wentylacyjnych. Jednak chciałabym mieć jakąś wizje przed kupnem mieszkania. Chodzi o te dwa mieszkania.

Obraz2.jpg

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Myśleliśmy z mężem, żeby zostawić wc małe przy wejściu do mieszkania. Duża przestronna część dzienna kuchnia otwarta na salon z jadalnią i wyjściem na balkon. Łazienka przy dwóch sypialniach jedna z wyjściem na balkon dla nas i jedna dla dziecka.

To nasze pierwsze mieszkanie wpisaliśmy się na wstępną rezerwacje, ale nie mam zupełnie doświadczenia a chciałabym wiedzieć czy z tych dwóch mieszkań da się stworzyć plan fajnego i funkcjonalnego mieszkania dla rodziny (3 osobowej w niedalekiej przyszłości).

Bardzo proszę o odpowiedź.

Edytowane przez Anna Baherycz

Zostawiłabym pierwszą koncepcję kinki z zachowaniem lewego wejścia (nie prawego), żeby nie tracić części dziennej na wiatrołap (korytarz).

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/number%201-Model_zps336jxzfp.jpg

Aneks kuchenny oddzieliłabym od łazienki niską ścianką, żeby odseparować wejście do łazienki. Gdyby udało się przesunąć wejście do mieszkania w prawo - powstanie garderoba, którą już kinka narysowała:)

Jeszcze nie wiem, która opcja najbardziej mi się podoba :) Dobrze, że jest więcej niż jedna jak w przypadku poprzedniego mieszkania była jedyna (niesłuszna). To będzie nasze mieszkanie :))) Dziękuje wszystkim za rady i inspiracje :) O niczym innym nie myślę a mam jeszcze sporo czasu na ostateczną decyzje w sprawie projektu ;)

• 5 months później...

Witam Wszystkich, i oto nadeszła chwila zatwierdzania projektu mieszkania. Proszę o sugestię. Projekt łączenia otrzymany od architekta.

laczenie.jpg

Z mężem nanieśliśmy takie poprawki.

laczenie2.jpg

Powiedzcie prosze co myślicie, to nasze pierwsze mieszkanie, nie mamy doświadczenia w tym temacie. Myśleliśmy o czymś takim też ale wydaje mi się, że szafa się nie zmieści w korytarzu.

snapshot2.jpg

Dzięki wielkie za pomoc.

Takie łóżko we wnęce to chyba bardzo niewygodne, zwłaszcza jeśli przyjdzie Wam "wypełzać" w nocy do płaczącego małego dziecka. No i jak ścielić takie łóżko. W takiej wnęce można np. urządzić początkowo zaciszny kącik z łóżeczkiem niemowlęcia a szafy tymczasowo w drugim pokoju a potem we wnęce schowek-garderoba. W łazience na wprost wejścia umieściłabym umywalkę i pralkę a wannę naprzeciwko kibelka czyli po lewej od wejścia. Aneks kuchenny też niezbyt ciekawy - jest możliwość zrobienia blatu pod oknem czy za nisko parapet?