Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Zaizolowane, wożą piasek do wypełnienia.

Niestety nie udało się uratować drzewa. A tak chciałam. :( Rośnie za blisko domu, a właściwie dom stanął za blisko, bo drzewo było pierwsze. Tylko, że nie było pola manewru z działką takich rozmiarów. szkoda, bo na inne będzie trzeba długo czekać. Nie wiem jakie drzewa dobrze rosną na podmokłej glinie.

W weekend może uda mi się zrobić jakieś zdjęcia. Wychodzę, jest ciemno, wracam, jest ciemno. W weekendy pracowałam, dlatego nawet nie widziałam, co się dzieje na budowie.

Mam jeszcze pytanie, jeśli ktoś zechce doradzić. Czy warto korzystać z usług projektanta jeśli chodzi o kuchnię? Jakie macie doświadczenia i iole to kosztuje?

Mam jeszcze pytanie, jeśli ktoś zechce doradzić. Czy warto korzystać z usług projektanta jeśli chodzi o kuchnię? Jakie macie doświadczenia i iole to kosztuje?

Myślę, że jeśli to dobry projektant to warto.

Korzystaliśmy z usług projektanta wfm.

To znaczy - powiedziałam mu jakie elementy chcę, a on z tego poskładał całość w kilku wersjach, wybrałam co mi pasowało i jest ok.

Cena projektu wliczona w cenę kuchni.

• 2 weeks później...

Właśnie nie wiem, czy dobry. Muszę poszukać opinii.

Na budowie zapanowała cywilizacja. Tak już będzie do wiosny. Mnie pozostanie obmyślanie przez zimę wnętrz, aby wiedzieć gdzie rura, gdzie kabel itp.

W sumie to taka pogoda, jakby wiosna już była. I dobrze.

Też tak miałyście po wybudowaniu zera, że się dom wydaje jakiś mały i że się te pomieszczenia nie zmieszczą? Niby widze, że kawał działki zajmuje, a jakoś mi wyobraźni brakuje, że tam te wszystkie pokoje będa.

Widok na garaż.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/352/3969413_PC130682.JPG

I na resztę domu:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/352/3969415_PC130681.JPG

Też tak miałyście po wybudowaniu zera, że się dom wydaje jakiś mały i że się te pomieszczenia nie zmieszczą? Niby widze, że kawał działki zajmuje, a jakoś mi wyobraźni brakuje, że tam te wszystkie pokoje będa.

Też tak miałam. Nawet ogarnęło mnie przerażenie, że pomylili się z pomiarami. :)

Potem po wyciągnięciu w górę ścian, wszystko wróciło do normy. :D

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

Wesołych Świąt!

Nie zamieściłam świątecznych życzeń, bo w sobotę przed świętami mnie "połamało", czyli wysiadł mi kręgosłup jak nigdy dotąd. Jecjałam na tramalu i dexaku w zastrzykach. Moja mama z młodą ogarniały dom, a ja lezałam do Wigilii. A w Wigilię położył się mąż z zapaleniem oskrzeli. I tak minęły nam święta. Dobrze, że w drugi dzień udało mi się trochę wyjść na miasto z łodą i posiedzieć w kawiarni.

Dlatego nadrabiam z życzeniami:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/356/4034918_patki-niegu-nowy-rok-ramki-tle_1048-429.jpg