Elfir 13.01.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 zrób łózko na nóżkach to nie będzie problemu.Mieszkanie systemów grzewczych podraża koszty budowy - masz kasę, to możesz się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 13.01.2016 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 właśnie tej kasy mało. Jeżeli piszesz że taniej będzie cały dom zrobić w podłogówce, przekaże to kierownikowi budowy. On twierdzi,że jakieś wylwki trzeba u góry wtedy i inne cuda co własnie one spowodują koszty. A co z tym kominkiem z płaszczem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Wawa 13.01.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Są całe tematy na forum liczące wiele stron i na temat kominka z płaszczem i czy warto podłogówkę po całości. Polecam poczytać, a nie opierać się na jednej czy kilku opiniach tutaj. Ja robie podłogówke po całości i kominek bez żadnych płaszczy ani GDP - zwykla ozdoba - nie zamierzamy często palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.01.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Z kominkiem musisz mieć dobrze wykonaną instalację a to koszty. Po drugie żeby miało to sens ekonomiczny to powinieneś często palić. Jeśli ma to być ozdoba od czasu do czasu odpalana to kompletnie się nie kalkuluje. Ja mam kominek z płaszczem ale tylko nim ogrzewam dom i piec gazowy mam wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareqn 13.01.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Ja też mam u siebie zrobiony normalny kominek, który raczej pełni funkcję dekoracyjną. Powiem tak: dekoracyjnie jest to dobre rozwiązanie, przy weekendzie można sobie usiąść przed kominkiem i spoglądać w ogień. Gdybym miał w nim palić codziennie to bym padł na twarz chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 14.01.2016 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 W takim razie wyleczyłem sie chyba z kominka, dekoracji nie potrzebuje za bardzo, miejsca szkoda, a i palić codziennie nie bede aby to ogrzewać. Teraz sprawa z podłogowym. Tak aby jak najlepiej wykorzystac to i w miarę najtańsze koszty ogrzewania były. Po całosci ? Styropian będzie 15 na elewacji, i obawiam się że może byc to troche mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.01.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 W takim razie wyleczyłem sie chyba z kominka, dekoracji nie potrzebuje za bardzo, miejsca szkoda, a i palić codziennie nie bede aby to ogrzewać. Teraz sprawa z podłogowym. Tak aby jak najlepiej wykorzystac to i w miarę najtańsze koszty ogrzewania były. Po całosci ? Styropian będzie 15 na elewacji, i obawiam się że może byc to troche mało zalezy co bedziesz mial na podlodze, ja mam parkiet i z tego wsgledu nie dalem podloogowki, chociaz czesc ludzi mowi ze jak najbardziej mozna to mnie to nie przekonalo, i mam mieszany uklad tu gdzie kafelki to podlogowka a tu gdzie parkiet to grzejniki. Jezeli masz miec np kafelki nanpodlodze to bierz podlogowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 28.04.2016 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam ponownie, dach zrobiony, okna powstawiane czekamy na drzwi.SSZ juz tuz,tuz. Wczoraj rozmawialem z hydraulikiem od dewelopera, ktory nam robi cala hydraulike w cenie i pytałem przy okazji o ogrzewanie podłogowe i za całosc chce 12k. Znajomi mi polecili fachowca swojego i za doł i gore chce -robocizna 2k-materiały 4k bez wylwek. Jako ze styropian i wylewke na dole mamy w cenie domku, trzeba dodac materialy i robocizne za wylewke na gorze.Z obliczen wynika ze i tak taniej bedzie u fachowca poleconego, niz u pana od dewelopera. Zaczynamy po majowce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 05.05.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 lecimy od poniedzialku z podlogowym na dole...wow. Wchodzi hydraulik, dzis pierwsze zakupy za nami..zaczeło sie geberit duofix juz mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 19.05.2016 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 i juz podlogowe ogrzewanie na dole zrobione, fajnie zaczyna to wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 26.05.2016 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Wylewka zrobiona na podłodze,w poniedzialek elektryk wchodzi i zaczynamy z wykonczeniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 21.12.2016 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Mamy klucze !!!Długo to wszystko deweloper wykańczał, ale i my mieliśmy problemy z bankiem. Dzieki czemu na wykonczenie mamy zamiast 80k tylko 60k. Dół cały zrobiony w stanie deweloperskim, góre zaczynamy robić, bo na razie mamy sciany postawione i wełne 15cm miedzy krokwiami. We wtorek, wchodzą elektrycy napoddasze . W czwartek tynki maszynowe kładą. Ruszyło się w końcu. Od dziś też prąd mamy, wode mamy mieć do końca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 27.12.2016 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Woda jest, elektryka u góry zrobiona, jutro wchodzą z tynkami maszynowymi. Chciałbym wełne mineralna na poddaszu zabezpieczyc, czy wystarczy zwykła folia malarska? Obkleić calość i to wystarczy? Nie wiem jak do tego sie zabrać.Boje sie ze welna moze wilgocia przesiaknac. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez t@dzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 27.12.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Folia paroszczelna, ale dobrze gdyby wcześniej wszystko było godowe do przykręcenia płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.12.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Zrobienie wełny przed tynkami to po pierwsze błąd. Tak okryj to folia najszczelniej jak potrafisz. Jak nie będzie mrozów to wietrz ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 27.12.2016 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 dzieki za podpowiedz, problem tkwi wlasnie w tym, ze otrzymalem poddasze z welna juz 15cm w cenie domu. Teraz moge dopiero tynki robic na wlasny koszt. Oczywiscie dokladam jeszcze na krokwie 10cm welny z gornej polki. Pojade kupie te folie z rana, niech zakladaja tynkarze. Po jakim czasie te kolejne 10cm zakladac? Jezeli cos nie tak to piszcie prosze, jak cos spier..e to mnie zona zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 27.12.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Kolejna izolacja jak będzie już sucho. Tylko przypilnuj żeby dobrze przykleili tą folię. Sprawdź też czy masz odpowiednią wentylację dachu, wtedy nawet jak się trochę wilgoci przedostanie to tragedii nie będzie. Pogoda jak na tą porę roku jest nie najgorsza więc w dzień otwieraj okna a na noc zamykaj (na czas schnięcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 27.12.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 dzieki dez, czyli jade po zółtą folie, izoluje dach i jedziemy z tynkami.Pozniej wietrzenie, schniecie. Czy ta folia zostaje ? czy mam ja zdjac i kiedy jak cos? Fachowiec o tynkow zaproponował ze teraz dorobic 10cm welny, na to folia i plyty, a dopiero tynki na koniec. Z tego co czytalem na forum nie ma racji i trzeba zrobic jak Ty piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 27.12.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Fachowiec źle nie radzi, ale żeby dać folię paroszczelną musiałbyś zrobić na gotowo ruszt pod kręcenie regipsów. Jeśli na razie masz po prostu przyczepioną wełnę między krokwiami i rozpędzonych tynkarzy to się nie wyrobisz z resztą wełny i przygotowaniem profili pod płyty KG (no chyba że masz mega dyspozycyjną ekipę od przykręcania płyt). Fachman na pewno mylił się co do kolejności tynki / płyty, najpierw tynki, potem profil przyścienny, a na końcu płyty (najlepiej na połączeniu ślizgowym). Folia którą teraz tymczasowo przykleisz oczywiście po tynkowaniu/schnięciu wylatuje. Jak nie uszkodzisz to wykorzystasz do izolowania na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdzik1719513437 27.12.2016 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 nie mam takiej ekipy, wole wolniej,ale zgodnie ze sztuka budowlana. Czyli jutro trzeba cala welne, te 15 cm przykryc folią zołta i wzywac tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts