Anna Baherycz 15.05.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witam, Pisałam już wcześniej na temat innego mieszkania, http://forum.muratordom.pl/showthread.php?237662-Prosz%C4%99-o-pomys%C5%82-na-aran%C5%BCacje-65-44-m2 Zrezygnowaliśmy, głównie za waszą radą, otworzyły nam się oczy więc po rozmowie z innym deweloperem również proszę o pomoc. Istnieje możliwość łączenia mieszkań pomyśleliśmy o takim połączeniu. Przy połączeniu i podpisaniu umowy projektant przedstawi swoją wizję wyglądu mieszkania i rozłożenia pomieszczeń z zachowaniem ciągów wentylacyjnych. Jednak chciałabym mieć jakąś wizje przed kupnem mieszkania. Chodzi o te dwa mieszkania. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 15.05.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Myśleliśmy z mężem, żeby zostawić wc małe przy wejściu do mieszkania. Duża przestronna część dzienna kuchnia otwarta na salon z jadalnią i wyjściem na balkon. Łazienka przy dwóch sypialniach jedna z wyjściem na balkon dla nas i jedna dla dziecka. To nasze pierwsze mieszkanie wpisaliśmy się na wstępną rezerwacje, ale nie mam zupełnie doświadczenia a chciałabym wiedzieć czy z tych dwóch mieszkań da się stworzyć plan fajnego i funkcjonalnego mieszkania dla rodziny (3 osobowej w niedalekiej przyszłości).Bardzo proszę o odpowiedź. Edytowane 16 Maja 2015 przez Anna Baherycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.05.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Może spróbuj to rozrysować,chyba nie ma sensu robić osobnej łazienki dla dziecka a jedynie samo wc.Tak na szybko mi wyszło coś takiego.http://images70.fotosik.pl/892/e5017ed030ccb90emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 16.05.2015 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Nie chcieliśmy drugiej łazienki tylko wc przy wejściu dla gości itd, ale rzeczywiście szkoda miejsca. Zastanawia mnie czy kuchnia może być w tym miejscu jeśli kominy są na ścianie w korytarzu w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 16.05.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Hmmmm... a jakby udało się przesunąć drzwi wejściowe i zrobić coś takiego ? Byłby większy salon, ale nie jestem do końca przekonana do tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 nie wiem czy pozwolą na zmiany wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.05.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 http://images69.fotosik.pl/899/2271fa488564783fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.05.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Zostawiłabym pierwszą koncepcję kinki z zachowaniem lewego wejścia (nie prawego), żeby nie tracić części dziennej na wiatrołap (korytarz).http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/number%201-Model_zps336jxzfp.jpg Aneks kuchenny oddzieliłabym od łazienki niską ścianką, żeby odseparować wejście do łazienki. Gdyby udało się przesunąć wejście do mieszkania w prawo - powstanie garderoba, którą już kinka narysowała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 20.05.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Jeszcze nie wiem, która opcja najbardziej mi się podoba Dobrze, że jest więcej niż jedna jak w przypadku poprzedniego mieszkania była jedyna (niesłuszna). To będzie nasze mieszkanie )) Dziękuje wszystkim za rady i inspiracje O niczym innym nie myślę a mam jeszcze sporo czasu na ostateczną decyzje w sprawie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 22.10.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witam Wszystkich, i oto nadeszła chwila zatwierdzania projektu mieszkania. Proszę o sugestię. Projekt łączenia otrzymany od architekta. Z mężem nanieśliśmy takie poprawki. Powiedzcie prosze co myślicie, to nasze pierwsze mieszkanie, nie mamy doświadczenia w tym temacie. Myśleliśmy o czymś takim też ale wydaje mi się, że szafa się nie zmieści w korytarzu. Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.10.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Takie łóżko we wnęce to chyba bardzo niewygodne, zwłaszcza jeśli przyjdzie Wam "wypełzać" w nocy do płaczącego małego dziecka. No i jak ścielić takie łóżko. W takiej wnęce można np. urządzić początkowo zaciszny kącik z łóżeczkiem niemowlęcia a szafy tymczasowo w drugim pokoju a potem we wnęce schowek-garderoba. W łazience na wprost wejścia umieściłabym umywalkę i pralkę a wannę naprzeciwko kibelka czyli po lewej od wejścia. Aneks kuchenny też niezbyt ciekawy - jest możliwość zrobienia blatu pod oknem czy za nisko parapet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts