ksysiek 24.05.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam' Czy mogę spryskać wokół tych krzewów w odległości ok. 20cm od sadzonek To są tuje,borówki i jakieś krzewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 24.05.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Teoretycznie tak, uważaj tylko aby oprysk nie dostał się na liście/igły. Najlepiej w bezwietrzna pogodę, przy malutkim ciśnieniu i małym strumieniu pryskać bezpośrednio na chwasty. Można również ręcznie je wyrwać . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 masz tam mało chwastów, że bezpieczniej będzie je ręcznie wyrwać.Ewentualnie pędzluj je herbicydem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 25.05.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Pomyśl też o jakiejś podmurówce pomiędzy słupkami, nawet zwykłe obrzeża betonowe 5x20cm. Chwasty z zagranicy mocno zatrują Ci życie i jest to walka skazana z góry na porażkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 25.05.2015 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 . Chwasty z zagranicy mocno zatrują Ci życie i jest to walka skazana z góry na porażkę Jak mam to rozumieć? Że bedą przerastały coraz bardziej na moją stronę czy zaszkodzą krzewom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 25.05.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Będą właziły na Twoją działkę i wplątywał się w siatkę - jakakolwiek podmurówka już to ogranicza i łatwiej jest nad tym zapanowac.U siebie koszę dodatkowo na ok 1 m szerokości poza granicą (brak sąsiadów), bo miałbym metrowej wysokości łąkę na ogrodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 01.06.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Jak się boisz żeby nie opryskać roślin obok dokup sobie osłonkę na dyszę spryskiwacza tego typu: http://goo.gl/Amo6SF lub tak jak ja, zrobiłem dziurkę w plastikowej doniczce po jakiejś roślinie i nałożyłem na dyszę, efekt ten sam za 0zł i w 3 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 05.06.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Nie używałem takiej końcówki ale przy zwykłej końcówce trzeba zachować odstęp 50-70 cm jeśli nie chce się opryskać herbicydami jakiejś rośliny.Ta mgiełka z oprysku nawet przy niewielkim wiaterku bardzo łatwo leci na dalsze odległości i nawet tego nie widać.Na pojedyncze chwasty można używać małego pędzelka i wtedy można zwalczać chwasty rosnące nawet 10 cm obok jakiejś rośliny tylko trzeba bardzo uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.06.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Kiedyś do takich celów polecano specjalny MAZAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts