forumowiczka_ 02.06.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Witam. Mam pewien nieco złożony problem dotyczący rozbudowy domu. Do niedużego drewnianego domu dobudowana została część murowana z solidnymi ścianami i fundamentem. W tej chwili część drewniana nie nadaje się praktycznie do remontu. Czy dobrym pomysłem byłaby budowa ,,na raty''? Chodzi o dobudowanie do części murowanej dużego pomieszczenia z jednej strony, następnie rozbiórkę starej części i zbudowanie pełnowymiarowej kuchni. Jednak nie jestem pewna, czy byłoby to możliwe pod względem konstrukcyjnym oraz jak to wygląda od strony prawnej. Proszę o opinię w tej sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.06.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 oczywiście, że jest możliwość rozbudowywania starych domów. Pod względem konstrukcyjnym pomóc może jedynie architekt/konstruktor który obejrzy dom. Możesz dobudówki zrobić w szkielecie drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.06.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Najsamprzód jednak waliłbym do gminy - dowiedzieć się co tam można zbudować, żeby nie pakować się w niepotrzebne nadzieje.Czyli różne tam takie linie zabudowy, wysokości itp. Plan zagospodarowania czy warunki zabudowy - coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts