Miro2014 21.05.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Witam. Co sądzicie o domku " w limetkach" dla 3 osobowej rodziny. Czy nie za duży? Edytowane 26 Maja 2015 przez Miro2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 30.05.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witaj , myślę że dom nigdy nie jest za duży jak masz tylko za co go ogrzać w zimie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 30.05.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witaj , myślę że dom nigdy nie jest za duży jak masz tylko za co go ogrzać w zimie... Ale kto bogatemu zabroni... Bloczek betonowy 24 cm + 20 cm styropianu. To nie jest ściana konstrukcyjna - to samo docieplenie Przy takim systemie akustyka jest na poziomie ok. 45 db. Dodatkowo sam styropian potęguje przenoszenie boczne dźwięków. Zamień ścianę konstrukcyjną na ceramiczny Porotherm 30 cm + 15 cm wełny - "U" ściany będzie jak trzeba, a przynajmniej nie oszalejesz w domu z powodu absurdalnej akustyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jesscze lepszą akustykę i akumulację cieplą od dziurawej ceramiki zapewnią silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.05.2015 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Nie dla 3 osobowej rodziny. Dla 4 osobowej - czwartym członkiem rodziny jest samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Ale kto bogatemu zabroni... Bloczek betonowy 24 cm + 20 cm styropianu. To nie jest ściana konstrukcyjna - to samo docieplenie Przy takim systemie akustyka jest na poziomie ok. 45 db. Dodatkowo sam styropian potęguje przenoszenie boczne dźwięków. Zamień ścianę konstrukcyjną na ceramiczny Porotherm 30 cm + 15 cm wełny - "U" ściany będzie jak trzeba, a przynajmniej nie oszalejesz w domu z powodu absurdalnej akustyki a jeszcze lepiej na silikat 18 cm + 26 cm styropianu. Ciepło i cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 01.06.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Moim zdaniem ten dom jest specyficznie poukładany. Mi by to nie pasowało, ale trudno mi wyrokować czy komuś innemu będzie w takim domu dobrze, czy też nie. Dla mnie salon jest zbyt mały - nie ma dość miejsca, żeby podjąć kilku gości na kanapach, stół jadalny też tylko dla domowników przewidziany. I to piszę ja, czyli osoba, która spędów gościowych nie lubi, raczej zaprasza po jednej parze czy jednej rodzinie na raz. U siebie widzę, że wspólnie spędzamy masę czasu w pokoju dziennym, dzieci się bawią, oglądamy coś razem, rozkładamy laptopy. Moim zdaniem dobrze byłoby, aby wszyscy domownicy mogli komfortowo zasiąść w salonie. W projekcie wrysowano jeden narożnik - położy się pani domu a reszta gdzie ma usiąść? Garaż też wydaje się taki na styk, że już ani rowery nie wejdą, ani nic dodatkowego. W efekcie często widzę jak takie garaże są u sąsiadów zastawione różnościami, a auto i tak pod chmurką. Gabinet na parterze bardzo mały. W zasadzie taki dodatkowy pokój na parterze to dobra rzecz, zwłaszcza gdy myśli się o tym, aby na stare lata nie ganiać po schodach, ale w tym projekcie pokój jest po prostu za mały na ewentualną dwuosobową sypialnię. Na poddaszu dla rodziny trzyosobowej będzie po sypialni i jeden pokój zapasowy. Łazienka duża, fajna pralnia, garderoba przy głównej sypialni - podobają mi się. Szkoda, że schody z zabiegiem, wygodniejsze byłyby bez. Okna kolankowe - jak dla mnie niespecjalnie wyglądają na elewacji ogrodowej. Jakoś tak bajerancko na siłę. Tylko komplikują obróbki i orynnowanie. Osobiście wolałabym inaczej podzielić przestrzeń - z większym przydziałem metrażu na część dzienną, z jednym dodatkowym pokojem (np. gabinet z rozkładaną kanapą w razie goszczenia kogoś z noclegiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sleep34 12.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwusia 12.06.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam. Co sądzicie o domku " w limetkach" dla 3 osobowej rodziny. Czy nie za duży? A dlaczego nie parterówka ? Byłoby wam zdecydowanie wygodniej na jednym poziomie, a jeśli dziecko małe - także bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts