Janek1979 15.09.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Hm, jeżeli byłyby dobrze i starannie zaimpregnowane jakimś środkiem ochronnym to nie powinny się jakoś bardzo szybko rozkładać. Kwestia też jakie drewno, czy to już stałe ogrodzenie będzie, czy tylko czasowe też ma znaczenie przecież. Co do siatki, to będzie to chyba bardziej długowieczne rozwiązanie od desek, ale do mnie w ogóle nie przemawia(mam i muszę się męczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 a ja mam taki problem. na początku roku będę grodził działke - ok. 250 metrów bieżących, z tym że ok. 80 w lesie. waham się pomiędzy siatką i ogrodzeniem ze zwykłych, prostych desek - żadnych frezów czy zaokrągleń. jestem bliżej tych desek, ale czy usytuowanie ich 'w lesie' nie skróci ich życia? ciągle w cieniu, trochę wilgoci... zastanów się czy przez ogrodzenie z desek nie przeskoczą zwierzęta leśne. Sarny lubią oskubać korę drzewek ozdobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Jasne. Od razu granitowy, coby się nie szczypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 17.09.2015 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Ja bym postawił jednak na mur. Szczególnie w wypadku, gdy ktoś ma bardzo wścipskich sąsiadów i dużo czasu spędza właśnie w widocznym obszarze. Ostatnio widziałem mur Amsterdam bodajże od Pozbruk. Gdzie był mur i w nim tylko dwa przęsła. Wygląda to na prawdę ciekawie Mur w lesie to jednak trochę za dużo to co najwyżej na froncie działki, jeżeli kogoś stać i komuś się podoba, bo taki mur sporo kosztuje. Jasne. Od razu granitowy, coby się nie szczypać No chciał dobrze, ale przedobrzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 18.09.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 a ja mam taki problem. na początku roku będę grodził działke - ok. 250 metrów bieżących, z tym że ok. 80 w lesie. waham się pomiędzy siatką i ogrodzeniem ze zwykłych, prostych desek - żadnych frezów czy zaokrągleń. jestem bliżej tych desek, ale czy usytuowanie ich 'w lesie' nie skróci ich życia? ciągle w cieniu, trochę wilgoci... Zgadzam się z Elfirem, siatka lepiej zabezpieczy Twój teren. Drewno nawet najlepiej zaimpregnowane zawsze będzie miało krótszą żywotność od stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 18.09.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 zgadzam się z jendrzejem odnośnie frontu działki i muru, o jakim wspomina erko. Jest jeszcze trzecia opcja, którą ostatnio widziałem u znajomego,. który ma działkę pod lasem, mianowicie miał tam wbite pale(dosyć grube) i pomiędzy nimi taką "kwadratową" siatkę-poszczególne druty w siatce przecinały się pod kątem 90 stopni. Tylko nie wiem jak z żywotnością bo on ma to dopiero ze dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 20.09.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) No ogólnie siatka jest tu chyba najlepszym wyjściem, bo nie wiem czy można to inaczej sensownie zrobić, pozostaje tylko kwestia tego jaka siatka i jakie słupki.A z przodu taki amsterdam wyglądałby ładnie, lecz osobiście zrobiłbym go z przęsłami. Edytowane 21 Września 2015 przez JendrzejJawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 21.09.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Janek1979 - to się nazywa siatka leśna ale żywotność tego chyba nie jest zbyt poważna, bo druty są raczej cienkie... jest tania i bardzo często wykorzystywana jest jako ogrodzenie tymczasowe placu budowy, co chyba świadczy o jej trwałości... słupki będą stalowe na betonowej podmurówce - lanej, żadne prefabrykowane wynalazki. dookoła chyba jednak będą deski, a jak w zalesionej części rozpadną się zbyt szybko to zostaną zamienione na normalną siatkę. najgorsze jest jednak to, że fundament 'w lesie' trzeba będzie wykopać ręcznie, a korzeni tam pewnie trochę będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 23.09.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Jendrzej, ja wole chyba amsterdam w wersji pełnej tzn. beż żadnych przęseł ani niczego takiego. mj2007, dzięki, jakoś musiała mi nazwa tego rodzaju siatki umknąć z pamięci Hm, deski impregnowane samodzielnie czy już kupowane zaimpregnowane? A odnośnie kopania, to pozostaje dobry,ostry szpadel i do dzieła. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.09.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 taaa... http://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2015/08/nurtuje_mnie_pytanie_2015-08-17_23-36-53.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 26.09.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Mury to zdecydowanie najciekawsza opcja, jednak jednocześnie najdrosza. Ale ja jestem zwolennikiem zaplacenia raz, ale na wiele wiele lat. Amsterdam super opcja. Chętnie zobaczyłbym tą aranżację na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 27.09.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Odnośnie murów, to o amsterdamie wspominał już jendrzej, ale wyszło na to, że to rozwiązanie, którego mj2007 nie będzie brał pod uwagę i trochę wyżej można znaleźć to, co zamierza(i w jaki sposób) zrobić. No i w jego sytuacji jestem skłonny się z nim zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 13.12.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Najładniej by było z murem kamiennym jeśli niemur, nie dechy drewniane zawsze można pomysleć o deskach - sztachetach kompozytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekster70 27.01.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Odświeżam nie tak wcale stary wątek. Mam pytanie odnośnie ogrodzenia działki – będziemy odnawiać ogrodzenie u rodziców. Obecnie mają siatkę, szukamy więc czegoś zupełnie innego, ale drewno odpada. Co w obecnej chwili jest najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkos 28.01.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 dekster70, ile ludzi, tyle opinii, wystarczy sobie przeczytać ten wątek, każdy poleci Ci coś innego. Najlepiej to niech rodzice zdecydują, to oni tam będą mieszkać, bo z tego co piszesz to tak: siatka odpada, bo już jest, drewno odpada, więc pozostaje jeszcze m.in. beton, metal albo gabiony jakieś. My na przykład mamy ogrodzenie metalowe i jesteśmy zadowoleni, ładnie się prezentuje i nie rdzewieje, więc w sumie mogę Ci polecić metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 28.01.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 A może coś takiego -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekster70 29.01.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 majkos, a gdzie brałeś to metalowe ogrodzenie, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkos 29.01.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Można w Restalmecie w Szydłowcu, dowożą do całej Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.01.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Dla rozluźnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sorc 30.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Jakiego producenta do ogrodzenia panelowego malowanego proszkowo polecacie ? do ogrodzenia 160 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts