kasik6 24.07.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 ja tez mam przepuszczalną glebę, nowe sadzonki podlewam często, tam gdzie rosną nie mogę poprowadzić nawadniania i są na skarpie, deszcz spływa, zobaczymy czy sobie poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 24.07.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 ja tez mam przepuszczalną glebę, nowe sadzonki podlewam często, tam gdzie rosną nie mogę poprowadzić nawadniania i są na skarpie, deszcz spływa, zobaczymy czy sobie poradzą Kasik, ja właśnie wczoraj biegałam po ogrodzie z Panem Ogrodniczym w celu wyznaczenia skarpy. Na zdjęciach poniżej wytyczone są kijkami jej granice. Ogrodniczy mi powiedział, że siatka na krety powinna dość dobrze przytrzymać glebę i nie będzie spływać wtedy woda z glebą. I jeszcze planuję wzmocnić tą skarpę jakimiś listewkami lun palisadami. Na poniższym zdjęciu widać obrys naszej skarpy. Poniżej (przy trampolinie) także obrysowałam miejsce, gdzie ma być klepisko pod palenisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 24.07.2016 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 A jeśli chodzi o glebę, to nawieziony czarnoziem jest całkiem ładny i tłusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 24.07.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 widzę,że ziemia o kolorze ziemi dojechała .... jak posadzisz roślinki o których marzysz będzie uroczo ...już to widzę oczami wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 24.07.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 widzę,że ziemia o kolorze ziemi dojechała .... jak posadzisz roślinki o których marzysz będzie uroczo ...już to widzę oczami wyobraźni Marzę już o tym Iza i niecierpliwie się bardzo. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 29.07.2016 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Mam już swoją pierwszą rabatę Zasadziłam: miskanta zebrinusa 2x trawę, której nawy niestety nie zapzamietałam. Ta wysoka z białymi brzegami. 2x perovskia 2x szałwia 1x campanulla 1x penstemon chacha lavender 2x ostnica 1x rozchodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 29.07.2016 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ekipa ogrodowa kostkuje. Obkostkowano mi rabatę przy podjeździe i lecą wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 30.07.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Mam już swoją pierwszą rabatę Zasadziłam: miskanta zebrinusa 2x trawę, której nawy niestety nie zapzamietałam. Ta wysoka z białymi brzegami. 2x perovskia 2x szałwia 1x campanulla 1x penstemon chacha lavender 2x ostnica 1x rozchodnik [ATTACH=CONFIG]362636[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362637[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362638[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362639[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362640[/ATTACH] Robicie jakąś opaskę z kostki?, roślinki będziesz miała pod dachem? u mnie jest tak częściowo i cały czas testuję które przeżyją na piachu bez wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 30.07.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 a oto moje "zwierze domowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 30.07.2016 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Robicie jakąś opaskę z kostki?, roślinki będziesz miała pod dachem? u mnie jest tak częściowo i cały czas testuję które przeżyją na piachu bez wody Kasik, opaska będzie jak na zdjęciach powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 30.07.2016 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) Tu masz zdjęcia, na których może lepiej ja widać na innych rabatach: Edytowane 30 Lipca 2016 przez ditomasso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 30.07.2016 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 a oto moje "zwierze domowe" Śliczny kotuś! Taki sam, jak mój Martini Niestety, dał nogę miesiąc temu i go wciąż nie ma... Mam nadzieję, ze wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 30.07.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 myślałam o opasce przy podmurówce wokół domuu mnie jest kotka, od małego mieszkała w bloku ale wychodziła przez balkon (mieszkaliśmy na parterze) teraz od 3 lat jest z nami na wsi ale mieszka na zewnątrz (oczywiście przy każdej okazji próbuje wejść do domu), dzieli się z nami myszami i nornicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 30.07.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Opaskę robimy ze żwirku. Układamy tę kostke granitową wokół o sypiemu żwirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 01.08.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Ostatnio na Ogrodowisku się rozpisałam. Będę wpadać i tu, ale póki co, zapraszam i tam http://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 01.09.2016 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Działalność ogrodowa miała miejsce I jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 21.09.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 i jest super ... pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno nie było nic a teraz piękna trawka o lawendzie nie wspomnę; jak tak patrzę to aż się nie chce wracać z ogrodu do domu, najchętniej siedziałabym na tarasie z kawką i książką.....ach a jak kocia rodzinka ? szaleją trochę po ogrodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.10.2016 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 i jest super ... pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno nie było nic a teraz piękna trawka o lawendzie nie wspomnę; jak tak patrzę to aż się nie chce wracać z ogrodu do domu, najchętniej siedziałabym na tarasie z kawką i książką.....ach a jak kocia rodzinka ? szaleją trochę po ogrodzie ? Oj Iza, kocia rodzinka się trochę zmiksowała. Mój czarny kot - Martini zaginął. Roxy nadal z nami. Ale za zgubę mamy nowego znajdę. Identycznego, małego czarnego koteczka. Dla odmiany - Martini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.10.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 A w ogrodzie dalsze zmiany. W zeszłym tygodniu zrobiliśmy przed domem żwirowisko Wiosną zasadzę w nim trawy wysokie i lawendę, więc nie będzie taki porażające. Póki co, żwir bieleje, trawa rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.10.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts