Tamis02 01.06.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Witam Wszystkich! Planuję wybudowanie domu klematis 12 z pracowni Archon: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-klematisach-12/m52eb6bf38ff3f Jestem ciekawy waszych opinii, rad uwag dotyczących: - samej pracowni Archon w tym ogólne dopracowanie projektów jak i obsługa klienta, - kwestie samego projektu, czy wg Was jest on praktyczny i dobrze przemyślany (czy może lepszym rozwiązaniem byłoby http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-klematisach-11/m499c0028a9683 ) - Jakie zmiany wprowadziliście w kwestii materiałów konstrukcyjnych (np ściana porotherm 24+20 styro)?, jaki zastosowalibyście strop? - Jakiego meteriału użylibyście do wykonania dekoracyjnych elementów elewacji? (trochę boję się drewna), - Co sądzicie o zmianach, które chciałbym wprowadzić tj usunięcie balkonu, brak okien dachowych, ogrzewanie podłogowe na dole), proszę zaproponujcie inne, które uważacie za zasadne - Jako, że nie potrzebuję takiej ilości pokoi, górę mojej części chciałbym zaadoptować w poniższy sposób: sądzicie, że to dobre rozwiązanie? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie, pozdrawiam, Mateusz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) ściana silikat 18 cm + grubszy styropian. Na pietrze powiększyłabym łazienkę lub dodała pralnię.Zmniejszyła łazienkę na parterze i zrobiła spiżarkę, bo kuchnia jest bardzo ciasna.Bardzo niewygodny jest też wiatrołap. Poza tym rekuperacja = wywalenie części kominów. Piec gazowy można wyprowadzić przez ścianę. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamis02 01.06.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Dzięki serdeczne za pierwszą opinie, Piętro chciałem właśnie zmienić wg rzutu który na szybko mazgnąłem (łazienka powiększona o 2,5 m2, dodatkowo garderoba i zrobienie z dwóch pokoi jednego z garderobą) Co do wiatrołapu i kuchni to słuszna uwaga, wydaję mi się, że wiatrołap można powiększyć na etapie adaptacji a kosztem części łazienki na dole dołożyć spiżarnie, którą nie ukrywam bardzo chciałbym mieć. Co do rekuperacji to muszę przemyśleć sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamis02 10.06.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Pomożecie? jestem w kropce i liczę na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tieri 07.09.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Ja buduje właśnie dom według tego projektu. Jutro postaram sie wrzucić moje rzuty juz po adaptacji. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tieri 09.09.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts