ditomasso 16.06.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 A u nas dziewanna wszędzie... Wczoraj Pan ogrodnik wielką armatą zrandapował nasze chwasty. Bo było w końcu sucho i bezwietrznie. Po czym po 3 godzinach lunął deszcz... Zatem mamy piękną nietkniętą dziewannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.06.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Piękna ta dziewanna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 14.07.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Piękna ta dziewanna ! Dzięki aniqa Na szczęście już tylko za płotem sąsiada. Moje dziewanny i inne chwasty padły po dwukrotnym randapowaniu :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 14.07.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 No to w końcu randap zadziałał. I ogrodnik w końcu też Poszła w ruch glebogryzarka i mamy taki oto efekt: Niestety, dziś leje jak z cebra I roboty znów utknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 14.07.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 piękna lawenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 14.07.2016 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 piękna lawenda Dzięku Izo! No lawenda rzeczywiście... Jedyna roślina w moim "ogrodzie", ale za to jaka! Bąków las codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 15.07.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 ale dziewanna tez była piękna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 15.07.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 ale dziewanna tez była piękna:), kiedy sadzona była lawenda - to jest wąskolistna? (tak chyba się nazywa)PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 16.07.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 ale dziewanna tez była piękna:), kiedy sadzona była lawenda - to jest wąskolistna? (tak chyba się nazywa) Pozdrawiam Kasia Kasiu, lawendę sadziłąm rok temu. Chyba wąskolistna, takie małe kępki były, te najbardziej aromatyczne, w sześciopakach. Kupiłam w Leroy. Rok temu nie było żadnych kawiatków, a w tym roku jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 16.07.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 uwielbiam lawendę mam pojedyncze krzaczki, zobaczę jak mi przezimują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.07.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 uwielbiam lawendę mam pojedyncze krzaczki, zobaczę jak mi przezimują Kasia, znalazłam zdjęcie mojej lawendy po zakupie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.07.2016 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 W poniedziałek nasz ogrodnik wchodzi z nawadnianiem. Wczoraj wymieniliśmy poglądy koncepcyjne. Najwięcej czasu zastanawialiśmy się nad skarpą. Ostatecznie postanowiliśmy zwiększyć jej "areał uprawny" A to po to, żeby poradzić sobie z przejściem pomiędzy nierównościami terenu, a także wyeliminować trochę trawnika. W końcu czeka nas około 600m siewu. Po aktualizacji będzie mniej więcej na takim obszarze (granatowy romb). A oto moja skarpiana inspiracja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.07.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 To, czego najbardziej się boje, to że ogród wyjdzie mi zbyt pstrokaty. Niestety, mam tak, że jak jestem w sklepie ogrodniczym, to brałabym wszystko, co mi się podoba. A chciałabym, żeby ten ogród był nowoczesny, dużo traw, bieli i fioletu. Jakoś muszę podejść do koncepcji rabat. Ale tyle się już o tych roślimach naczytałam, że mam mętlik w głowie. A tak bym chciała, żeby było tak ładnie, jak na tych zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aramir 20.07.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 JA tez staram się stworzyć swój ogród taką metoda może jak będzie się czym pochwalić to niedługo już ja sam wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.07.2016 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Powodzenia! Czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.07.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Pierwsze prace za nami. Jest nawaddnianie i siatka na kreciki :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.07.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.07.2016 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 22.07.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 poprowadziłaś nawadnianie do lawendy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 22.07.2016 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 poprowadziłaś nawadnianie do lawendy? Też się nad tym zadtanawiałam. Jest spryskiwacz w tamtą ostronę i leży też rura, która będzie pomiędzy rabatami z przodu. Ale lawenda generalnie niespecjalnie lubi wodę, dla niej taka przepuszczalna gleba, jak nasza, jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts