logistyk84 29.05.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Witam wszystkich forumowiczów , jestem tu nowy , chce zasięgnąć waszych informacji i porad ponieważ mam zamiar w tym roku rozpocząć budowę niedużego domku. A wiec znalazłem taką dość ciekawą ofertę : http://gorzow.zachodnieruchomosci.pl/sprzedaz/domy/2,935/dom_pod_klucz_dzialka_juz_od_39tys I mam pytanie czy jest to możliwe by wybudować dom w tej kwocie jaką podaje developer. Pozdrawia was i proszę o wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.05.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Z opisu wynika że bardzo na wszystkim oszczędzali. Nawet na styropianie - jest 12 cm na ścianach. W sumie wyszło 2300 / metr. Oczywiście rozumiem sam dom bez działki. Może i się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logistyk84 29.05.2015 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Beton44 ja nie znam się wcale na budowlance wiec użyte w tym projekcie materiały są mi obce, oczywiście mówimy tu o koszcie samego domku, a więc juz znamy powud tak niskiej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 29.05.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 I mam pytanie czy jest to możliwe by wybudować dom w tej kwocie jaką podaje developer. Pozdrawia was i proszę o wasze zdanie. Dom wybudowany z WYSOKIEJ JAKOŚCI materiałów: -ściany z cegły ceramicznej (Roben 24cm) ocieplone zostały styropianem 12 cm. -blachodachówka,dachówka za dopłatą -okna PCV szyba antywłamaniowa -parapety -grzejniki, ogrzewanie podłogowe za małą dopłatą -panele podlogowe, kafelki ceramiczne kuchnia , lazienka,przedpokój, ościeżnice i drzwi wewnętrzne , -wyposażenie łazienki ;umywalka ,muszla sanitarna , wanna , baterie, -wyposażenie kuchni: zlew,bateria, -sciany wewnetrzne wyszpachlowane i pomalowane na bialo. Dom bez dachu, bez instalacji grzewczej (oczywiście to wszystko za "drobną dopłatą" ale pod warunkiem, że deweloper wybierze wykonawcę) - tak to działa, gówniany marketing i robienie ludziom wody z mózgu. Kafelki, sanitariaty, podłoga z najniższej jakości materiałów, że o oknach nie wspomnę... Tak, to możliwe, ale będziesz przeklinał ten dom do końca życia, że dałeś się nabrać na prowizorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 30.05.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Dom wybudowany z WYSOKIEJ JAKOŚCI materiałów: -ściany z cegły ceramicznej (Roben 24cm) ocieplone zostały styropianem 12 cm. -blachodachówka,dachówka za dopłatą -okna PCV szyba antywłamaniowa -parapety -grzejniki, ogrzewanie podłogowe za małą dopłatą -panele podlogowe, kafelki ceramiczne kuchnia , lazienka,przedpokój, ościeżnice i drzwi wewnętrzne , -wyposażenie łazienki ;umywalka ,muszla sanitarna , wanna , baterie, -wyposażenie kuchni: zlew,bateria, -sciany wewnetrzne wyszpachlowane i pomalowane na bialo. Dom bez dachu, bez instalacji grzewczej (oczywiście to wszystko za "drobną dopłatą" ale pod warunkiem, że deweloper wybierze wykonawcę) - tak to działa, gówniany marketing i robienie ludziom wody z mózgu. Kafelki, sanitariaty, podłoga z najniższej jakości materiałów, że o oknach nie wspomnę... Tak, to możliwe, ale będziesz przeklinał ten dom do końca życia, że dałeś się nabrać na prowizorkę. Ciekawe tylko na co masz wpływ przy wyborze materiałów budowlanych i technologii budowy. Jeżeli deweloper będzie w tej materii elastyczny, to moim zdaniem gra jest warta świeczki. Trzeba by tylko bardzo dokładnie przyjrzeć się projektowi domu i skontrolować poszczególne elementy infrastruktury w środku. Co do materiałów to zdecydowanie polecałbym dopłacić sobie do dachówki ceramicznej, bo zdecydowana większość użytkowników blachodachówki albo przeklina ją od pierwszego dnia używania (akustyka) albo po kilku latach (mchy, łuszczenie się koloru). Blachodachówka to pozorna oszczędność, która może i dobrze wygląda w kosztorysie, ale w użytkowaniu wychodzi dużo gorzej. Różnica w cenie materiału między blachodachówką a tanią dachówką ceramiczną (np. Koramic Alegra 9 z powłoką angobowaną) to jakieś 10-15% wartości. Co do innych materiałów konstrukcyjnych - trzeba koniecznie sprawdzić jakie jest deklarowane "U" ściany i co to za ocieplenie, bo samo "12 cm styropianu" o niczym jeszcze nie świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Dom bez dachu, bez instalacji grzewczej (oczywiście to wszystko za "drobną dopłatą" ale pod warunkiem, że deweloper wybierze wykonawcę) - tak to działa, gówniany marketing i robienie ludziom wody z mózgu. Blachodachówka to nie dach ? Grzejniki to nie instalacja grzewcza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logistyk84 30.05.2015 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Mnie się wydaje że to kusząca propozycja ale mało realna , że muszą być tu gdzieś jakieś haczyki , co prawda byłem i ogladalem ten domek PAN podał namiary ,ale co z tego jak ja niewiem z jakich materiałów budowal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 30.05.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Nie każdy musi mieć dom wybudowany z najlepszych (najdroższych) materiałów. Takie materiały jak blacho-dachówka i grzejniki stalowe też spełniają swoje funkcje i umożliwiają mieszkanie w domu za stosunkowo niewielkie kwoty. Materiały zostały na pewno najtańsze, ale jeśli nie zostały popełnione jakieś duże błędy w sztuce, to spokojnie można mieszkać w takim domu wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.05.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 a okna PCV trzykomorowe, 12 cm styro i potem płacz bo rachunki za ogrzewanie po 3 tyś. Zamiast płacić za drogie cegły Roben, lepiej wybrać tańszy materiał nośny i różnice ceny wpakować w styropian. te elementy są bez sensu:panele podlogowe, kafelki ceramiczne kuchnia , lazienka,przedpokój, ościeżnice i drzwi wewnętrzne ,-wyposażenie łazienki ;umywalka ,muszla sanitarna , wanna , baterie, -wyposażenie kuchni: zlew,bateria, Bo jak zonie sie płytka nie spodoba to kaplica, wszystko zrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.05.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 "tys", interpunkcja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.05.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Poszukaj taniego projektu domu o niewielkiej powierzchni. A materiały za każdym razem konsultuj i sam się dowiaduj co ma jakie zalety i wady. Ten dom z linka od Ciebie też bym odradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 30.05.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Blachodachówka to nie dach ? Grzejniki to nie instalacja grzewcza ? No niech buduje! Czy ja komuś zabraniam? O co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 30.05.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Materiały zostały na pewno najtańsze, ale jeśli nie zostały popełnione jakieś duże błędy w sztuce, to spokojnie można mieszkać w takim domu wiele lat. Tak. Masz rację. Można mieszkać w takim domu wieeele lat... Tutaj się zgodzę z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 30.05.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 a okna PCV trzykomorowe, 12 cm styro i potem płacz bo rachunki za ogrzewanie po 3 tyś. Zamiast płacić za drogie cegły Roben, lepiej wybrać tańszy materiał nośny i różnice ceny wpakować w styropian. Zgadzam się. Porotherm 25 E3 będzie znacznie tańszy. Ucierpi na tej zmianie (i to minimalnie) izolacyjność akustyczna. te elementy są bez sensu: panele podlogowe, kafelki ceramiczne kuchnia , lazienka,przedpokój, ościeżnice i drzwi wewnętrzne , -wyposażenie łazienki ;umywalka ,muszla sanitarna , wanna , baterie, -wyposażenie kuchni: zlew,bateria, Bo jak zonie sie płytka nie spodoba to kaplica, wszystko zrywać? Wydaje mi się, że to się z reguły ustala przed budową domu - klienci wybierają z dostępnego katalogu jak wyposażenie dodatkowe w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 No niech buduje! Czy ja komuś zabraniam? O co ci chodzi? A co niby mają znaczyć Twoje słowa : Dom bez dachu, bez instalacji grzewczej (oczywiście to wszystko za "drobną dopłatą" ale pod warunkiem, że deweloper wybierze wykonawcę) Twierdzisz, źe deweloper oferuje dom bez dachu ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logistyk84 30.05.2015 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Panowie i panie z tego co mi wiadomo to jeśli chodzi o kafelki,umywalke itd. to wybiera klient , postaram się dowiedzieć więcej od tego PANA cos mi się wydaje że sprzedaje gotowe domy tylko kwestia wykończenia z zewnątrz jak i wewnątrz , wiec brak kontroli nad budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 31.05.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Beton44 ja nie znam się wcale na budowlance wiec użyte w tym projekcie materiały są mi obce, oczywiście mówimy tu o koszcie samego domku, a więc juz znamy powud tak niskiej ceny Nie przejmuj sie on tez sie tak samo zna jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.05.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Nie karmić trolla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts