Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród Pierwszy (nie)Wielki metodą prób, błędów i zapału

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
ale dziewanna tez była piękna:), kiedy sadzona była lawenda - to jest wąskolistna? (tak chyba się nazywa)

Pozdrawiam

Kasia

Kasiu,

lawendę sadziłąm rok temu. Chyba wąskolistna, takie małe kępki były, te najbardziej aromatyczne, w sześciopakach. Kupiłam w Leroy.

Rok temu nie było żadnych kawiatków, a w tym roku jak widać :D

W poniedziałek nasz ogrodnik wchodzi z nawadnianiem. Wczoraj wymieniliśmy poglądy koncepcyjne.

Najwięcej czasu zastanawialiśmy się nad skarpą. Ostatecznie postanowiliśmy zwiększyć jej "areał uprawny" ;)

A to po to, żeby poradzić sobie z przejściem pomiędzy nierównościami terenu, a także wyeliminować trochę trawnika.

W końcu czeka nas około 600m siewu. Po aktualizacji będzie mniej więcej na takim obszarze (granatowy romb).

20160717_204951.jpg

A oto moja skarpiana inspiracja:

6c351cb96fa93ab72cdea3dc7f930b09.jpg

To, czego najbardziej się boje, to że ogród wyjdzie mi zbyt pstrokaty.

Niestety, mam tak, że jak jestem w sklepie ogrodniczym, to brałabym wszystko, co mi się podoba.

A chciałabym, żeby ten ogród był nowoczesny, dużo traw, bieli i fioletu. Jakoś muszę podejść do koncepcji rabat.

Ale tyle się już o tych roślimach naczytałam, że mam mętlik w głowie.

A tak bym chciała, żeby było tak ładnie, jak na tych zdjęciach:

9bfe4d68a440f2807bd2757af0b8f04a.jpg b36ff8acf3e46e4b3db2bd298ee06250.jpg bb1765d210ab37f7323008945d2b0552.jpg

e062eb3caa300f844aaa87142017b809.jpg org520656f497cd262890c9a8f5ef1e7c04.jpg